30/3/11

волк и ребенок ή.. Mbwa mwitu na mtoto ή .. الذئب والطفل



Στο’ πα θαρρώ.. πως η Πατρίδα μου δεν έχει σύνορα..
Το ξέχασες?
Ήταν τη μέρα που μ’ έναν πήχη μέτραγες, ζύγιζες και λογάριαζες..
Και είπα μόνο.. δεν έχει σύνορα ..κάνε πέρα να περάσω..
Το χέρι που σου άπλωσα δεν το ’δες, ήταν την μέρα που έβαζες συρματοπλέγματα..
για να εμποδίσεις τα δέντρα να απλώσουν τις ρίζες τους.. τα τραγούδια να ταξιδέψουν..
Πεθαίνουν οι θεοί μας μόνο φώναξες .. και έκλαιγες για τα μάρμαρα όπως έκλαψα και εγώ για τους βανδαλισμούς της Πέτρας , της Αιγύπτου..του κόσμου.
Είναι αρρώστια τα τραγούδια .. φώναξε και ο σύντροφός σου.. και τον κοίταξα για να βρω που διαφέρετε!
Να πάλι ο πήχης και η ζυγαριά .. το ξεχώρισμα κι η καραντίνα..
κι ας είναι μόνο τραγούδια που μερικά απ αυτά από αγάπη σε κάτι , γεννήθηκαν.. σαν τα μωρά… πριν τα «παιδομαζώματα» και τις στρατεύσεις..
Το τραγούδι της φάλαινας το ταξινόμησες?? Το ουρλιαχτό του λύκου??
Τους ήχους του σύμπαντος τους αφουγκράστηκες καμιά φορά?
Κλείσε το βιβλίο σου. Λέξεις μόνο θα δεις, που κι αυτές «κάποιοι» τις έγραψαν.. που δεν ήταν παιδιά.Και σε περιόρισαν.. σε μάντρωσαν σε καταδίκασαν στην πολυτέλεια του να μπορείς να επιλέγεις.
Ίσως ποτέ να μην σου δώσω να καταλάβεις τι είναι πατρίδα…Η δική μου Πατρίδα ..που αρχίζει απ το χώμα που πατάω.. και κανένας δεν μου τη δίδαξε.. δεν την τραγούδησε.. παρά μόνο ένα αγέννητο παιδί που δεν γνώριζε την γλώσσα των ανθρώπων..

6 σχόλια:

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Ίσως τα νοητά όρια ανάμεσα σε πληθυσμούς με διαφορετικές συνήθειες, κοσμοθεωρίες κλπ, να ήταν πάντα χρήσιμα. Ίσως να έγιναν πριν πολλά πολλά χρόνια προσπάθειες για να παραμείνουν μόνο νοητά, και μια τεράστια πατρίδα να φιλοξενεί ομάδες ανθρώπων με διαφορετικά ήθη. Ίσως. Από ιστορικο-κοινωνικής-πολιτικής απόψεως όλα αυτά βέβαια. Και από αυτή την άποψη εξελίχθηκαν όπως εξελίχθηκαν, στα όρια και στα συρματοπλέγματα. Εξελίχθηκαν, τα εξέλιξαν αυτοί που βολεύονται να ελέγχουν δια των διαιρέσεων? Δεν ξέρω. Πάντως σίγουρα οι ίδιοι είναι που θα τα καταργήσουν, όταν είναι σίγουροι πως υπάρχουν αποτελεσματικότεροι τρόποι ελέγχου.
Μα εκτός από αυτά υπάρχουν και τα άυλα, τα συναισθηματικά, τα φιλοσοφικά κλπ. Και αυτά είναι πάντα ξεχωριστά από τα οικονομικά κοινωνικοπολιτικά και άλλα πρακτικά, ίσως και χωροταξικά...
Η Ελευθερία στο να προσπαθεί κάποιος, να αγωνίζεται, και ό,τι μπορεί να περικλείει, αλλά και η Πατρίδα του καθενός, που κουβαλάει ό,τι έχει ζήσει, θελήσει, οραματιστεί, μα και χωράει όλα όσα με την Ελευθερία και την θέληση επιδίωξε κλπ.
Η Πατρίδα που ίσως θα ονειρευόταν ο καθένας θα παραμείνει μια ουτοπία αφού δεν συμβαδίζει με τις...πρακτικές των αγορών, δεν μπορεί να υποβαθμιστεί η...πιστοληπτική της ικανότητα και δεν μπορεί να κερδίσει κάποιος δανείζοντάς την...
Καλησπέρα

IonnKorr είπε...

Θέλετε να κλείσετε το blog σας?
Ελάτε σε μας. Είμαστε οι καλύτεροι. Είμαστε οι φτηνότεροι.
--------------------------------------
Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών:

1) Θέλετε να κλείσετε αλλά διστάζετε και δεν το παίρνετε απόφαση?

Σας αποστέλουμε πακέτο με μερικές παροτρύνσεις με το πόσο άσκοπο είναι να έχει κάποιος ένα blog. (Τιμή: 50 euro)

2) Δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τους σχολιαστές σας?
Αναλαμβάνουμε να τους αποστείλουμε μερικά e-mails με δήθεν άσχημα λόγια που λέτε σε βάρος τους ώστε να νευριάσουν, να σας βρίσουν και έτσι να πάψετε να τους συμπαθείτε. (Τιμή: 155 euro)

3) Φοβάστε μην πάθετε κατάθλιψη από το bloggo-σύνδρομο (σύνδρομο στέρησης του blogging)?
Σας αποστέλλουμε κατάλογο με τα καλύτερα αγχολυτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά φάρμακα που υπάρχουν ώστε να μην κινδυνεύσετε. . (Τιμή: 100 euro)

4) Φοβάστε ότι θα έχετε προβλήματα με την Google κλείνοντας το blog σας (δηλ. μην σας ζητάει αποζημίωση)?
Φροντίζουμε να σας καθησυχάσουμε αναλαμβάνοντας εμείς την πληρωμή ενδεχόμενης αποζημίωσης. (Τιμή: 500 euro)

5) Φοβάστε ότι θα έχετε προβλήματα με την Εφορία κλείνοντας το blog σας (δηλ. μην σας ζητάει περαίωση εργασιών)?
Φροντίζουμε να σας καθησυχάσουμε αναλαμβάνοντας εμείς ενδεχόμενες περιπλοκές. (Τιμή: 1.500 euro)

6) Φοβάστε μην έχετε πρόβλημα νοσταλγίας του blogging στο μέλλον?
Σας δεσμεύουμε με συμβολαιογραφική πράξη να μας καταβάλλετε το ποσόν των 300.000 euro αν αποφασίσετε να ξανανοίξετε το blog σας κάτι που θα δράσει αποτρεπτικά ώστε να σας αναγκάσει να μην επιστρέψετε ποτέ.

-----------------------
Μην ξεχνάτε. Είμαστε οι καλύτεροι και οι φτηνότεροι. Συστήστε μας και στους φίλους σας.
"IonnKorr BlogStop companies S.A"

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλησπέρα και σε σένα Σάτυρε
Όπως θα έχεις καταλάβει αυτό το λίγο διάστημα που με «ξέρεις» ζητάω τα πάντα ή τίποτα.
Δεν σου κρύβω ότι ήρθα σε προστριβές ακόμα και με άτομα της οικογένειάς μου γι αυτό, αλλά και γιατί έπρεπε λέει να ακολουθήσω τον δρόμο που χάραξαν οι άλλοι..
Πλήρωσα, είμαι χωρίς χρέη, και έτσι μπορώ να ονειρεύομαι και να ζητάω αυτά που εγώ θέλω.. Αν τα έχω ..όχι!! Έχω όμως την ικανοποίηση ότι προκάλεσα και πάλεψα για ότι σιχαινόμουν. .Όσο ήξερα! Και κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια που δεν κατάντησα μια γυναίκα της Κυριακής ( με το ψητό μου, την σιέστα μου και την βόλτα με το αυτοκίνητο που στενάζει μια βδομάδα αραγμένο στο γκαράζ) Τρελό θα μου πεις. .αλλά καλό θα σου απαντήσω..:-)
Καλό βράδυ

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ionn
Σήμερα προέκυψε και ένας καινούργιος λόγος που δικαιώνει τη συμπάθεια που σου έχω.. Καταλαβαίνεις τι, σκέπτομαι και τι, επιθυμώ!!!! Η αλήθεια είναι πως είχα προβληματιστεί τόσον καιρό για το τι θα κάνω με τα μπλογκ.. και ορίστε η λύση από κει που δεν την περίμενα.. και τόσο απλή! Πληρώνεις και φεύγεις !!!
Είμαι πρόθυμη να πληρώσω για όλα εκτός από αυτό:

«2) Δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τους σχολιαστές σας?
Αναλαμβάνουμε να τους αποστείλουμε μερικά e-mails με δήθεν άσχημα λόγια που λέτε σε βάρος τους ώστε να νευριάσουν, να σας βρίσουν και έτσι να πάψετε να τους συμπαθείτε. (Τιμή: 155 euro) …..»

Επειδή τα καταφέρνω και μόνη μου να τους νευριάσω (όσους έχω τέλος πάντων) και χωρίs e-mail ..
Επίσης και αυτό:

«3) Φοβάστε μην πάθετε κατάθλιψη από το bloggo-σύνδρομο (σύνδρομο στέρησης του blogging)?
Σας αποστέλλουμε κατάλογο με τα καλύτερα αγχολυτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά φάρμακα που υπάρχουν ώστε να μην κινδυνεύσετε. . (Τιμή: 100 euro)»

Δεν με ενδιαφέρει το παραπάνω μην κάνω και τσάμπα έξοδα… αν με ήξερες από τότε που άρχισα το blogging θα έβλεπες ότι στις αρχές έγραφα και δυο πόστ την ημέρα. .Οπότε ξέχνα την κατάθλιψη! Από κει δεν τρως.
Τα άλλα τα δέχομαι όπως έχουν και σε ευχαριστώ..
Παράκληση (με το αζημίωτο)μήπως θα ήταν δυνατόν να σε κάνω συνδιαχειριστή και να τα αναλάβεις όλα εσύ για να ξεμπερδεύω μια ώρα πιο μπροστά???? Θα μου κάνεις μεγάλη χάρη.
Με την ελπίδα ότι η πληρωμή θα γίνει με δόσεις σε γλυκοασπάζομαι ..λέμε τώρα…

ΥΓ Σε e-γλυκοασπάζομαι... μη μου την πέσει καμιά πάλι! :-)

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Το θέτεις στην προσωπική πλευρά το θέμα, και (ειδικά) εκεί τα πάντα είναι σχετικά, και τα μεγέθη ανάλογα με αυτόν που μετράει, κλπ. Απλά επειδή είναι πολύπλευρο το θέμα, εγώ (όσον αφορά την πολιτική πλευρά του), όταν δω να καταργούνται εξ` άνωθεν τα σύνορα, θα είμαι, τουλάχιστον, πολύ υποψιασμένος.

Μην ξεχνάμε πως και αυτό που σήμερα λέμε "Ευρωπαϊκή ένωση" δεν προήλθε από καμιά...πρωτοβουλία των λαών (χωρίς να είμαι...ενταγμένος στους "ευρωπαϊστές" ή τους "αντιευρωπαϊστές"!!) , αλλά από καθαρά "οικονομογραφειοτεχνοκρατικές" διαδικασίες των "άνωθεν".
Καλησπέρα

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Μα είναι να μην το θέσω σε προσωπική βάση ωρέ Σάτυρε?
Εκεί έχω καταντήσει αφού κουράστηκα πια να ακούω για Ευρώπες ενωμένες απ τη μια ή για ευρώπες των λαών απ την άλλη ενώ ξέρω πως κάποιοι γελούν πίσω απ την πλάτη μου (μόνο πίσω?) όταν τα πιστεύω. Βέβαια οι κορεσμένες τους αγορές και η λαχτάρα τους να τις διευρύνουν ούτε που περνά απ το μυαλό μου.. Όμως και οι αντιευρωπαϊκές προτάσεις άλλων στην ίδια θέση με φέρνουν.
Και όλες οι εξ άνωθεν εντολές καθόλου sic ρε γμτ μου! π.χ. άπ τους δίδυμους πύργους μέχρι την πτώση του Καντάφι, και απ τον ερχομό της αλλαγής μέχρι την ελληνοτουρκική φιλία ή αλλιώς : πώς να γελοιοποιήσετε ένα πραγματικό ενδιαφέρον ενός λαού έναντι του άλλου σε ένα σεισμό ( αυτό κι αν ήταν άκομψο και καρακιτσαριό) Πόσο μάλλον η εξ άνωθεν εντολή της κατάργησης των συνόρων( Ρε !! κάνει θαύματα ο θεός χωρίς τάματα?) Άσχετα τα παραπάνω παραδείγματα το ένα με το άλλο αλλά θέλω να σου δώσω να καταλάβεις γιατί προτιμώ την δική μου προσωπική ουτοπία από τις ουτοπίες των ηλιθίων..
Θα μου πεις .. και τι είσαι εσύ.. η ξύπνια? Όχι! Αλλά δεν παίρνω και κανέναν στο λαιμό μου..
Καλό απόγευμα