12/12/16

Χριστούγεννα ..το χρονικό μιας προαναγγελλόμενης Θυσίας
Δεν είμαι χριστιανή..Ούτε μουσουλμάνα .. Η θρησκεία που ανήκω δεν λατρεύεται Αντιθέτως  υποσκάπτεται  και καταστρέφεται  στο όνομα της «ανάπτυξης» , της  «επιστήμης»,  της «τεχνολογίας» οι οποίες σημειωτέον  όλες τους είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου - με το αζημίωτο,-   καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο  για την καταστροφή,   που το λένε  πότε προστασία  απ τους ρύπους, πότε μέτρα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου , και ακόμα παραπέρα,  μέτρα  γιατί  αυξήθηκε ο πληθυσμός της γης και πρέπει όλοι με κάποιο τρόπο να χορτάσουν..  Ο τρόπος βέβαια είναι τα δηλητήρια  και μάλλον είναι ένας τρόπος  για να μειωθεί ο πληθυσμός , κι έτσι να χορτάσουν όλοι όσοι μείνουν. 
Μη φοβόσαστε ..ατυχής προσπάθεια για χιούμορ  είναι . 

Αν κάποιος διαβάσει το κείμενο , και αναρωτηθεί τι δουλειά έχουν τα Χριστούγεννα  με όλα τα παρακάτω, θα τους  ενημερώσω  πως ποτέ δεν βλέπω  από μια αλυσίδα   μόνο τους κρίκους της έναν –έναν  … ασχέτως αν όλοι τους μαζί  το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν δεσμά.. Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που ανήκει στην θρησκευτική παράδοση  των παππούδων μου .. Θεωρώ , πως οφείλω να την σέβομαι  με μια διαφορά …Να μην την τοποθετώ σε βάθρο  εις βάρος  άλλης θρησκείας , άλλων ανθρώπων .. Όλοι γνωρίζουμε εξ άλλου  πως οι «θρησκείες»  χειραγωγούν  απ την μια , αλλά δίνουν και κουράγιο απ την άλλη  . Και δεν  διαφέρει πουθενά  η  «ηθική»  των χειραγωγούντων  και χειραγωγημένων παρά μόνο  στην εσκεμμένη τακτική των πρώτων  και στην  επίκτητη  άγνοια των δεύτερων …με κάποια βοήθεια βέβαια .. Αλυσίδα  κι εκεί . Σε απελπίζω, σε φέρνω στο χείλος του γκρεμού  και σου δίνω και ένα κλαδί για να κρατηθείς. 

Ο Χριστός σας γεννήθηκε λοιπόν για να θυσιαστεί ..για να σωθεί  ο άνθρωπος . 
Αρα αυτό προανήγγειλαν,  
το άστρο της Βηθλεέμ, 
οι χαρμόσυνες  φωνές των Αγγέλων , 
τον επερχόμενο θάνατο  προσκύνησαν οι Μάγοι, αυτόν ζέσταναν  τα ζώα του στάβλου .  

Αλήθεια ..τί  ζώα  είχαν τότε οι βοσκοί  που τα πρόσεχαν , τα τάιζαν  και τα φρόντιζαν σαν  ένα κομμάτι της ζωής τους  αφού απ αυτά ζούσαν ? Πιστεύω  πως ότι ζώα  θρέφει ο άνθρωπος  σήμερα  σε κάθε γωνιά του κόσμου ..και βέβαια  έτσι θα ήταν  γιατί  αν στάβλιζαν λιοντάρια , ζέμπρες, μαϊμούδες ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις   δεν θα ήταν κτηνοτρόφοι  αλλά εργάτες τσίρκου.


Το τσίρκο  της πλατείας Αριστοτέλους της Χριστουγεννιάτικης Θεσσαλονίκης . 

Άστρα λαμπρά τους οδηγούν ? 
Η διακόσμηση  που  έγινε σε συνεργασία φορέων , εμπορικών συλλόγων , και «πανεπιστημιακών» ( πώς να το κάνουμε στους τελευταίους έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια και ιδίως  αυτούς τους  ΑΠΘ )  
η διακόσμηση λοιπόν  αυτή δείχνει όλη την φιλοσοφία της Νέας εποχής που ανατέλλει .. 
Και αν το τσίρκο  έξω απ την φάτνη   με όλων των ειδών τα ζώα εκθειάζει  την αποδοχή της διαφορετικότητας, ( σε όλες της  τις εκδοχές ) ο ταρσανάς με τον σκελετό  του καραβιού  - που άρα ναυπηγείται -  να υποθέσω την κιβωτό που ο Νώε  στρίμωξε   όλα τα ζώα   με «εντολή του Θεού»  για να τα σώσει??  

Δεν θα μιλήσω  για την αναφορά του Δημάρχου  στους μετανάστες  αφού  η αναφορά ήταν σαφής  ούτε για τον χορό του  που τον εκλαμβάνω ως  το  τελετουργικό  μέρος  φυλάρχου προς τους θεούς .  
................................................................................................................................................................

Δεν με ενοχλεί ο @@στης  αλλά το @@στικο φέρσιμο  έλεγε μια αθυρόστομη Σμυρνιά γιαγιά  που τώρα την καταλαβαίνω .. 

Οι διοργανωτές  πέτυχαν με ένα σμπάρο  πολλά τρυγόνια.. 
Με αφορμή μια Χριστιανική γιορτή  εισάγουν  στις κοινωνίες τα δικά τους πιστεύω με αρχή  την παράδοση  μας,  ως άχρηστη   και μεταλλάσσοντας  την  με  επιβαλλόμενα  νέα ήθη  που  «εξαγνίζουν» την ψυχή, το μυαλό , τις συνήθειες  και ότι  μπορεί  να μας  δένει με τους γονείς μας , τα παιδικά μας χρόνια , τις στιγμές  ξεγνοιασιάς  μας για να μην μπορούμε  να μεταδώσουμε  τίποτα  στα παιδιά μας ..κάτι  δηλαδή παρόμοιο  με τον συνωστισμό της Ρεπούση .. 

Καθαρά πια  το "πείραμα"  της πλατείας Αριστοτέλους  προαναγγέλλει έναν θάνατο.. 

Μια θυσία  που την δεχόμαστε  χορεύοντας   εορτάζοντας  και τραγουδώντας 
Την θυσία της Πατρίδας μας..Όμορφα, όμορφα, ήσυχα κι απλά..


4 σχόλια:

Kitchen Stories είπε...

Πέραν από το σημαινόμενο κι με όποιο περίβλημα θέλησαν να το τυλίξουν, το σημαίνον είναι και Κ.Α.Κ.Ο.Γ.Ο.Υ.Σ.Τ.Ο, ας έχει και καθηγητή μέσα. Λες και δεν ξέρουμε πως γίνεται ένας καθηγητής Ευαγούς Ιδρύματος...

Ζ.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Χρειάζεται μυαλό ακόμα και για να κάνει κάποιος προπαγάνδα
Ευτυχώς που δεν έχουν ..
Όσο για την κακογουστιά είμαι σίγουρη πως γνωρίζεις πόσοι όμοιοί τους την θαυμάζουν!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχές πρώτα για καλή χρονιά με ειρήνη υγεία και καλή συνέχεια.
Όσο για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο,καλά τα λες. Ούτε το κρύβουν πια -όλα εμπόρευμα http://amazonsday.blogspot.gr/

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ευχές και από μένα Sonora για σένα και την οικογένειά σου ..
Ετσι είναι. Οσο υπάρχει λίγη τσίπα κάτι γίνεται ..όχι τίποτα σπουδαίο, "χριστιανικά" πράγματα
Όταν όμως αυτή πέσει αρχίζει το ξεσάλωμα για να δείξουμε πως είμαστε προοδευτικοί , αντίχριστοι , και κυρίως "αριστεροί". Κάθε εποχή έχει και τους επιτήδειους, αναλόγως τι έχουν προγραμματίσει για την χώρα .