25/6/12

Ωχ..το μάτι μου...




Λυπάμαι ρε φίλε που δεν σε διάβασα ποτέ.. δεν μπόρεσαν να με καταφέρουν οι χιλιάδες αναγνώστριες σου που μέσα σε μια νύχτα άρχισαν όλες να πιστεύουν στο σύμπαν, στα τερτίπια του, και να περιμένουν απ αυτό τις συνωμοσίες του για να αποκτήσουν ότι θέλει η ψυχή τους ..
Μεταξύ μας πιστεύω πως καρφάκι δεν του καίγεται του Σύμπαντος τι κάνω κέφι εγώ.. όπως καρφάκι δεν καιγόταν στα δικά μου "σύμπαντα" τι μου έλειπε εμένα όταν έγινε το οικογενειακό μου μπίγκ - μπάνγκ και βρέθηκα να τριγυρνώ σαν χαμένη στο διάστημα..

Δεν σε διάβασα λοιπόν μεγάλε γιατί βαρέθηκα να σε διαφημίζουν.. αλλά και γιατί δυο φορές την πάτησα απ τη διαφήμιση ..η μια ήταν με ένα απορρυπαντικό..( χάλια σου λέω..) και η δεύτερη αφορούσε την ταινία "Φοβού τους Έλληνες" ( ...ωραίος τίτλος βρεεε!!!  ) που σαν βλάκας πήγα και το είδα ακολουθώντας τυφλά το κοινό της τηλεόρασης..
Τρίτη φορά δεν με έπαιρνε γιατί ήδη είχα αρχίσει να αισθάνομαι σαν Ουφο άσχετα αν δεν το ομολόγησα ποτέ φοβούμενη τα υποτιμητικά βλέμματα τύπου: Δεν διάβασες  ποτέ Πάουλο Κοέλιο!   ( Α! για να μη σε στεναχωρώ.. ούτε Κούντερα  έχω διαβάσει...)

Όμως οι καρμικές καταστάσεις πάντα με προβλημάτιζαν..
Το παράξενο ...το μεταφυσικό.. τώρα δε τελευταία όλο και πιο πολύ.. και δεν θέλω να αναθεωρήσω τις απόψεις μου γμτ μου..αλλά..δεν μπορεί δεν μπορεί..κάτι συμβαίνει ..
Η εγώ μεταλλάχτηκα τελικά σε ούφο..ή το σύμπαν όντως συνωμότησε και αρρώστησε ο Σαμαράς και καπάκι και ο Ράπανος.. ( Τώρα γιατί θυμήθηκα τις συνδικαλιστούμπες  που έπαιρναν άδεια γιατρού από φόβο στον εργοδότη να πουν ότι είχαν συνδικαλιστική δουλειά...άγνωστο.. Αν και κάτι στραβοί ..πάλι με άδεια γιατρου σε μια μακρυνή γωνιά της Ελλάδας έναν προβληματισμό μου τον φέρνουν κι αυτοί..)
Και επειδή δεν μ αρέσει να κοροϊδεύω αρρώστους  θα σταθώ στα ιατρικά ανακοινωθέντα .. Έγινε το πρώτο..δεν μίλησα έγινε το δεύτερο... μαζί με γιατρό και διοικητή του νοσοκομείου είπα η εύπιστη ότι: Ε! Πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης αν δεν μιλήσει και ο διοικητής πως θα έχει μια βαρύτητα το ανακοινωθέν
Όμως η τρίτη και η τέταρτη φορά μου βάρυνε το στομάχι ..άσε που ο γιατρός στο μόνο που προσπαθούσε να με πείσει ήταν ότι: Δεν πρέπει να ταξιδέψει..( με ρεφρέν: ..προσέξτε είναι σοβαρό αυτό..) Ότι θα μπορεί να δέχεται κατ οίκον επισκέψεις ( Ρεφρέν το ίδιο ..) άσε που αν τον προσέξετε ένα ψεύτικο το έχει στο μάτι και στη στάση του σώματος.... αυτά βρε σεις...

Υ.Γ     Θα τα ξαναπούμε .. γιατί μόλις αρχίζει ο Παπαδάκης και δεν θέλω να χάσω με τίποτα το: Καλημέρα σας!! Σήμερα έχουμε...... Δευτέρα λέει η δημοσιογράφα κατόπιν υποδείξεως του διδασκαλικού δάχτυλου...και τι γιορτάζουμε ? ...του αγίου Π.... Πασόκ πχ απαντάει η έτερη δημοσιογράφα...πάλι με την άδεια του δασκάλου..
Υ.Γ. 2ον Πληροφοριακά σας λέω ότι δεν είμαστε ακριβώς ένα εκατομμύριο λιγότεροι απ την προ προηγούμενη απογραφή πληθυσμού..Εγώ δεν δέχτηκα να με απογράψουν στη τελευταία ..αλλά είμαι εδώ ρε σεις..αφού με βλέπετε..

24/6/12

Γύρω μου φωτιά και απελπισία


Όλο λέω πως  ξέρω ..κι όλο παρασύρομαι  και σπάω τα μούτρα μου πιστεύοντας: πως δεν μπορεί ..κάτι θα έχει μείνει
Όλο αναθεματίζω τον αίτιο μα πάλι ψάχνω για  τις σπίθες που μπορεί κρυφά να βρουν μια χαραμάδα στην πλαστική μας εποχή και να δηλώσουν παρουσία ..
Μα όταν τις βρω ...δεν καίνε...
Πολλά είναι αυτά που τα  μαγάρισαν οι ψευτοειδικοί..οι ψευτοαριστεροί.. οι ψευτοπαραδοσιακοί..
Έναν αμανέ άκουσα χτες σε πρόγραμμα της τηλεόρασης  ( αμάν κι εγώ πια ...)
Μα αμανές δεν ήταν..έλειπε το αλάτι..της γης..του πόνου.. της αρμύρας ..
Μια σούμα από ααααααα  και ωωωωωωωωω ήταν  σε τόνο μεν σωστό αλλά έλειπε το αχ..
Αυτό το άχ που δεν γράφεται με κανένα γραμμα και με καμιά νότα ...που δεν γνωρίζει δρόμους και πεντάγραμμα..
Και αν δεν το ακούει και ο μουσικολόγος τότε είναι άξιος της τύχης του δάσκαλος- ντελιβεράς...της πολλή τύχης του...
Για τον νεαρό που τραγούδησε τον αμανέ  μόνο συγχαρητήρια θα πω ....
1) γιατί θα μπορούσε να τραγουδάει Σάκη
2) γιατί επιλέγεις να τραγουδήσεις κάτι που αγαπάς..
3) Γιατί  ελπίζω να τον βρει κάποιος δάσκαλος καλύτερος απ αυτόν που έχει..
Υπάρχουν αυτοί που μπορούν να μας διδάξουν..Φτάνει να μην τους καταντήσουμε κι αυτούς γραφικούς..
...Όλα είναι καημός ..και όλα μιζέρια....


- Αμανές είναι το παράπονο..
- Κλάψε τώρα εσύ..Μπορείς να κλάψεις άμα δεν θές? Έτσι είναι και ο αμανές..
- Σαν δεν υπάρχει αμανές ..δεν υπάρχει και θεός..

20/6/12

Παιδιά σηκωθείτε!



Όλοι στο σύνταγμα..
Να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας..
Θέλουμε να κυβερνηθούμε..
έρχεται τέλος του μήνα.. Θα αρχίσουν τα μπάνια του λαού..
Λεφτά θα υπάρχουν?
 

18/6/12

Αχ! Κουλες....




Γιατί κλαίτε?
Επειδή θέλατε να είσαστε μέσα στην Ευρώπη αλλά με  το δικό σας κόμμα?
Γιατί κλαίτε ?
Επειδή δεν θέλατε την Ευρώπη αλλά ούτε να κυβερνήσετε?
Γιατί κλαίτε?
Επειδή ο φασισμός έβγαλε τη μάσκα του και μπήκε (  δοξη και τιμή ) στη Βουλή?
Γιατί γελάς ρε Αντώνη?
Το 81 είναι κοντά ..η Αλλαγή έρχεται..θα τη φέρει ο κυρίαρχος Λαός!!

Γιατί μιλάς Μανώλη ??
Ζήλεψες τον Λουντέμη?


15/6/12

Αγανακτισμένοι..ξανά


Πάνω-κάτω πλατεία
Ο παλμός τους  φέρνει  αναταραχή στις αγορές..
(Οι αγορές φοβούνται τις πλατείες μερικές φορές..νομίζουν πως ξεφεύγουν απ τον έλεγχό τους..)
Συνεργεία απ το πρωϊ θα καθαρίζουν τον θάνατο..ο ένας αυτόχειρας..ο άλλος ρομαντικός.. 
τους υπόλοιπους τους συνηθίσαμε
Ή εσύ ή εμείς...το σύνθημα.. και η εθνική χειρονομία αυτή τη φορά τα μούτρα μου..
 με τη βουλή στο βάθος να χαμογελάει..
Κι από μακριά να ακούγεται ένας ήχος..μακρόσυρτος ...σαν αμανές που κλαίει ή που ξεψυχά..


8/6/12

Όταν μεγαλώσω θα γίνω τηλεόραση..

Αν ήμουν δημοσιογράφος δεν θα υπεράσπιζα την τηλεόραση κι ας έπεφτε να με πλακώσει..
Αν ήμουν πολιτικός θα υπεράσπιζα την τηλεόραση γιατί   αν δεν παινέψεις το σπίτι σου τότε ποιον?
Αν ήμουν πρόβατο  θα βέλαζα από ευχαρίστηση..
και θα  μηρύκαζα ευτυχισμένο απολαμβάνοντας την προστασία που μου προσφέρουν οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί
( εντάξει... το ξέρουμε ότι δημοσιογράφοι υπάρχουν πολλοί.. και δεν είναι μόνο οι γνωστοί..)
αν ήμουν ψιθυριστής θα ήμουν μια Τηλεόραση...
on air θα σου σπάραζα την ευαίσθητη  καρδούλα σου  ελληναρά μου για να σε μάθω να νιώθεις
Θα σου ξυπνούσα όλα σου τα συναισθήματα .. Την λύπη.. την ζήλια ..τον φόβο..την αλαζονεία την υποταγή..
και θα σου έκανα διαλείμματα με τούρκικο χαβά, -  ασίκικο τζιέρι μου εσύ -  .. και θα σε νανούριζα γλυκά με υπνοπαιδεία .... με ιστορίες ανθρώπων που ποτέ δεν θα ήθελες να βρεθείς στη θέση τους ..
και σαν καλός χριστιανός  θα τελείωνες την ημέρα σου φτύνοντας στον κόρφο σου και με την προσευχή: Ευχαριστώ Θεέ μου ........που δεν είμαι σαν κι αυτούς....
Φωτό: Έλσα Φορνέρο:γιατί αν ήμουν τηλεόραση θα σου έλεγα μόνο αλήθειες..


6/6/12

Τα παιδιά κάτω στον ….πάτο



Με την ίδια ευκολία που πέταξαν βορά στην αρένα τις οροθετικές κατ’ ανάγκην πόρνες για να φοβίσουν μια κοινωνία, με τον ίδιο τρόπο πέταξαν οι κομματοθρεμένοι ανεγκέφαλοι σε διαφήμιση τα παιδιά των Ελλήνων. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι, οι άεργοι, οι ανεπάγγελτοι, οι σκυφτοί της ελληνικής κοινωνίας συμφώνησαν να βγει στον αέρα το τρομαγμένο βλέμμα των ελληνόπουλων που δεν θα έχουν ευρώ. Με αυτό ελπίζουν να σε πείσουν να ακολουθήσεις την φιλοευρωπαϊκή τους προδοσία μαζί με τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και τα άλλα καλά παιδιά.
Ότι πολιτική και ηθική ποτέ δεν συνέκλιναν είναι γνωστό, άλλωστε και τα αποτελέσματα της τα ζούμε πλέον σε καθημερινή βάση. Αυτό όμως που σε κάνει να ανατριχιάζεις είναι ότι έχουν φθάσει στο σημείο προς άγραν ψήφων, σε σημείο πραγματικής ανηθικότητας και εξευτελισμού της ανθρώπινης ύπαρξης. Διότι πρόκειται και στην πρώτη περίπτωση των μελλοθάνατων γυναικών και στην δεύτερη των παιδιών, για εκμετάλλευση ανυπεράσπιστων πλασμάτων. Το τραγικότερο βέβαια είναι ότι οι θεατές -ψηφοφόροι αρχίζουν πλέον να το θεωρούν τόσο φυσιολογικό όσο φυσιολογικό θεωρούν και μία επί καθημερινής βάσης αυτοκτονία συνανθρώπου τους που κρεμιέται από τα μανταλάκια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Όλα για να χορτάσουν τα μάτια μας, όλα για να χορτάσει η αρρώστια της ψυχής μας και όλα με τον ίδιο παρονομαστή: Τον τρόμο!
Δεν είμαστε πλέον πολίτες, καταντήσαμε οι πελάτες του μεγαλύτερου πλανητικού μπορντέλου και η έννοια μας δεν είναι να το καταστρέψουμε αλλά αν θα βρούμε την προσωπική μας ευχαρίστηση με αντίτιμο το πολυπόθητο ευρώ. Στο βλέμμα ενός παιδιού λοιπόν, ο παιδολάγνος σκηνοθέτης ζουμάρει για να σε κάνει να νιώσεις ότι εσύ είσαι ο φταίχτης που αυτό το παιδί θα ζητιανέψει αύριο, θα πεινάσει αύριο και πολύ πιθανόν να γίνει το ερωτικό αντικείμενο ευχαρίστησης των πλουσίων που θα ζουν μακρυά από εδώ στον μαγικό κόσμο του Ευρώ.
Τέλος, εφόσον όλοι οι σωτήρες μας που θέλουν με τόσο μεγάλη λατρεία το Ευρώ και την Ευρώπη τους, σημαίνει ότι προσυπογράφουν αυτού του είδους πολιτικές επικοινωνιακές τακτικές. Και αυτοί με την σιωπή τους συμφωνούν ότι τα παιδιά αυτά που πρωταγωνιστούν στο φρικτό και άνανδρο αυτό κομματικό μήνυμα, είναι οι μελλοντικοί επαίτες της Ευρώπης, είναι τα δικά σου παιδιά νεοέλληνα, που θα μπουν σε ουρές συσσιτίων, σε βιτρίνες βιασμών τύπου Ταϊλάνδης, σε διαφημίσεις της Unisef, θα γίνουν το είδος αποφυγής για τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου. Πριν όμως γίνουν τα παιδιά μιας χρεοκοπημένης χώρας είναι ήδη βλαστάρια μιας εξευτελισμένης χώρας.