18/1/11

Το βρακί της δημοκρατίας


Τεράστιο σιχαμερό και άπλυτο..Το εθνικό μας βρακί..
Που για πρώτη φορά με έκανε να κλίνω ευλαβικά το γόνυ αναφωνώντας :
Χαίρε καπιταλισμέ !!! Σε παραδέχομαι ρε μάγκα! γιατί κατάφερες να κάνεις ότι δεν μπόρεσα εγώ… Να τους ξεβρακώσεις..
Και μην πάει ο νους σας μόνο στο ΠαΝκάλο.. Αυτός τουλάχιστον έδειξε με αυτή του την ενέργεια ποια δημοκρατία και ποιους θεσμούς θα πρέπει εγώ να σέβομαι και να προσέχω αν θέλω να λέγομαι πολίτης (λέμε τώρα) αυτής της χώρας ..
Είναι πολλοί.. Θαρρείς και η Ελλάδα σαν ένα στενό παπούτσι ολημερίς γεννάει κάλους.. κι αντί να πάμε να τους βγάλουμε εμείς εκεί ..να επιμένουμε,
να περπατάμε, να κουτσαίνουμε, αλλά ξυράφι να μην πιάνουμε στο χέρι .
Τελικά γίναμε «εθνικιστές».
Είχαμε την εθνική μας κληρονομιά.. (που είναι αυτή ? κάπου θα βρίσκεται μαζί με την «συνείδησή» μας) είχαμε την εθνική ανεξαρτησία μας, την εθνική μας στάρ την εθνική μαγείρισσα , να μην έχουμε και τους εθνικούς μας κάλους? Ψοφάμε για ότι έχει μέσα του τη λέξη έθνος .. Το ότι δεν το ομολογούμε μην μας πουν εθνικιστές δεν το έχω καταλάβει ακόμα.. το ψάχνω ωστόσο..
Τώρα ότι η γιουροβίζιον ( η μπήξα ή δείξα η μπας- κλάς ) εθνικός θεσμός δεν είναι..έ δεν είναι! Ναι αλλά οι κάλοι όμως πολύ με μπερδεύουν.. που λύνουν και δένουν στις επιτροπές και διαλέγουν και επιλέγουν, ομολογώ με όλη τη σοβαρότητα που αρμόζει στον προηγούμενο καλλιτεχνικό τους βίο ..(άσε που σε σπρώχνουν να γίνεις καλά και ντε φαν του Ψινάκη! )

Εδώ θα ξανακάνω μια διακοπή να ξανά υποκλιθώ και να πω : Α! ρε! μπαγάσα τους ξεβράκωσες κι αυτούς.. Και να απορήσω σαν άσχετη και προπαντός αμόρφωτη ξανθιά.. και νοικοκυρά επίσης. Ρε! λέτε αυτό το καπιταλισμό …
να ξεβρακώνει και να εξευτελίζει σύμβολα εθνικά και μη ???

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα Ελιτσα μου..
εγραψες κ παλι..
ελπιζω να μην σε κατηγορησουν κ εσενα οτι εισαι εθνικιστρια :P

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλημέρα Laplace
Και τί έγινε???
Τόσοι και τόσοι το έπαιζαν κάτι μέχρι που βολεύτηκαν επαγγελματικά..
Ας τρ(ο)υπώσω κι εγώ κάπου :Ρ :Ρ