3/12/11

Λεπτές διαφορές


1α. Στο αποτρόπαιο και καταπιεστικό σύστημα του υπαρκτού σοσιαλισμού, τα μέσα παραγωγής ανήκουν στο κράτος και η ατομική ιδιοκτησία καταργείται προς όφελος της κοινωνίας ως σύνολο.

. Στο ελεύθερο σύστημα του κρισιακού καπιταλισμού, τα μέσα παραγωγής ανήκουν στους κεφαλαιούχους και η ατομική ιδιοκτησία καταργείται προς όφελος των τραπεζών στις οποίες χρωστάς σχεδόν όλα όσα καταχρηστικώς θεωρείς "δικά σου": σπίτι, αυτοκίνητο, οικοσκευή, έπιπλα, το σώβρακο Κάλβιν Κλάιν που αγόρασες με πιστωτική το καλοκαίρι.

. Στο αποτρόπαιο και καταπιεστικό σύστημα του υπαρκτού σοσιαλισμού, δεν υπάρχει πολυφωνία στα ΜΜΕ.

2β. Στο ελεύθερο σύστημα του κρισιακού καπιταλισμού, η πολλαπλή μονοφωνία (συντομογραφία: πολυφωνία) γίνεται λιγότερο πολλαπλή, καθώς τα ελεύθερα ΜΜΕ κλείνουν το ένα μετά το άλλο επειδή, έχοντας φτιαχτεί όλα στη βάση επιδοτήσεων και δανείων για μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν μικρότερο από τον συνολικό αριθμό εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών σταθμών και καναλιών τηλεόρασης που διέθετε μέχρι πριν από τρία χρόνια, δεν την βγάζουν πλέον οικονομικά. 

3α. Στο αποτρόπαιο και καταπιεστικό σύστημα του υπαρκτού σοσιαλισμού, υπάρχει μόνο ένα κόμμα.

3β. Στο ελεύθερο σύστημα του κρισιακού καπιταλισμού, το ένα κόμμα που έχει γίνει πολλά κόμματα ξαναγίνεται ένα κόμμα (λέγεται "συγκυβέρνηση").

4α. Στο αποτρόπαιο και καταπιεστικό σύστημα του υπαρκτού σοσιαλισμού, ο μισθός σου είναι εξασφαλισμένος απ' το κράτος.

4β. Στο ελεύθερο σύστημα του κρισιακού καπιταλισμού ο μισθός σου ρυθμίζεται από την αγορά, και έτσι δεν τον εμποδίζει τίποτε απ' το να γίνει μικρότερος μηνιαία απ' το ποσό που πληρώνεις σε βενζίνες για να πας στη δουλειά. Απρόβλεπτο, άρα ενδιαφέρον, άρα καλό.

5α. Στο αποτρόπαιο και καταπιεστικό σύστημα του υπαρκτού σοσιαλισμού, η παιδεία, η υγεία, και η σύνταξή σου είναι εξασφαλισμένα από το κράτος.

5β. Στο ελεύθερο σύστημα του κρισιακού καπιταλισμού καταργούνται για όποιον δεν έχει να πληρώσει. Αυτός που δεν έχει να τα πληρώσει είναι λοιπόν ελεύθερος (από γνώση, ζωή, και προοπτική πληρωμένου ελεύθερου χρόνου για γνώση και για ζωή), ενώ αυτός που τα έχει είναι ελεύθερος να απολαύσει αυτά απ' τα οποία ο πρώτος είναι ελεύθερος. Έτσι, κερδίζουν και οι δύο από μια ελευθερία (δίκαια πράματα), αντί να είναι όλοι από κοινού υπόδουλοι. 

6α. Το αποτρόπαιο και καταπιεστικό σύστημα του υπαρκτού σοσιαλισμού επιβάλλεται δικτατορικά με επανάσταση.

6β. Το ελεύθερο σύστημα του κρισιακού καπιταλισμού επιβάλλεται αυθόρμητα απ' "τις αγορές" (όχι τις λαϊκές, αυτές ασχολούνται με ντομάτες και μαϊντανό). 

Εργαζόμενε μικροαστέ, σκέψου! Θέλεις να σου πάρουν το σπίτι οι κομμουνισταί μόνο και μόνο για να στο δώσουν πίσω για δωρεάν χρήση εφ όρου ζωής; Κορόϊδο είσαι; Δεν προτιμάς να στο πάρει η Alpha Bank και να είσαι ελεύθερο πουλί στην Ηπείρου, στην Πατησίων, στο Σύνταγμα, να βλέπεις κέντρο και να χορταίνεις, να κοιμάσαι ξέγνοιαστος από σκοτούρες κάτω απ' τα αστέρια; 

Θέλεις να σού λέει τι να σκέφτεσαι η κάθε Πράβντα; Δεν προτιμάς να σού το λέει και το Βήμα και η Καθημερινή; Είσαι χαζός εσύ;

Θέλεις να έχεις ινστρούχτορες σαν τον Lenin Reloaded πάνω απ' το κεφάλι σου; Δεν προτιμάς τον Μανδραβέλη, τον Πρετεντέρη, τον Παντελή Καψή, που σε ενθαρρύνουν να σκέφτεσαι ρηξικέλευθα κι ελεύθερα; Θυμήσου, είσαι μορφωμένος εσύ! Πήρες MBA, NBA, Superleague και LL.Bean! Δεν είσαι κανας χαζοεργάτης να μασάει!

Θέλεις να χάσεις το προνόμιό σου στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και να μην έχεις ποιον να μουντζώνεις; Θέλεις να μην έχει σε ποιον να δώσει εντολές η Μερκοζί όταν χρειάζεται, να μην βρίσκει έναν άνθρωπο να συννενοηθεί για τη δόση σου; Και πώς θα ζήσεις, κύριε, χωρίς τη δόση σου; Μην γίνεσαι αφελής!

Θέλεις να χάσεις την ελευθερία των παιδιών σου να μείνουν αγράμματα και να γίνουν πορτοφολάδες ή έμποροι σαρκός για να ζήσουν; Θέλεις να ζεις σε μια βαρετή και προβλέψιμη πραγματικότητα όπου κάθε μήνα θα παίρνεις μισθό; Θέλεις να μην έχει σασπένς το αν η γρίππη σου θα εξελιχθεί σε θανατηφόρα ασθένεια λόγω απουσίας δωρεάν αντιβιοτικών; Τι είσαι, δούλος του συνόλου; Εσύ είσαι μια ατομάρα να! Vivere pericolosamente!

Εργαζόμενε μικροαστέ, συνέχισε να στηρίζεις τη δημοκρατία μας. Συνέχισε να λατρεύεις την μικροϊδιοκτησία σου που μάς ανήκει, και για την οποία σε χρεώνουμε 9.5% μηνιαία. Συνέχισε να στηρίζεις την πολυφωνία που μας πλουτίζει και σε χαζεύει. Συνέχισε να επενδύεις στον πολυκομματισμό του εδώ παπάς (Δήμος), εκεί παπάς (Δημούλης), πού είναι η δημοκρατία; Έσω γάτος ως συνήθως.

Συνέχισε να επιτελείς το θεάρεστό μας έργο πριν από μας για μας. Στην άλλη ζωή, σου το υπόσχεται και ο Άγιος Εφραίμ του Βατοπαιδίου, θα ανταμειφθείς πλουσιοπάροχα. Άντε καμάρι μας.

Η πατρίς ευγνωμονούσα.
 Πηγή:
leninreloaded.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: