23/6/14

Ψηφισμένοι Εγκληματίες


Πηγή : http://lazarouyiannis.blogspot.gr/

Για ποια ανάπτυξη μιλάνε, τι θέσεις εργασίας υπόσχονται και για ποιες επενδύσεις τσαμπουνάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ; Τα λαλίστατα πουλάκια της πολιτικής που σκύβουν το κεφάλι στον κάθε πλιατσικολόγο που έρχεται στην Ελλάδα και τάζει έργα και εργασία, ξέρουν πολύ καλά ότι η χώρα όχι απλά δεν είναι σε κατάσταση κρίσης και χρεοκοπίας αλλά σε κατάσταση κανονικής φτώχειας. Χθες έφυγε ο Κινέζος σωτήρας τάζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας και σήμερα στην χώρα μπήκε η Παγκόσμια Τράπεζα αλλά ουδείς από όλα τα κόμματα δεν σχολίασε το παραμικρό.
Πριν από έναν χρόνο οι σωτήρες ήξεραν ότι τα χαράτσια και οι πολιτικές που θα λάβουν χώρα (παρά το ότι βγήκαμε στις αγορές) θα φέρουν τους Έλληνες πολίτες να ζουν με κάρτα απόρου. Ήξεραν δε, ότι ο αριθμός αυτών των απόρων θα ξεκινήσει από τις 10,000 μεμονωμένα άτομα και οικογένειες (αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζεται ο αριθμός βάση των μελών της οικογενείας) και για το λόγο αυτό απευθύνθηκαν τον προηγούμενο Αύγουστο στην Παγκόσμια Τράπεζα έτσι ώστε αυτή να συντάξει μία μελέτη για το πως θα κουμαντάρουν την πείνα που έρχεται. Η πείνα λοιπόν ήρθε και για το λόγο αυτό σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, η Παγκόσμια Τράπεζα καταθέτει την μελέτη της για το Επίδομα Φτώχειας. 
Βάση αυτής της μελέτης όποιος έχει ετήσιο εισόδημα κάτω των 4,800 ευρώ, τότε χαρακτηρίζεται φτωχός και για κάθε μήνα θα εισπράττει 180 ευρώ το μήνα ενώ για κάθε άπορη 4μελη οικογένεια το ποσό θα φθάνει στα 360 ευρώ. Αυτή την στιγμή βάση των 1,500,000 ανέργων (από τους οποίους μόνο 150,000 παίρνουν επίδομα ανεργίας), αλλά και βάση των επαγγελματιών που εισόδημα δεν έχουν και φορολογούνται με 3,000 ευρώ ως τεκμήριο, σημαίνει ότι ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι φτωχός. 
Εκτός από τους ελάχιστους ακόμα ιδιωτικούς υπαλλήλους, εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, όλη η υπόλοιπη Ελλάδα είναι φτωχή. Το ό,τι θα έφθανε η χώρα σε αυτό το σημείο το γνώριζε πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση από τον προηγούμενο Αύγουστο και αντί να αναστρέψει την κατάσταση έθεσε τους τραγικούς όρους φορολόγησης για το 2014, βάζοντας την Παγκόσμια Τράπεζα να βρει τρόπο λύσης για τους φτωχούς που θα δημιουργούσε. Το έγκλημα λοιπόν, ήταν προσχεδιασμένο στην εντέλεια. Και το έγκλημα αυτό το γνώριζαν άριστα και οι αντιπολιτευόμενοι αν και προεκλογικά ούτε μία παράγραφο στους προεκλογικούς τους λόγους δεν σπατάλησαν για το ότι εκτός από ΔΝΤ και ΕΚΤ έχουμε και Παγκόσμια Τράπεζα να κουμαντάρει τον τρόπο διαβίωση των Ελλήνων. 
Πιλοτικά λοιπόν, από τον Σεπτέμβριο μπαίνει μπροστά το Επίδομα Φτώχειας αλλά βάση των μνημονιακών υποχρεώσεων από το 2015 γίνεται θεσμός. Πώς όμως θα τα βγάλουν πέρα εφόσον μόνο 20 εκατ. ευρώ έχουν δεσμεύσει από τα δάνεια για το επίδομα φτωχού, έχοντας τα ασφαλιστικά ταμεία σε πτώχευση και ξέροντας ότι με τα αποθεματικά οι συντάξεις δεν βγαίνουν πέρα από το 2016; Βάση της μελέτης καταρχάς θα κάνουν το πάρα πολύ απλό. Θα κόψουν τα ασφαλιστικά και κοινωνικά επιδόματα όπως η βασική σύνταξη του ΟΓΑ (360 ευρώ), του ΤΕΒΕ (200 ευρώ), το ΕΚΑΣ και τα προνομιακά επιδόματα απόρων που ανέρχονται στα 200 ευρώ. 
Δεύτερον θα τους βάλουν όλους στο εγγυημένο εισόδημα που ορίζει η Παγκόσμια Τράπεζα που καταρχάς θα είναι τα 4,800. Για να είσαι όμως σε αυτή την κλίμακα δεν θα μπορείς να έχεις δικό σου σπίτι, πατρικό ή αγροτεμάχιο διότι πτωχός με ακίνητη περιουσία δεν γίνεται. Θα αποφασίσεις λοιπόν ή θα δώσεις μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό γης που σου έχει απομείνει για να έχεις 180 ευρώ ως άτομο να ζεις το μήνα ή θα παραδώσεις με μηδενική αξία στα κοράκια της περιουσία σου. Ούτως ή άλλως με τον ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας που μπαίνει σε ισχύ από τον Ιούλιο, δεν γίνεται να έχεις και φαγητό και σπίτι. Θα έχεις μόνο φαγητό. 
Τι σημαίνει όμως κόβω το ΕΚΑΣ σε έναν συνταξιούχο του ΙΚΑ; Σημαίνει ότι αυτομάτως η σύνταξή του πηγαίνει στα 360 ευρώ αφού παράλληλα θα κοπούν και τα ανάλογα επιδόματα. Εκτός αυτού, για να έχεις 4,800 ευρώ εγγυημένο εισόδημα τα υπόλοιπα που παίρνεις ως σύνταξη θα τα δίνεις πίσω σε φόρους έτσι ώστε να κυλάει το χρήμα για το επίδομα φτωχού. Το μη φορολογητέο εισόδημα για την Παγκόσμια Τράπεζα (και από σήμερα και για την ελληνική κυβέρνηση) είναι τα 4,800 ευρώ. 
Το ίδιο θα συμβεί και για τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ αλλά και για την βασική σύνταξη του ΤΕΒΕ. Οι συντάξεις αυτομάτως θα καταρρεύσουν και εντελώς τυχαία θα βρεθούν στο νούμερο 360 ευρώ ακριβώς ίδιο με το νούμερο που δίνει η Παγκόσμια Τράπεζα για ένα ελληνικό νοικοκυριό για να έχει φαγητό επί καθημερινή βάσεως. Πώς θα πληρώνεται με 360 ευρώ το μήνα το ρεύμα από ιδιωτικές εταιρείες, το νερό από ιδιωτικές εταιρείες, η ασφάλεια από ιδιωτικές εταιρείες, η υγεία από ιδιωτικές εταιρείες, το ενοίκιο στα γκέτο απόρων που θα φτιάξουν μεσιτικές εταιρείες απάντηση δεν θα πάρουμε ούτε από την κυβέρνηση που υπέγραψε τέτοια συμβόλαια θανάτου, αλλά και ούτε και από την αντιπολίτευση που χθες αποφάσισε στο συνέδριο της να γίνει ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης που δήθεν αντιπολιτεύεται.
Η απάντηση όμως είναι η εξής:  Ή μένεις άεργος με επίδομα πτωχού 180 ευρω τον μήνα ή εργάζεσαι με ατομικές συμβάσεις εργασίας για 360 ευρω τον μήνα. Το επίδομα πτωχού θα είναι αυτό που θα ρίξει αυτόματα τα αιματοβαμμένα εργατικά μεροκάματα.-

"Η φωτο από το Dons Dark"

Εκπομπή 23-6-2014 

20/6/14

Πονούν τα παλληκάρια ρέ ?




- Πονάνε τα φλυτζάνια ρε?
- Ούτε πονάνε ούτε εκβιάζονται, αλλιώς θα έστελναν τους εκβιαστές  στη δικαιοσύνη ..

18/6/14

Η μεγάλη των κόπρων σχολή




Ε.. λοιπόν  μάγκα μου  δεν μεγάλωσα  ούτε  σε οικογένεια  καθαριστριών  , ούτε εργατών, και με την αγροτική ζωή είχα σχέση  όσο ένα ψάρι με τη στεριά ,που πετά από κλαδί σε κλαδί  και κουτσουλάει κελαηδώντας .. Δεν μ αρέσουν οι δηλώσεις  εκ του ασφαλούς  αλλά έχω φτάσει μέχρι τα μπούνια ..
Δεν μου έλειψε λοιπόν τίποτα ..τελεία και παύλα ..

Στο σχολείο ήμουν δακτυλοδεικτούμενη  γιατί φορούσα  παντελόνι  ραμμένο για μένα
γιατί  ενοχλούσε το αδιάβροχο  μου και οι ψηλές γαλότσες μου
Γιατί φορούσα  στολή του γκόλφ  και κασκέτο  ( δεν είχα ιδέα από γκόλφ  αλλά μάλλον της μόδας θα ήταν η στολή )γιατί ποτέ δεν έβαλα καφέ μπαμπακερές κάλτσες με καλτσοδέτα πάνω ακριβώς  απ το γόνατο
 Τα παιδικά μου βιβλία ήταν ξένες εκδόσεις  του Μίκυ Μάους  και δεν είχε καμιά  σημασία αν δεν μπορούσα να τα διαβάσω αφού ακόμα δεν είχα πάει σχολείο  καθώς και εικονογραφημένα  μαθηματικά που βεβαίως μίσησα..
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με  επτά δωμάτια -  χώρια  τους  βοηθητικούς  χώρους , κελάρια δεσπέντες,  κουζίνες,  πλυσταριά – με τζάκια εντοιχισμένα σε πάνω και κάτω όροφο και ποτέ  δεν έκανα νυχτέρια ούτε και διάβαζα ( όταν καμιά φορά διάβαζα ) κάτω απ το φώς της λάμπας πετρελαίου ..
Ακόμα ποτέ δεν πήγα στην κοινόχρηστη  για τους συντοπίτες μου βρύση  να κουβαλήσω νερό αφού το νερό αυτό τους το είχε κάνει δωρεά η οικογένειά μου.. και τώρα που το σκέπτομαι,  έτσι μάλλον έχασα αρκετές ευκαιρίες  να συναντήσω τον άντρα της ζωής μου..ως  άλλη Γκόλφω..

Όπως βλέπεις είχα προδιαγραφές  για να γίνω  ένα κωλόπαιδο  του κερατά  όχι απ την κακή διαπαιδαγώγηση των δικών μου αλλά απ το γλοιώδες φέρσιμο των άλλων  που δεν δίσταζαν να κάνουν τεμενάδες  ακόμα και σ ένα παιδί.. Δεν ξέρω αν τελικά έγινα σκατόπαιδο ..Η άποψή μου είναι πως όχι..δεν ξέρω..μπορεί να κάνω και λάθος , και  τον κωλοπαιδισμό μου τον βλέπετε εσείς και όχι εγώ αφού όπως έχω γράψει κι άλλη φορά
όταν ζεις μέσα στα σκατά  και την σαπίλα ( προσφιλής έκφραση επαναστατών για την άρχουσα τάξη) δεν καταλαβαίνεις ότι βρωμάς κι εσύ

Παρ όλα αυτά προτιμούσα να κάνω παρέα με τους εργάτες του πατέρα μου,τις «βοηθούς»  των γυναικών  της οικογένειας  για τον απλό λόγο ότι κοντά τους μάθαινα καινούργια πράγματα  για μια ζωή που δεν γνώριζα, έμαθα από πολύ μικρή τι είναι περίοδος των γυναικών , έμαθα σε ηλικία  5-6 ετών πως  μπορεί κάποια  γκαστρωμένη, να ρίξει  ένα παιδί  πηδώντας από ψηλά ή κάνοντας  μονόζυγο σε ένα κλαδί  δέντρου, κάπνισα πρίν πάω ακόμα στο δημοτικό..

Και βέβαια οι γονείς μου πρόσεχαν τις παρέες μου και συναναστροφές μου  όχι από ρατσιστική ματιά αλλά πιο πολύ πιστεύω  για να μην στεναχωρούν τους φίλους τους  που επίσης έκανα παρέα με τα παιδιά τους..Μου απαγόρευαν λοιπόν πολλά ..Οταν βέβαια ήταν στο σπίτι ........

Αν σε περίπτωση  βρίσκεις ότι έγινα ένα καλό παιδί  μη βιαστείς να πείς ότι με επηρέασε η «εργατική τάξη" ..αυτή η λίγη που υπήρχε στο σπίτι μας , γιατί  η ρουφιανιά  έδινε και έπαιρνε .. 
Κάθε τόσο  όλο και κάποιος ερχόταν στη μάννα μου ή στον πατέρα μου  να βάλει λόγια για  τον συνάδελφό  του..Μετά τους έβλεπες όλους  αδερφωμένους , να πίνει ο ένας στην υγειά του άλλου και να χτυπιούνται  φιλικά στην πλάτη .. με μπέσα λέμε..

Δεν χρειάστηκε να γεράσω  για να καταλάβω τι συμβαίνει γύρω μου..Το ζούσα..
Δεν χρειάστηκε  να πληρώσω τίμημα  για κανενός υπόσχεση ότι θα αλλάξει τη ζωή μου
στο καλύτερο όταν, τη ζωή που αυτός δεν έζησε,   εγώ την κλώτσησα  φτύνοντας  την ..
Δεν μπόρεσε κανένας να μου πετάξει  κοκαλάκια  αφού  δεν ήμουν νηστική…
Και δεν μπόρεσε  κανένας να με γελάσει με τερτίπια κομματόσκυλου…
που κατά τω δοκούν είναι πότε  με τις καθαρίστριες , πότε με τον Ξηρό  και πότε με τις  λουμπίνες  με επίκτητο - για λόγους  «καταξίωσης» -  το άθλημα  .. συλλήβδην..

Επέλεξα  εγώ το σχολειό  στο οποίο  σπούδασα και αποφοίτησα με άριστα ..
Τουλάχιστον αυτό μου λέει η συνείδηση  μου που τα βράδια  κοιμάται ήσυχη…

Το μόνο που μου λείπει ρε  μάγκα  ξέρεις τι είναι??
Να με κοιτάς στα μάτια όταν μου μιλάς….
Ακόμα και όταν απευθύνεσαι σε μένα γραπτώς ..και τηλεφωνικώς ακόμα ..Γιατί σε "βλέπω"

Σου είναι ζόρικο εε??? Δοκίμασέ το.. Ίσως σε εκτιμήσω..

Σ.Σ. Όταν γράφτηκε τούτο το κείμενο δεν είχα ιδέα για τον βρώμικο κίτρινο τύπο και  τους βρομιάρηδες που ασχολείται..Απλά αναφερόμουν στα  pride party



5/6/14

Κοινό τοις πάσι




Το σύστημα έχει ξεσκεπαστεί. Έπεσαν οι κουρτίνες των παρασκηνίων και βλέπουμε στο θέατρο του παραλόγου τους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής μόνο με τα σώβρακά τους. Είναι όλοι ίδιοι, κρατώντας ο καθένας σε χαρτί το ρόλο που θα παίξει γραμμένο από τον ίδιο συγγραφέα. Χωρίς μακιγιάζ η αλήθεια φαντάζει τρομακτική αλλά από την άλλη είναι αλήθεια.
Έπαιξαν και το τελευταίο τους χαρτί με τις εκλογικές διαδικασίες οι  οποίες είχαν ποσοστά μοιρασμένα σε πάμπολλους συνδυασμούς αλλά από την άλλη είχαν το πραγματικό αποτέλεσμα όλων των πολιτικών θεατρίνων: Ολοκληρωτισμός.
Κατακερματίσαν την πολιτική σκηνή σε κόμματα (βγάζοντας στην σκηνή ακόμα και τους αθλιότερους κομπάρσους που τους τάιζαν χρόνια γι' αυτήν την ώρα ανάγκης), τα έδωσαν όλα στην πράξη εκλογές και αυτό που ξαναπήραν είναι αυτό που δημιουργήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια στην χώρα: Πολίτες που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει φιλελευθερισμός, ναζισμός, σοσιαλισμός, εθνικισμός, κομουνισμός και όποιον άλλο -ισμό νομίζουν ότι γνωρίζουν και πιστεύουν. Απλά στήριζαν το κόμμα-μαγαζί λόγω άγνοιας, εθελοτυφλίας, παράδοσης, λόγω χαζής αντίδρασης, λόγω επικίνδυνου ρομαντισμού  ή λόγω ιδιοτέλειας.
Δεν είμαστε όμως στις εποχές που η δεξιά καταπίεζε και ερχόταν ο σοσιαλισμός να σώσει τον λαό. Ούτε στις εποχές που ο ναζισμός έσφαζε και η δημοκρατία ήταν εκεί για να αντισταθεί. Ούτε στις εποχές που ο κομουνισμός θα σου έπαιρνε το σπίτι και στήριζες το φιλελεύθερο σύστημα. Όλοι οι -ισμοί έχουν μπει στο μπλέντερ και έχουν γίνει μια ομοιόμορφη μάζα όπως ακριβώς έχουν μπει στο μπλέντερ και οι ψηφοφόροι οι οποίοι δεν θέλουν να δουν ότι είναι στην ουσία ίδιοι όπως ίδια είναι και τα κόμματα που στηρίζουν με την ψήφο τους. Τα κόμματα και οι ιδεολογίες που έλεγαν ότι αντιπροσώπευαν πολτοποιήθηκαν με στόχο το Κοινό Κόμμα και ο λαός έγινε μάζα λόγω σύγχυσης και πανικού μην χάσει κι άλλα από αυτά που έχει ήδη χάσει. Κανείς όμως δεν έλαβε υπόψη την ανεξαρτησία που ήδη έχασε. Τι ρόλο παίζουν οι εκλογές όταν έχεις χάσει το δικαίωμα της ελευθερίας σου; 
Δεν υπάρχουν πλέον οι πολυτέλειες να σε σώσει το οποιοδήποτε κόμμα. Το Κόμμα είναι ένα που σε κυβερνά και το βλέπεις στην ολομέλεια της Βουλής και πολύ σύντομα θα το βλέπεις στην ολομέλεια της Ευρωβουλής. Αυτό το Κόμμα το μόνο που θέλει είναι να σώσει το αφεντικό του, που δεν είναι άλλο από την ΕΕ. Χρησιμοποιώντας το παλιό κόλπο “βάλε δημοκρατικά τους δήθεν αντιδραστικούς στο παιχνίδι δημοκρατικά”, οι λαοί θα νομίζουν ότι υπάρχει και αντίθετη άποψη από τον ολοκληρωτισμό. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο που τον ρόλο της υπεράσπισης της εθνικής ταυτότητας των κρατών στην Ευρωβουλή θα τον παίξουν δύο Αποικιοκρατικές Αυτοκρατορίες που μόνο έθνη δεν σεβόταν, ούτε σέβονται: Η Αγγλική και η Γαλλική.
Επίσης για τον φερετζέ του πραγματικού ναζισμού που εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Ευρώπη βάζουν στο παιχνίδι και εκφραστές του “παλιού” ναζισμού για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εθελοτυφλούντων. Ο κακός ναζισμός ενάντια στον καλό ναζισμό. Οι κακοί ρατσιστές εναντίον στους καλούς ναζιστές. Οι συνταγματικοί ενάντια στους αντισυνταγματικούς. Όμως όλοι ανήκουν στο Κόμμα και από το Κοινό Ταμείο τρέφονται με χρήμα κι έτσι μπορούν να χειραγωγούν τα απεγνωσμένα πλήθη.
Από την πλευρά του λαού, πλέον ο φασίστας και ο κομουνιστής πολίτης έχει την ίδια ακριβώς μοίρα. Το ίδιο και ο πρασινοφρουρός με τον παρακρατικό δεξιό. Όλοι έχουν το προσωπικό Γολγοθά που ανεβαίνουν κάθε μέρα, τα ίδια χαράτσια, τις ίδιες ικεσίες στο τραπεζίτη για το κόκκινο δάνειο, τους ίδιους αποχωρισμούς με τα παιδιά τους την ώρα που αυτά μπαίνουν στο αεροπλάνο για την ξενιτειά, την ίδια αναξιοπρέπεια στην ασθένεια και το ίδιο μαύρο μέλλον.
Αν ακόμα αντέχει μια μερίδα της μάζας είναι γιατί το Κόμμα τους χρειάζεται. Δίνοντάς τους ένα καλό μισθό τούς έχει όχι πλέον σε δημόσια ή επιδοτούμενη ιδιωτική εργασία, αλλά σε Κομματική εργασία διότι κοστίζουν λιγότερο από πριν. Έτσι, αποφεύγουν ξαφνικές κοινωνικές αντιδράσεις και είναι ο καλύτερος λόγος που η χώρα δανείζεται έτσι ώστε να υπάρχει χρέος, να παίρνει ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που είναι μεγαλύτερες από το δήθεν χρέος κι έτσι κυλάει το Κοινό ευρωπαϊκό τραπεζικό χρήμα. Πολύ σύντομα ο ολοκληρωτισμός δεν θα τους χρειάζεται πλέον και τότε κι αυτοί θα μπουν με την σειρά τους στο μπλέντερ της κάτω κοινωνίας.
Πάντα, βέβαια, θα υπάρχουν οι ανάλογοι γερμανοτσολιάδες που για 70 ευρώ άνετα θα κόβουν κεφάλια είτε ανήκουν σήμερα σε ψηφοφόρους της Χ.Α, είτε σε ψηφοφόρους του Σύριζα. Ο ναζισμός δεν έχει ιδεολόγους υποστηρικτές, μόνο μισθοφόρους.
Φθάνουμε στο τέλος. Σε πολύ λίγο δεν θα χρειάζεται καν ο φερετζές Βουλή να είναι σε λειτουργία παρά μόνο εκπρόσωποι του Κόμματος ανά κράτος που με μία υπογραφή θα ορίζουν όχι το μέλλον σου αλλά αν θα πρέπει να ζήσεις ή να πεθάνεις και σε ποια εργοστάσια παραγωγής που στηρίζουν το Κόμμα θα εργάζεσαι. Στρατόπεδα αναγκαστικής δουλείας με το πέπλο της εργατικής απασχόλησης θα είναι και τίποτε περισσότερο. Κοινό Σύνταγμα, Κοινό Δίκαιο, Κοινά Εργασιακά Δικαιώματα, Κοινή Άμυνα, Κοινή Μοίρα.
Μέχρι να φθάσει στο ζενίθ της η Αυτοκρατορία του Κόμματος δεν θα υπάρξει καμία σθεναρή αντίσταση από κανέναν λαό. Όλα θα γίνουν ομαλά και φιλήσυχα, όπως το πάνε μέχρι σήμερα  εισβάλλοντας χωρίς να βρουν αντίσταση από κανένα Ρούπελ, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος που τους κόστισαν ακριβά σε χρήμα, σε στρατό και το σημαντικότερο σε διάρκεια ζωής. Από την άλλη όμως δεν θα υπάρχουν και τα Αναχώματα να ξεγελούν τον καταπιεσμένο προσφέροντάς του άνανδρα Ελπίδα. Ο ναζισμός χρειάζεται τα Αναχώματα μόνο μέχρι να φθάσει στην απόλυτη δύναμή του, μετά τα ισοπεδώνει.
Η Κοινή Πολιτική θα ρίξει τα σύνορα ειρηνικά αλλά από την άλλη θα δημιουργήσει έναν Κοινό Λαό που η κοινή του μοίρα ως δούλο θα γεννήσει έναν νέο -ισμό που θα τον απελευθερώσει. Χρονικά για πολύ λίγο, διότι ο Λαός υπάρχει από την στιγμή που γεννά από μόνος του την Εξουσία.