23/2/11

www.Τούμπου τούμπου ζα τούμπου ζίτσου.gr



Και βέβαια απήργησα..
Τον καιρό που δεχόσουν να πάρεις την θέση από άτομα μ ειδικές ανάγκες ,
δυο μέτρα μαλάκας να πιάσεις και να ζουπίζεις την πέτρα..
Τον καιρό που έγραφες τον γιό σου στην τεχνική σχολή που ποτέ δεν φοίτησε μόνο για να του εξασφαλίσεις την φοιτητική κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
Και βέβαια απεργούσα.. Όταν εσύ νοίκιαζες το δίπλωμά σου σε πανσιόν γερόντων
κάνοντάς τα πλακάκια με τον ιδιοκτήτη ότι τάχα μου τα γερόντια έχουν φυσικοθεραπευτή..
Απήργησα.. όταν εσύ χάρηκες για το φονικό του αλλοδαπού απ τους μπάτσους στη γειτονιά μας τη στιγμή που είχες νοικιάσει την τρώγλη σου σε αλλοδαπούς.. μαύρους τους φώναζες..και απ την άλλη ζητοκραύγαζες τάχα μου για τους μετανάστες. Αντιστάθηκα όταν βροντοφώναζες ότι δεν είσαι κομματικός ενώ ήσουν χωμένος μέχρι τα μπούνια στους μαζικούς φορείς .. και ναι δεν ήσουν κομματικός αλλά η γυναίκα σου διορίστηκε..
Πάντα απεργούσα.. κι όταν στα επαναστατικά λόγια του Πρωτόπαπα ο Κωστόπουλος τον κάλεσε σε κοινή απεργία εργατών και δημόσιων υπαλλήλων κι αυτός έκανε πίσω… παλιά.. πολύ παλιά.. Τότε που πέρναγε το συνδικαλιστικό κίνημα για σκάκι και εκπαίδευε τα αντίγραφα της Μιμής για υπουργίνες (ακούτε Άννες ??? )
Και βέβαια αντιστάθηκα ύπουλη γενιά των μικρομεσαίων.. τότε που τρίβατε τα χέρια σας νομίζοντας ότι θα γίνετε εξαγωγείς.. και προσκυνούσατε τον Αντρέα και την Ευρώπη.
Αντιστάθηκα σας λέω.. Τότε που γλεντάγατε στα «πολιτιστικά» κέντρα του Γιαννόπουλου και υμνούσατε τον ναό της δημοκρατίας που είχε το όνομα αυριανή..
Ακόμα αντιστέκομαι… Στις ελπίδες κάποιων που ζήλεψαν την Αίγυπτο και την Λιβύη ..
Στα ύπουλα παιχνίδια αυτών που περίμεναν να φάνε και δεν έφαγαν , και στα μεγάλα λόγια αυτών που βολεμένοι το παίζουν καθοδηγητές και δάσκαλοι σε ανάπηρες παρθένες της φάρας τους.
Αντιστέκομαι ακόμα… Αλλά με τον δικό μου τρόπο. Άντε λοιπόν στην απεργία εσείς και καλό βόλι μεταλλαγμένα τομάρια.. Το Παμε??? Καλά ...άστο αυτό στον κόσμο του.

Βέβαια δεν εχω καμιά δουλειά με τούτα τα κοπρόσκυλα..

2/2/11

Για να γυρίσει ο ήλιος..



Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξουν οι (κατ αυτούς) υποκειμενικές συνθήκες
για να αλλάξει η μοίρα ενός λαού ..κομμάτι της παγκοσμιοποίησης.. γιατί δεν μας λένε πως θα εδραιωθεί αυτή ή αλλαγή μέσα σε ένα διεθνοποιημένο καπιταλισμό?

Για ξαναπέστε μας για τις νησίδες σοσιαλισμού που έγραψαν κάποιοι …
Τις νησίδες που εσείς ελπίζετε να δείτε σήμερα..
Κι εσείς οι άλλοι που επίσης ελπίζετε.. Μα "ελπίστε" σωστά επιτέλους… Γιατί η ελπίδα σας αλλάζει κατεύθυνση κάθε τόσο??? Γιατί κρεμάτε τα όνειρά σας σε κάποιους που σας υπόσχονται ??

Ελπίσατε για τα πάντα..
Στείλατε τη μισή σας καρδιά παντού..
Ερμηνεύετε την συνταγή του ποιητή σε όλες τις περιπτώσεις το ίδιο..
Στείλατε τη μισή καρδιά σας κάπου.. και δεν έμεινε τίποτα για σας..
Ελπίζετε να αλλάξει κάτι τώρα στην Αίγυπτο..
Ναι! κάτι θα αλλάξει! Όχι όμως αυτό που περιμένετε.. Θα προδοθούν και πάλι οι ελπίδες σας..
Μέσα απ το αίμα, τον θάνατο, την καταστροφή, την «καθοδηγούμενη» επανάσταση , κάποιοι .. λίγοι… θα δουν την αλήθεια και θα γίνουν κι αυτοί απόβλητα και «τρομοκράτες» για τους πολλούς και θα γίνουν φάροι για ελάχιστους
Δεν γυρίζει ο ήλιος εύκολα… κάθε λεπτό της ζωής του είναι μια ζωή δική μας.
Για ένα πράγμα... «ευτυχώς» !
Δεν θα σας πάρει ο χρόνος να οικειοποιηθείτε την όποια αλλαγή του ήλιου..



Δεν έχω χρόνο μάτια μου - Πασχαλίδης