24/4/15

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ?


 (Στην Βασιλική Χ. )



 Να που έχουμε έρθει στην θέση των παππούδων μας από έναν άλλο δρόμο λοιπόν..
Αυτών που κυνηγημένοι  ενώ έφευγαν απ τα χώματά τους , αφήνοντας πίσω τον τόπο που γεννήθηκαν ,  τους φίλους τους, ότι είχαν και δεν είχαν .. κοίταζαν να πάρουν μαζί τους καλά τυλιγμένο σ ένα πανί  μια εικόνα της παναγίας που θα την  κουβαλούσαν ευλαβικά στον καινούργιο τόπο που τους «πέταξαν»..

Δεν ήταν το εικόνισμα..Δεν ήταν η Παναγιά.. Ήταν αυτό που πίστευαν ..αυτό που τους έδινε κουράγιο..και ας μην γνώριζαν οι περισσότεροι τι έφταιξε  γι αυτόν το διωγμό τους..
Ισως  από κεί βρήκαν τη δύναμη να διηγούνται μετά στα εγγόνια τους και στα παιδιά τους τα πάθη τους , τη ζωή τους, τις όμορφες στιγμές τους  και τις  ομορφιές του τόπους τους..
Αυτούς τους τόπους  που εμείς οι επόμενες γενιές τους γνωρίσαμε και τους αγαπήσαμε μέσα από ιστορίες..και ταξιδέψαμε νοερά απ τα Αϊβαλί μέχρι τη Μανισιά,   απ την Σμύρνη μέχρι την Πόλη και τη Μαύρη θάλασσα ..

Αυτές τις ιστορίες τους που μας φύτεψαν μέσα μας την αγάπη για την δική μας Πατρίδα..
Οι Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…
με τι κουράγιο  να το πεις αυτό στην γιαγιά μου απ την Μανισιά της Μ. Ασίας .. 
με τι κουράγιο να το πεις στον Πόντιο..
και πως στην μάννα απ τα κατεχόμενα της Κύπρου..

« Τι είναι η Πατρίδα μας ? Όλα πατρίδα μας κι αυτά και κείνα…»
Όλα όμως ..χωρίς  εκπτώσεις..χωρίς υποχώρηση στους επίβουλους..

Και τι κάνουμε τώρα ?? 
Τώρα που όλα χάνονται τώρα που γνωρίζουμε πως τίποτα αύριο δεν θα είναι το ίδιο  
ποιο εικόνισμα θα τυλίξουμε μέσα σ ένα κομμάτι σημαίας  να το παραδώσουμε  στα δικά μας δις και τρεις εγγόνια μας?? 
Τα αυριανά προσφυγόπουλα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα??
Τί είναι η Πατρίδα μας θα αναρωτιούνται κι αυτά και γύρω τους θα βλέπουν πόλεις θαρρείς σε φωτοκόπιες  χωρίς τοπικό χρώμα χωρίς παράδοση χωρίς ίχνος απ αυτό που εμείς γνωρίζουμε …ακόμα..

Σε ποια θάλασσα με τα αρμυρίκια στην άμμο θα τσαλαβουτούν, σε ποιο χωριό της γιαγιάς  θα περνάνε τα καλοκαίρια τους?
Τυλίγεται  η Ελλάδα σε μια σημαία ?? Έστω και αν τους κλέψουμε ένα κομμάτι ..Έτσι κι αλλιώς  δεν θα το προσέξει κανείς τους..δεν σου λείπε κάτι που δεν αγαπάς…
Φυλακίζεται η μυρωδιά του πεύκου, η μυρωδιά της άγριας ρίγανης σε ένα μπουκαλάκι  σαν αυτά που έβαζαν  το άγιασμα οι γιαγιάδες μας??

Τι θα αφήσουμε στα δισέγγονα μας που κάποια στιγμή θα τα χρειαστούν όταν πια δεν θα μπορούν να ζήσουν σε μια σούπα λαών χωρίς ταυτότητα χωρίς τίποτα  που θα αποδεικνύει  ότι κάποτε υπήρχαν άνθρωποι που είχαν μια ζωή δική τους ?

Είμαστε η γενιά που δεν είπαμε ιστορίες και παραμύθια στα παιδιά μας ..Τουλάχιστον όχι όσα θα θέλαμε  αφού δεν είχαμε ελεύθερο χρόνο..
Ίσως και να μην μπορέσαμε να τα μυήσουμε στην φύση ώστε να μην τους μυρίζει η άγρια μέντα, ή ο δυόσμος,  τσίχλα ..
Και ίσως κι εμάς οι γονείς μας να μην μας έμαθαν να αγαπάμε την Πατρίδα μας ..ίσως μας έμαθαν πως η Πατρίδα είναι ένα  κουπόνι , ένα γραμμάτιο, που μπορείς ανά πάσα στιγμή να το εξαργυρώσεις..

Και αν υπάρχουν μια χούφτα διαφορετικοί που επιμένουν ακόμα ..πόσο θα αντέξουν? 
Και τι μπορούν να κάνουν ?? 
Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να γράφουν..μόνο αυτό το κάνεις μόνος σου.
.Όλα τα άλλα χρειάζονται  τον διπλανό σου  που θα έχει και ψυχή και μπέσα..

Θα έλεγε κάποιος   να μετατρέψουμε τα γραπτά μας που αφορούν την χώρα μας,  την Ελλην. παράδοση , την Ελλην. φύση, τις αγωνίες μας , σε γκρίκλις ώστε να μπορούν να τα διαβάζουν ύστερα από χρόνια …


… αλλά είναι δυνατόν να γνωρίσουν την άγνωστη Ελλάδα χωρίς την αρμονία της Ελληνικής γλώσσας??


22/4/15

Η Μεγάλη Πατρίδα ( Τσίγκολελετα - Τσίγκολελετα )






Γράφει η Ιόλη

Εικοσιοκτώ πρόεδροι εθνικών κοινοβουλίων χωρών της ΕΕ και άλλοι τόσοι περίπου εκτός αυτής  εν μέσω τυρού και αχλαδιού και μεταξύ του  palazzo montecitorio  και του Palazzo del Quirinale  καταβρόχθισαν  το τυράκι της φάκας δηλαδή τον ρόλο της ενδυνάμωσης των εθνικών κοινοβουλίων,καθώς και  της συνεργασίας μεταξύ τους  
αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ έλαβαν την πανταχούσα ότι  ήρθε ο καιρός που οι εταιρίες θα πρέπει να αναλάβουν  τον ηγετικό ρόλο στην ευρώπη  δια στόματος Pascal Lamy του  ιδρύματος Ζακ Ντελόρ .

Συμφώνησαν ?? 
Άλλοι ενθουσιάστηκαν φανερά , όπως η συνδικαλιστούμπα  Rosa Pavanelli  και άλλοι συμφώνησαν διαμαρτυρόμενοι εντόνως όμως..όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου..
Τουλάχιστον αυτό φάνηκε όταν στο τέλος των εργασιών αυτής της συνεδρίας  τους έφυγε η ψυχή μέχρι να βρούν ένα όνομα που θα αντικαταστήσει  τις  λέξεις  «επικύρωση»  και «συμφωνία» ..


Παραθέτω μερικές :
@ συναινούμε
@ Λαμβάνουμε υπ όψην
@Σημειώνουμε
@ επιβλέπουμε
@Καλωσορίζουμε  
@ Υιοθετούμε  ( η αντιστασιακή Ζωή του Ελληνικού κοινοβουλίου )
@ Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις  ( ο προεδρεύων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία  αλλά και ομοφωνία..

Αμ δε!!! Ο Ούγγρος  δεν συμφωνούσε για την ομοφωνία οπότε περάσαμε σε δεύτερο γύρο ..και ξεχάστηκε ο πρώτος ..
Παρά την μεσολάβηση της Κωνσταντοπούλου για συναινετική  απόφαση προτείνοντας στον Ούγγρο να συμφωνήσει  με επιφύλαξη παντός δικαιώματός του  ομοφωνία   δεν υπήρξε,  εξ αιτίας του .. όσο και αν ο Σούλτς τα πήρε στο τέλος και του κούνησε το δάχτυλο λέγοντάς του ούτε λίγο ούτε πολύ πως  «εδώ δεν ειν Βαλκάνια  τα βέτο δεν περνάνε»* ..( ποιητική αδεία )

Τι έγινε παρακάτω?? Δεν ξέρω..γιατί πέρασαν αμέσως στην συνεδρία
με θέμα : 
"Η ενδυνάμωση του πολιτικού λόγου.."


Υ.Γ. Βλέποντας και ακούοντας όλα τα παραπάνω θεωρώ άνευ σημασίας το δημοσίευμα της Αριστερής Εφημερίδας καθώς  και την ανάρτηση της ιστοσελίδας της Σακοράφα σχετικά με  αυτήν την διάσκεψη που έγινε στις 20  - 21 /4  /15..αφορά τους οπαδούς τους..

10/4/15

Η ζωή εν τάφω






Διάβασα το πρωί  στο διαδίκτυο ένα κείμενο και δεν έχει σημασία ποιος το έγραψε..αφού τέτοιες εορταστικές μέρες οι περισσότεροι βάλλουν κατά των παραδόσεων πόσο μάλλον κατά των παραμυθιών ..

Διάβασα ένα «ωραίο»  κείμενο για τον επιτάφιο με αέρα αριστεροσύνης αλλά και υποτίμησης προς τους πιστούς που τον ακολουθούσαν..
Δεν με ενοχλεί η αριστεροσύνη..με την υποτίμηση έχω ένα πρόβλημα  από παιδί..

Ταλαντούχος όποιος το έγραψε και τυχερός αυτός που το κατάλαβε έστω και αν σε κάποιους φαντάζει πανεύκολο..
Γιατί είναι και η χρόνων "εκπαίδευση"..που φροντίζει να κρατάει σκλάβο τον άνθρωπο,  σκλάβο της απ αρχής του κόσμου συνομωσίας,  αφού κανένας «οίκος» δεν είναι ικανός να σταθεί στα πόδια του χωρίς αυτήν..

Και είναι και οι άλλοι που πιστεύουν στην σωστή παιδεία μεν , 
στην ελευθερία των σκλάβων , 
στην ελευθερία του πνεύματος ..
αλλά ψιλοβολεύονται να υπάρχουν  όλα αυτά - τα όχι για όλους έθιμα αλλά παραγματική πίστη - για να φαίνονται αυτοί αληθινοί  και σωστοί ηγέτες..αφού κι αυτοί χωρίς στρατό δεν μπορούν..

Έτσι προχωρά  και η  αριστερή εκπαίδευση ..αγνοώντας ότι η πραγματική παιδεία μορφώνει  χωρίς  "Μή" και "Όχι" χωρίς Φερμπότεν , χωρίς ειρωνεία... αλλά σιγά - σιγά και με σεβασμό σ αυτό που ο άνθρωπος θεωρεί κληρονομιά απ τους γονείς του..


Με σεβασμό,  σ αυτό που νομίζει πως τον κρατάει όρθιο και του δίνει δύναμη ..αφού όλοι,  μα όλοι τον διδάσκουν πως πρέπει να είναι ακόλουθος και μόνο ακόλουθος..

Με σεβασμό, γιατί οι θρησκείες δεν γκρεμίζονται   από χρωματιστά κοκόρια ..έστω και αν γνωρίζουν ξένες γλώσσες όπως π.χ. να κοάζουν…

4/4/15

«Αλ τσαντιρ νιούζ» εξωτερικού


Το ντόπιο έχει συγκεκριμένο κοινό.. Το ίδιο που έχει και αυτό του εξωτερικού Και τα δύο για εσωτερική κατανάλωση …μόνο για έλληνες..
Μα θα μου πείς λέει μεγάλες αλήθειες!! Είναι  κακό να μάθει το Γερμανικό κοινό τις θηριωδίες των ες-ες ?
Το κακό δεν είναι αυτό, την στιγμή μάλιστα που όλα τα χρόνια προβάλλεται μόνο το γνωστό λεγόμενο ολοκαύτωμα
 ..Και αλήθειες λέει και το αλ τσαντιρ νιούζ  εσωτερικού .. Ο Λάκης έχει κάνει τεράστια δουλειά μέσα απ την  κοινωνική σάτιρα του ..Σε ποιους όμως?? Και προς τα πού?? Προς ποια κατεύθυνση ?

Τα τελευταία ( εκ Γερμανίας )  βίντεο που κυκλοφορούν με βάζουν σε σκέψη ..
Γιατί τώρα και γιατί όλα μαζί? 
Γιατί η χιουμοριστική αφήγηση των παθών του Ελληνικού λαού ( καλά…όχι και όλου…μην τρελαίνεσαι ) εναλλάσσεται με την τραγωδία του παιδιού απ το Δίστομο ? 
Ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε αυτή την καμπάνια ? 
Ντόπιος ή ξένος?? 
Τι ακροαματικότητα είχαν αυτά τα βίντεο στην Γερμανία??
Στα πλαίσια ποιας εκπομπής μεταδόθηκαν ?? 
Γιατί αν μεταδόθηκαν σε εκπομπές που προορίζονται για έλληνες μετανάστες είναι δώρο άδωρο..
Μπορεί να μην γνωρίζουν το παιδί απ το Δίστομο αλλά σίγουρα γνωρίζουν από Ελληνική ιστορία ..έστω και ελάχιστα..Πώς αλλιώς στις εθνικές γιορτές κουνάνε τα σημαιάκια  στους δρόμους  των χωρών που ζουν ?

Πέρα όμως απ όλα αυτά η φράση κλειδί είναι  η χρονική στιγμή που ανακάλυψαν «οι Γερμανοί» το πρόβλημα του λαού μας και των γονιών μας στην Γερμανική κατοχή..Κι αυτό το ανακάτεμα , το μπουρδούκλωμα , το χαρμάνι με την ιστορία αλλά και τα τεκταινόμενα και την ειρωνεία  προς τον Ελληνικό λαό , που όπως και αν φέρεται, όπως και αν ψηφίζει , όσο και αν είναι συνυπεύθυνος για τα χάλια μας ..είναι συμπατριώτες μου και πονάω να τον ειρωνεύονται  έστω για «καλό σκοπό» 
Ας ειρωνευτούν τους έλληνες πολιτικούς και θα τους πώ μπράβο..

Και μια συμβουλή …Τα βίντεο που παρακολούθησα εκτός αυτό με το Δίστομο..δεν διαφέρουν ( στην έμπνευση ) απ αυτά τα διαφημιστικά του Τζάμπο..

Λυπάμαι που διαβάζω σοβαρούς ανθρώπους ( blog )να πατούν  την μπανανόφλουδα αν και είμαι από καιρό σίγουρη ότι δεν την πατάνε  καθόλου..ή απλά νομίζουν και περιμένουν  πως  θα προκύψει κάτι καλό απ την αριστερή κυβέρνηση μην πιστεύοντας πως και ο καπιταλισμός δεν έχει αδιέξοδα..ή είναι το κόλπο τέτοιο..

Και ,
Παρακαλώ  πολύ, τα αισχρά σας σχόλια όπως αυτά στην Μαίστρα δεν θα τα ξαναεμφανίσω ..Οπότε μην κάνετε τον κόπο να ξαναρθείτε.. 
Στα κόμματά σας να απευθυνθείτε  αν έχετε κουκούτσι μυαλό στο κεφάλι σας.. 
Και επειδή δεν ψοφάω για κλικ στη σελίδα μου παρακαλώ βγάλτε με και από τις λίστες σας ανάγνωσης αν σας προσβάλω με τις απόψεις μου ..


Αλλιώς θα πιστέψω πως όποιος έχει άποψη προσπαθείτε να τον γελοιοποιήσετε.. Έχει ξαναγίνει πρίν χρόνια  πάλι..θυμόσαστε??  
Φαντάζομαι  πως αν ήταν και ποιο ξεκάθαρα τα πράγματα  μέχρι που θα με τουφεκίζατε δημοκράτες μου..