12/2/15

Κι όταν σημάνει η ώρα, τότε καρδιά μου μικρή..... την μεγαλύτερη μπόρα θα την περάσεις εσύ..



Είχα κάτι χρόνια να ακούσω το : Εσείς τι προτείνετε ? ( καμια φαντασία  πια , τίποτα καινούργιο ) και αυτό το διάστημα  το συναντώ όλο και πιο συχνά , απαντώ λοιπόν : 

Επειδή δεν έχω κάτι ή κάποιον να προτείνω δεν πάει να πεί ότι δεν θα βλέπω, δεν θα ακούω  δεν θα σκέπτομαι και δεν θα λέω την άποψή μου γιατί αυτό, παραπέμπει στο : σκάσε κι ακολούθα ως πρόβατο, γιατί αλλιώς είσαι εναντίον της Πατρίδας σου.. 


Μέχρι τώρα δεν βλέπω καμιά πίεση απ τα κάτω..αντιθέτως βλέπω αποδοχή χειροκρότημα και επιθέσεις σε όποιον δεν συμφωνεί με τα βήματα της κυβέρνησης .. Ξέρω πως για να αλλάξει κάτι, δύο μέρη κατάλληλα χρειάζονται.. Ενας ηγέτης και ένας λαός.  Με κεφαλαία γράμματα και τα δυό…Δεν τον έχω δεί μέχρι τώρα ..Ούτε τον έναν ούτε τον άλλον..


Τι βλέπω ?? Μια πιθανώς με καλές προθέσεις κυβέρνηση , αλλά και έναν λαό που την χειροκροτεί σε ότι κι αν κάνει για δικούς του λόγους..που είναι τόσοι ( οι λόγοι ) όσοι και αυτοί που μαζεύονται (συμπαράσταση το λένε) στις συγκεντρώσεις αυτές τις μέρες..Ετσι όμως δεν βοηθάς μια κυβέρνηση ..δεν την βάζεις μπροστά στις ευθύνες της .. Βοηθάς αυτούς που πάνε να της βάλουν τρικλοποδιά..


Και μη ξεχνάμε αυτό …Ο πόλεμος συμφερόντων στην ουσία είναι πρόβλημα δυνάμεων των δύο στρατοπέδων που ηγούνται της Ευρώπης..και που δεν θέλουν να την αλλάξουν ..την εξουσία θέλουν να πάρουν κι αυτοί για να απαλύνουν τα μέτρα  ( Soft ΕΕ ή αλλιώς  Ε. των λαών ) έτσι ώστε να μην εξαγριωθούν οι λαοί της..
και η κυβέρνηση έχει επιλέξει στρατόπεδο..( η τρικλοποδιά που λέγαμε )
Αλλά μην ξεχνάμε και το άλλο που δεν θα κουραστώ ποτέ να το λέω...
Πως ότι δεν μπορεί να κάνει η μια κυβέρνηση λόγω  αντίστασης , υπάρχει στην λίστα μια άλλη..αγαπητή και λαοπρόβλητη..

Εσύ αποφασίζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: