25/6/15

Χαίρε νύμφη


Και να πεις πως δεν το υποψιαζόμουν πως απ την νέα τηλεόραση του Σύριζα μισός σοβαρός άνθρωπος – μισός..όχι ένας -  δεν θα υπήρχε??

Είχα όμως την ελπίδα .. Ίσως γιατί είχα μπουχτίσει τόσα χρόνια την ανοησία των γνωστών . Από δημοσιογράφους μέχρι πολιτικούς και αναλυτές ..

Είχα αηδιάσει απ τα μέχρι τώρα τερτίπια τους, που ναι μεν μερικές φορές μπορεί να μην τα καταλάβαινα αλλά όλα μου έλεγαν πως κάτι συμβαίνει κάνοντας το εσωτερικό μου καμπανάκι  να βαράει σαν τρελό..

Γι αυτό ήλπιζα ..Έλεγα …δεν μπορεί ..πάντα οι αριστεροί έλεγαν, αν όχι όλοι σωστές κουβέντες τουλάχιστον είχαν την δύναμη να σε βάλουν να σκεφτείς.. να σε ωθήσουν να ψάξεις ..να κολυμπήσεις..

Το μόνο που διαπίστωσα είναι πάλι ο Πασοκικός ηγεμονισμός όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί , μια λαϊκίστικη αναίδεια , μια Σουσούδικη προβολή και το χειρότερό μου,  αρκετά ανθρωπάρια - και καλά γνώστες των πάντων  -  που με το πρώτη φορά  αριστερά βγάζουν δειλά - δειλά στην επιφάνεια τον καταπιεσμένο σεξουαλικά άλλο τους εαυτό.. Δεν κρατιούνται..
 Μικροί , μεγάλοι , ..αλλά κυρίως αυτοί κάποιας ηλικίας .. Το να σηκώσεις παντιέρα σε κάτι που σε βασανίζει χρόνια και δεν τολμάς να το πεις  το βρίσκω λογικό…άσχετα αν συμφωνώ ή όχι μαζί σου Το να ξεπουλάς τα πάντα  για τον.. κέφι σου.. τώρα που βρήκες ευκαιρία , με εξοργίζει..
Είσαι  μια δειλή αμοιβάδα..

Και τι άλλο θα μπορούσες να είσαι όταν μια ζωή έκρυβες τα γούστα σου καταπίεζες τον εαυτό σου, εξευτέλιζες τον θεσμό της οικογένειας, κορόιδευες την σύντροφό σου, για χάρη της καριέρας, της θέσης σου,  για χάρη μιας όμοιας με σένα κοινωνίας που φοβόσουν όμως το τι θα πεί..αλλά που υπογείως δουλεύατε και οι δυό για έναν σκοπό… Να δημιουργήσετε ομοίους σας. 
Α να μου χαθείτε όλοι σας…
Φρικιά ..


θηλυκά και αρσενικά…

Για το μόνο που πρέπει να σας παραδεχτώ είναι ότι ως πρώτη φορά αριστερά μπορέσατε να με κάνετε να κλείσω την τηλεόραση ..
Καρανταγί ρε  ... σε DVD.... ας είναι καλά η γειτόνισσα... 


12/6/15

Ελληνική ραγιάδικη τηλεόραση


Είχατε 2 χρόνια καιρό, δημοσιογραφάρες της ΕΡΤ, 
που πέσατε πάλι στην μαρμίτα να κάνετε μια φορά την δουλειά σας. 
Αναμέναμε χθες με το ντου που θα κάνατε στον αέρα να αποδείξετε ότι επί δύο χρόνια δεν τρώγατε από τις παχυλές αποζημιώσεις σας και δεν γλύφατε τον Σύριζα δουλεύοντας ως επιτελείο του προεκλογικά όπου υπήρχε αναμεταδότης σας. Αναμέναμε να δούμε ότι δύο χρόνια κάνατε την δουλειά σας. 

Περιμέναμε να δούμε τα ρεπορτάζ και τις έρευνες δύο χρόνων για ό,τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα. 
Να είχατε πλάνα από νοσοκομεία, από κοινωνικά ιατρεία με ουρές εκατοντάδων ανασφάλιστων, 
να ανοίγατε την έρευνα για το Μνημόνιο 1 και 2, εφόσον είχατε όλες της πηγές εντός των επιτελείων, βγάζοντας όλα τα άπλυτα στην φόρα. 
Αναμέναμε να αποδείξετε ότι κάνετε δημοσιογραφία (ακόμα κι όταν δεν πέφτει ο σίγουρος παράς) κάνοντας το μεγαλύτερο ρεπορτάζ του αιώνα: 

Να δώσετε φωνή στους κατεστραμμένους, στους 17,720 άστεγους της Αττικής, σε δείγμα 1,4 εκατ. χρονίως ανέργων, στους χαροκαμένους που έβγαλαν φέρετρο αυτόχειρα από το σπίτι τους. 

Να πείτε μια φορά την Αλήθεια και όχι να περιμένετε την Ζωίτσα να σας κάνει σκέρτσα προεδρικά αναπολώντας το κάγκελο της ΕΡΤ.
Αυτό που είδαμε ήταν την Δημοσιογραφία αγκαλιά με την Εξουσία. Είδαμε την παραβίαση του πρώτου και κυριότερου άρθρου της δημοσιογραφικής δεοντολογίας: "Ο δημοσιογράφος καθήκον έχει τον έλεγχο της εξουσίας". Στην δική σας περίπτωση, "η εξουσία καθήκον έχει να λαδώνει τον δημοσιοσχεσίτη". 
Από την χαρά σας χορεύετε τσα-τσα με την εξουσία (που εκτελεί και νομοθετεί μνημονιακά εκτρώματα) σε δημόσια θέα με λεφτά του μαλάκα που είναι κλεισμένος στο σπίτι βλέποντας τα χαΐρια σας live στην TV για όσο ακόμη έχει ρεύμα. Αλήθεια πόσο κόστισε το παρτάκι με τους Έλληνες καλλιτεχνάρες; Έβγαλαν καλό μεροκάματο;

Για κοίτα ώρα που βρήκε να ανοίξει η ΕΡΤ! Ακριβώς την ίδια ώρα που το ΔΝΤ έφευγε από τις διαπραγματεύσεις δίνοντας όλη την εξουσία στην Μέρκελ να βρει "πολιτική λύση". Την ώρα που ο Τσίπρας ζήτησε παράταση του Μνημονίου 2 μέχρι τον Μάρτιο του 2016. Την ώρα που οι Θεσμοί τού λένε ότι δεν θα πάρεις δανεικά, αλλά θα αδειάσεις όλο το χρήμα από κρατικά ομόλογα που είναι σε αγορές και Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. 

Την ώρα που ο Τσίπρας αδειάζει 23,5 δις αποθεματικά του Κράτους που βρίσκονται για την ώρα της πτώχευσης. Χθες έγινε μετά από 5 χρόνια η σημαντικότερη κίνηση ματ των πιστωτών. Γυρίζουν την κατάσταση σε πλήρη διαχείριση του μνημονίου με πολιτική λύση από την Γερμανία και  4,000 γλένταγαν έξω από την ΕΡΤ τον διορισμό 2,600 κομματόσκυλων όλων των χρωμάτων. 
Ησυχάσαμε αφού μάθαμε που βρίσκει το κουράγιο η Ζωίτσα να τα κάνει όλα αυτά, μετά από ερώτηση μαχόμενης δημοσιογράφου. 
Το που βρίσκει το κουράγιο ο άστεγος, ο άνεργος, ο ασθενής δεν ενδιαφέρει κανέναν από τους γλεντζέδες της ΕΡΤ και της εξουσίας.
Πήξαμε στο κλάμα για την ανεξάρτητη ενημέρωση που θα μας προσφέρετε. Το ίδιο ανεξάρτητη από ραδιόφωνα και τηλεόραση από την εποχή της ΥΕΝΕΔ, του Καραμανλέως Α΄, του Παπανδρέα Α΄, του Μητσοτάκουλα, του Σημίτη, του Παπανδρέα Β΄, του Κραμανλέα Β΄ και των Σαμαροβενιζελοκουρελοκαρατζαφέρνηδων.  

Πάγωσε χθες ακόμα και η πληρωμένη ιδιωτική δημοσιογραφία γιατί θα λειτουργήσει η ΕΡΤ, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια, απλά ο Σαμαράς άδειασε κάμποσους δημοσίους υπαλλήλους βάση μνημονιακής υποχρέωσης.
10,000 αυτόχειρες Έλληνες στο χώμα και 4,000 στο ΕΡΤιανό κόμμα. Αυτές είναι ανατροπές! θα ακούς τώρα το όμποε και το κλαρινέτο  από το Τρίτο Πρόγραμμα και θα χορταίνεις. 
Θα ακούς την ΕΡΑ Σπορ από κάτι αγράμματους με το κόμπλεξ που ποτέ δεν μπόρεσαν να παίξουν μπάλα και θα πληρώνεις το λογαριασμό του ρεύματος αυτομάτως. Δε το συζητώ, στο Δεύτερο θα ακούς την καινούργια καλλιτεχνική μοναδική δουλειά του Πλιάτσικα και της Ζουγανέλη! Απαπαπαπα αυτή ήταν πραγματική νίκη της Δημοκρατίας. "Ο Πολιτισμός δεν πρέπει να χτυπιέται λόγω κρίσης" ακούς από τα χείλη των αποκλειστικών εργολάβων της τέχνης και της κουλτούρας της ΕΡΤ! 
Μόνο που τον πολιτισμό που αυτοί πουλάνε για να βγάζουν το παντεσπάνι τους, ο καθαρός πολιτισμός της Ελλάδα γεννήθηκε από αυτούς που δεν είχαν σίγουρο τίποτε, αντιθέτως ως αντίτιμο είχαν την ένδεια, τον διωγμό και το φτύσιμο των νοικοκυραίων σαν του λόγου σας. 
Βάρναλης, Αναγνωστάκης, Κατσαρός, Ρίτσος, Κατράκης, Αγγελόπουλος, Χαλκιάς, Ξενάκης, Λειβαδίτης, Χατζιδάκις, Ταϋγέτη, Φωτόπουλος, Παράβας, Κούνδουρος, Ξενίδης, Βούλγαρης, Βέγγος, Μήσιος, Λιλή Ζωγράφου.....

Βλέπετε ο πολιτισμός και η υπεράσπιση της αλήθειας δεν έχει μηνιάτικο. 
Η έμπνευση είναι ο ίδιος ο κατατρεγμένος και η κοινωνική αδικία. 
Ακριβώς σαν αυτή που διαπράξατε συνειδητά την 11η Ιουνίου του 2015.
Απλά ακόμα αναρωτιέται ο ηλίθιος, που μέσω χαράτσι-τέλος ΕΡΤ θα πληρώνει την "επανάσταση της Δημοκρατίας σας", την έμμισθη κατευθυνόμενη από την εξουσία δημοσιογραφία σας, την παπαγαλία του πολιτισμού που κυνηγημένοι της εξουσίας γεννήσαν, αν έχει μείνει μέσα σας ένα γραμμάριο ντροπής.

ΣΣ από Γιουκαλίλι . Ζητώ συγνώμη αν δεν μπορείτε να διαβάσετε σωστά το κείμενο απο ενα πρόβλημα που μου προέκυψε. Πατώντας τον σύνδεσμο στην αρχή πάτε απ ευθείας στην σελίδα τοι Τοίχου
11/6/15

.... Συρματοπλέγματα ανάμεσά μας ..φαντάρε που σαι αντικρύ..

 ... αύριο θα ήμαστε νεκροί..


Και ώ του θαύματος ..

Δειλά δειλά ακούστηκε το στρίγκλισμα της πόρτας που άνοιγε μέσα στη νύχτα. Τα μωρά ξαφνιάστηκαν μέσα στον ύπνο τους και κλαψούρισαν ψάχνοντας στα τυφλά το βυζί της μάνας τους , ο άντρας γύρισε πλευρό και ενας γκιώνης που τραγούδαγε βουβάθηκε για μια στιγμή περιμένοντας το επόμενο λεπτό γυρίζοντας τα μάτια του έναν κύκλο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα .. Ησυχία….μέχρι που ένα σφυρί άρχισε να χτυπά στον βρόντο αρχικά και ρυθμικά στην συνέχεια

Τακ  τακ….τακ…τακ..τακατακα..τακατακα..τακατακατακατακατακατακα..

Οι μηχανές άρχισαν να παίρνουν μπρός σαν τρελές , 
οι πρέσες ξεφύσαγαν την αναπνοή τους που κρατούσαν μέσα τους χρόνια τώρα,  
η μυρωδιά του ιδρώτα ανακατεμένη με τη μυρωδιά απ το λάδι των μηχανημάτων ξεγλίστρησαν απ τις χαραμάδες κουβαλώντας  την αρχαία μνήμη του:  

Εεεϊ..όοπ εεεϊ…όππ!! 

και ξεχύθηκαν σαν τσουνάμι  για να ξυπνήσουν τις υπόλοιπες αρχαίες δυνάμεις τις παρεξηγημένες απ τους θεούς και ανθρώπους που έλεγαν πως το: με τον ιδρώτα του προσώπου σου θα βγάζεις το ψωμί σου ήταν τιμωρία ..

Και ξύπνησαν οι κάμποι και πρασίνισαν στο λεπτό και μέχρι το μεσημέρι γυάλισαν οι σπόροι κι ήθελαν μάζεμα..Και τα έϊ οπππ! ! των εργατών συνάντησαν τα τραγούδια των θεριστάδων και των τρυγητών και ξαμολήθηκε  ο άνθρωπος νικητής στους δρόμους .. 
και οι γερόντισσες μάζευαν στάλα - στάλα  τον ιδρώτα του και τον ανέβαζαν με ευλάβεια στα εικονίσματά τους, για να διδάξουν αύριο στα εγγόνια τους πως ο ιδρώτας  απ την δουλειά είναι ευλογία.. 

Αργά το απόγευμα ,  την ώρα που ξεκινούσαν τα γριγρί  για την επόμενη βάρδια  της άγιας λειτουργίας  όλα τα άλλα σταμάτησαν.  
Και οι μηχανές  και τα τρακτέρ  και τα σφυριά .. οι ταϊφάδες γύρισαν απ τα χωράφια , κι άναψαν οι φωτιές  για το πιο γλυκό ψωμί  της οικουμένης και τα λιόκλαρα που καιγόταν έδιναν το πρόσταγμα  για την τελετή αποχαιρετισμού της μέρας την τελετή της αποδοχής του ανθρώπου πως ο ιδρώτας δεν είναι τιμωρία..

και ο Θεός άρχισε να φοβάται  για την ανατροπή του ..

Ανατρέπονται οι θεοί? Θέλει πολλή δουλειά..και ιδρώτα , και σκέψη..Και μάτι αετού για να τον βρεις όταν κρύβεται ..και μαστοριά για να του βγάζεις τη μάσκα του Όφεως του πονηρού…
Αυτού που σου λέει ένα τραγούδι επαναστατικό στο αυτί, που αλλάζει πουκάμισα , γραβάτες , τραγιάσκες κατ εικόνα και ομοίωση σου,  που σε τοποθετεί κατά τω δοκούν στον δικό του παράδεισο κι εσύ γονυπετής εκστασιάζεσαι στους ναούς του ικετεύοντας , προδίδοντας με αντάλλαγμα ένα εισιτήριο  για το πουθενά..

Στους Ναούς του…Πές τους και Νεριτ – Ερτ.. 
Όχι..Δεν είναι οι κάμποι ούτε οι θάλασσες ούτε τα βουνά οι ναοί του Και δεν είναι οι άνθρωποι της δουλειάς οι πιστοί του .. 
Είναι αυτοί που περιφέρουν σαν σε λιτανεία την ανύπαρκτη μπέσα τους  και την

Ψυχή ( τους.. την )  ρηχή… 

4/6/15

Το ‘να χέρι χτύπαε τ’ άλλο .. από την απελπισιά?


Ή…απ το χειροκρότημα?


Το μεγαλύτερο επίτευγμα του καπιταλισμού τα τελευταία χρόνια στην χώρα μου, ήταν η διάλυση της "πρωτογενούς δύναμης" που θα μπορούσε να αντισταθεί στην λαίλαπα  που πλησίαζε .. και που τα αποτελέσματά της δεν τα έχουμε δεί ακόμα.. 

Ναι …το μόνο σίγουρο είναι αυτό..Δεν τα έχουμε δεί ακόμα παρ όλη την καταστροφή, την απαξίωση, τον εκμηδενισμό, τις αυτοκτονίες του λαού..ενός λαού που στην πλειοψηφία του πράγματι είναι διεφθαρμένος και ανήθικος στην ψυχή…

Γιατί  ακόμα και η διαφθορά έχει δύο στρατόπεδα..Αυτή του ενός στρατοπέδου που είναι η κινητήριος δύναμη της βρώμικης και σάπιας πολιτικής..
και η άλλη ,του άλλου στρατοπέδου που είναι  το of …το κατέβασμα του διακόπτη, η υποταγή …

Το δεύτερο στάδιο μετά την διάλυση  του εργατικού κινήματος απ τον  Αντρέα , και  με την ακούσια ή εκούσια συμμετοχή του κόμματος της εργατικής τάξης όλα πια είναι ελεύθερα για έναν σωτήρα, που δεν έχει σημασία αν θα λέγεται Αλέξης Τσίπρας (και οι συν αυτώ )  ή οτιδήποτε άλλο.. 
Και είναι εδώ…
Και μοιράζει συγχωροχάρτια  στους πολιτικούς αντιπάλους των εργατών , και διαγράφει αγώνες  και θυσίες όσων ονειρεύτηκαν μια πραγματική  και όχι κατασκευασμένη ζωή.. για τις επόμενες γενιές γιατί εκεί μετράει η θυσία ..να δώσεις την ζωή σου για έναν κόσμο που εσύ δεν θα τον δείς..

Ο σωτήρας του καπιταλισμού και των υπηρετών του, 
των δοσίλογων και Γερμανοτσολιάδων , που έχει την υποχρέωση να συντηρεί και να λαδώνει τακτικά τις αλυσίδες της Ελλάδας , δεν θα μπορούσε να είναι άλλος..παρα μια κυβέρνηση σώμα απ τα σπλάχνα του χειρότερου κομματιού του ελληνικού λαού..

Και ως Σωτήρας , με την άδεια των πατρώνων του βγάζει άσπιλη και αμόλυντη ως λευκή περιστερά την δεξιά και τα παρακλάδια της αφού για τους περισσότερους από εμάς δεν μετράει το έγκλημα αλλά ποιος θα το κάνει ..Και αυτή τη στιγμή το κάνει ο Σύριζα..

…ο δρόμος είναι ανοιχτός πια,  χωρίς κανένα εμπόδιο.. και με την δική μας συναίνεση  και υπογραφή στην συμφωνία.. 

Θα δούμε το αύριο?? Μάλλον όχι… Και δεν μας ενδιαφέρει.. 

Άλλοι  θα το δουν και θα το ζήσουν.. κι εμείς σήμερα έχουμε αρκετά βάσανα και σκοτούρες ώστε να κάτσουμε να σκεφτούμε ποιοι  θα είναι αυτοί οι άλλοι …