18/6/14

Η μεγάλη των κόπρων σχολή
Ε.. λοιπόν  μάγκα μου  δεν μεγάλωσα  ούτε  σε οικογένεια  καθαριστριών  , ούτε εργατών, και με την αγροτική ζωή είχα σχέση  όσο ένα ψάρι με τη στεριά ,που πετά από κλαδί σε κλαδί  και κουτσουλάει κελαηδώντας .. Δεν μ αρέσουν οι δηλώσεις  εκ του ασφαλούς  αλλά έχω φτάσει μέχρι τα μπούνια ..
Δεν μου έλειψε λοιπόν τίποτα ..τελεία και παύλα ..

Στο σχολείο ήμουν δακτυλοδεικτούμενη  γιατί φορούσα  παντελόνι  ραμμένο για μένα
γιατί  ενοχλούσε το αδιάβροχο  μου και οι ψηλές γαλότσες μου
Γιατί φορούσα  στολή του γκόλφ  και κασκέτο  ( δεν είχα ιδέα από γκόλφ  αλλά μάλλον της μόδας θα ήταν η στολή )γιατί ποτέ δεν έβαλα καφέ μπαμπακερές κάλτσες με καλτσοδέτα πάνω ακριβώς  απ το γόνατο
 Τα παιδικά μου βιβλία ήταν ξένες εκδόσεις  του Μίκυ Μάους  και δεν είχε καμιά  σημασία αν δεν μπορούσα να τα διαβάσω αφού ακόμα δεν είχα πάει σχολείο  καθώς και εικονογραφημένα  μαθηματικά που βεβαίως μίσησα..
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με  επτά δωμάτια -  χώρια  τους  βοηθητικούς  χώρους , κελάρια δεσπέντες,  κουζίνες,  πλυσταριά – με τζάκια εντοιχισμένα σε πάνω και κάτω όροφο και ποτέ  δεν έκανα νυχτέρια ούτε και διάβαζα ( όταν καμιά φορά διάβαζα ) κάτω απ το φώς της λάμπας πετρελαίου ..
Ακόμα ποτέ δεν πήγα στην κοινόχρηστη  για τους συντοπίτες μου βρύση  να κουβαλήσω νερό αφού το νερό αυτό τους το είχε κάνει δωρεά η οικογένειά μου.. και τώρα που το σκέπτομαι,  έτσι μάλλον έχασα αρκετές ευκαιρίες  να συναντήσω τον άντρα της ζωής μου..ως  άλλη Γκόλφω..

Όπως βλέπεις είχα προδιαγραφές  για να γίνω  ένα κωλόπαιδο  του κερατά  όχι απ την κακή διαπαιδαγώγηση των δικών μου αλλά απ το γλοιώδες φέρσιμο των άλλων  που δεν δίσταζαν να κάνουν τεμενάδες  ακόμα και σ ένα παιδί.. Δεν ξέρω αν τελικά έγινα σκατόπαιδο ..Η άποψή μου είναι πως όχι..δεν ξέρω..μπορεί να κάνω και λάθος , και  τον κωλοπαιδισμό μου τον βλέπετε εσείς και όχι εγώ αφού όπως έχω γράψει κι άλλη φορά
όταν ζεις μέσα στα σκατά  και την σαπίλα ( προσφιλής έκφραση επαναστατών για την άρχουσα τάξη) δεν καταλαβαίνεις ότι βρωμάς κι εσύ

Παρ όλα αυτά προτιμούσα να κάνω παρέα με τους εργάτες του πατέρα μου,τις «βοηθούς»  των γυναικών  της οικογένειας  για τον απλό λόγο ότι κοντά τους μάθαινα καινούργια πράγματα  για μια ζωή που δεν γνώριζα, έμαθα από πολύ μικρή τι είναι περίοδος των γυναικών , έμαθα σε ηλικία  5-6 ετών πως  μπορεί κάποια  γκαστρωμένη, να ρίξει  ένα παιδί  πηδώντας από ψηλά ή κάνοντας  μονόζυγο σε ένα κλαδί  δέντρου, κάπνισα πρίν πάω ακόμα στο δημοτικό..

Και βέβαια οι γονείς μου πρόσεχαν τις παρέες μου και συναναστροφές μου  όχι από ρατσιστική ματιά αλλά πιο πολύ πιστεύω  για να μην στεναχωρούν τους φίλους τους  που επίσης έκανα παρέα με τα παιδιά τους..Μου απαγόρευαν λοιπόν πολλά ..Οταν βέβαια ήταν στο σπίτι ........

Αν σε περίπτωση  βρίσκεις ότι έγινα ένα καλό παιδί  μη βιαστείς να πείς ότι με επηρέασε η «εργατική τάξη" ..αυτή η λίγη που υπήρχε στο σπίτι μας , γιατί  η ρουφιανιά  έδινε και έπαιρνε .. 
Κάθε τόσο  όλο και κάποιος ερχόταν στη μάννα μου ή στον πατέρα μου  να βάλει λόγια για  τον συνάδελφό  του..Μετά τους έβλεπες όλους  αδερφωμένους , να πίνει ο ένας στην υγειά του άλλου και να χτυπιούνται  φιλικά στην πλάτη .. με μπέσα λέμε..

Δεν χρειάστηκε να γεράσω  για να καταλάβω τι συμβαίνει γύρω μου..Το ζούσα..
Δεν χρειάστηκε  να πληρώσω τίμημα  για κανενός υπόσχεση ότι θα αλλάξει τη ζωή μου
στο καλύτερο όταν, τη ζωή που αυτός δεν έζησε,   εγώ την κλώτσησα  φτύνοντας  την ..
Δεν μπόρεσε κανένας να μου πετάξει  κοκαλάκια  αφού  δεν ήμουν νηστική…
Και δεν μπόρεσε  κανένας να με γελάσει με τερτίπια κομματόσκυλου…
που κατά τω δοκούν είναι πότε  με τις καθαρίστριες , πότε με τον Ξηρό  και πότε με τις  λουμπίνες  με επίκτητο - για λόγους  «καταξίωσης» -  το άθλημα  .. συλλήβδην..

Επέλεξα  εγώ το σχολειό  στο οποίο  σπούδασα και αποφοίτησα με άριστα ..
Τουλάχιστον αυτό μου λέει η συνείδηση  μου που τα βράδια  κοιμάται ήσυχη…

Το μόνο που μου λείπει ρε  μάγκα  ξέρεις τι είναι??
Να με κοιτάς στα μάτια όταν μου μιλάς….
Ακόμα και όταν απευθύνεσαι σε μένα γραπτώς ..και τηλεφωνικώς ακόμα ..Γιατί σε "βλέπω"

Σου είναι ζόρικο εε??? Δοκίμασέ το.. Ίσως σε εκτιμήσω..

Σ.Σ. Όταν γράφτηκε τούτο το κείμενο δεν είχα ιδέα για τον βρώμικο κίτρινο τύπο και  τους βρομιάρηδες που ασχολείται..Απλά αναφερόμουν στα  pride party4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ποιον ππεριμενεις να ερθει;

Ανώνυμος είπε...

Απολαυστικά καυστική για άλλη μια φορά...ωχ,και αυτό γλύψιμο δεν ήταν;Φτου...

Elitsa Kou είπε...

Χαχαχα!! γλύψιμο??
Δεν ξέρω Γιάννη ! Δεν παίρνω είδηση πια..
Έχω κάνει εμβόλιο!!

Elitsa Kou είπε...

Στον ανώνυμο και σε κάθε σχόλιο ανώνυμου ..
Έχω κάνει ρύθμιση στο maill μου
έτσι ώστε μνμ που δεν με αφορούν , όπως πωλήσεις , διαφημίσεις , υβριστικά , να πηγαίνουν στα ανεπιθύμητα..
Αλλά απ ότι βλέπω πάνε και μερικά όπως τα δικά σας που αφορούν τις αναρτήσεις του μπλόγκ..
Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση της ανάγνωσής τους ..που ύστερα από τόσον καιρό νομίζω δεν θα σας ενδιαφέρει και η απάντηση