2/3/11

Εθνέμποροι.. Γουρούνια.. Δολοφόνοι..



Ο αριθμός του τηλεφώνου που έπαιρνα δεν ανταποκρινόταν..
Μαύρες σκέψεις και εικόνες πρόβαλαν στο μυαλό μου, απ αυτές που δεν μπορείς να τις διώξεις και που όσο περνά η ώρα μεγαλώνουν σε κάνουν να τρέμεις και να σχηματίζεις στο καντράν ξανά και ξανά τον ίδιο αριθμό αγνοώντας τη φωνή που σε κοροϊδεύει μέσα σου υπενθυμίζοντάς σου ότι πήρες πριν λίγα δευτερόλεπτα..
Σε λίγο το κεφάλι αρχίζει ανεξέλεγκτα να τρέμει χωρίς να μπορεί να το κουμαντάρει ο λαιμός σου και τα πόδια σου να λυγάνε καθώς στο τασάκι καίνε τα τρία τσιγάρα που έχεις ανάψει ενώ το χέρι σου μπερδεύεται αν θα πρέπει να αφήσει το ακουστικό κάτω για να ανάψει το τέταρτο..
Την γνωρίζω καλά αυτήν την ασθένεια.. Είναι μια αρρώστια που την απέκτησα μετά την γέννηση του παιδιού μου.. Προσπαθώ πάντα να την κρύβω και τα καταφέρνω αλλά όχι πάντα. Ευτυχώς τις περισσότερες φορές είμαι μόνη στο σπίτι.. Όπως τώρα..
Το τηλέφωνο εξακολουθεί να μην απαντά και περνώ στην δεύτερη φάση της αρρώστιας μου.. Το σώμα μου αρχίζει να κινείται ρυθμικά πάνω στο κάθισμα, μια εμπρός μια πίσω.. μια εμπρός μια πίσω..
Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης εδώ δεν λειτουργεί παρ όλες τις προσπάθειές μου και το μόνο που καταφέρνει είναι να με κάνει να βγω έξω και να τρέξω μέχρι το σπίτι της Μαρίας ελπίζοντας πως είναι κει και απλά δεν ακούει το τηλέφωνο..
Δεν ξέρω πόση ώρα πέρασε απ την ώρα που χτύπησα το κουδούνι της μέχρι την ώρα που άνοιξε την πόρτα και με κοίταξε έκπληκτη ρωτώντας με ανησυχία:
- Τι έπαθες ??
Δεν μπήκα μέσα.. δεν χρειάστηκε…απ την μισάνοιχτη πόρτα ένας νεαρός που σήκωσε το χέρι χαιρετώντας με.. ο γιος της …ο μπάτσος.. της ομάδας Δίας..
- Α! να χαθείς ! Σήκωσε το τηλέφωνο ρε ζώο !! της απαντώ και κάνω στροφή και φεύγω..
Με την Μαρία και την οικογένειά της έχουμε ρίξει ομηρικούς καυγάδες..
Έχω βρίσει τον άντρα της , το γιό της, άμεσα και κατάμουτρα, καθώς και έμμεσα φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των μπάτσων..

Και τώρα σε σένα συνμπλογκερά μου.. και επαναστάτη μου..
Δεν φτιάχνω ήρωες… δεν είμαι τηλεόραση κι ούτε δημοσιογράφος. Γιούς γεννάω..Και ήρωες φτιάχνει η ζωή.
Και η καρδιά μου δεν κόβεται στα δυο.. Δεν επιλέγει με ποια μάννα θα πάει.. με την μάννα του Γρηγορόπουλου ή με την "Μαρία"..

Κι όσο και να μισώ τους μπάτσους γνωρίζω τι και ποιος φταίει και δεν θα τους κάνω ποτέ ήρωες.. Δεν αγνοώ τα αντίθετα στρατόπεδα που βρισκόμαστε και εκείνοι δεν το αγνοούνε απλά υπακούνε.. Το περίεργο θα ήταν το αντίθετο..
Φτύνω λοιπόν τα προεδρικά φιρμάνια που λυπούνται τα δυο νεαρά παιδιά και αλλοίμονο αν δεν το έκαναν.. γελάω με τις μαύρες σημαίες των περιπολικών και αναρωτιέμαι με την ολιγόωρη λευκή απεργία που εξήγγειλαν οι αστυνομικοί :
Δηλαδή … θα κάνετε διάλλειμα και στην Κερατέα??
Δηλαδή αν γινόταν μια πορεία κατά την διάρκεια της «στάσης» σας όλα καλά??
Δηλαδή αυτή τη στιγμή στην αμερικάνικη πρεσβεία και στο γραφείο του Χρυσοχοϊδη είναι το προσωπικό ασφαλείας που συνήθως φροντίζουμε να υπάρχει σε μια απεργία?? Ρωτάω ..γιατί λευκή απεργία δεν έχω κάνει ποτέ.. Απεργία του κώλου θα έλεγα αλλά θα παρανοηθεί..

12 σχόλια:

Laplace είπε...

Εκπληκτικη καταθεση ψυχης Ελιτσα μου..
συλληπτήρια στις οικογενειες των θυματων...

Μαριάνθη είπε...

Δυο φορές θύματα δυστυχώς υπήρξαν αυτά τα νέα παιδιά. Θύματα σίγουρα του ανύπαρκτου κράτους που τα εκθέτει απροστάτευτα.Ας μην ξεχνάμε Λίτσα πως όταν ένας ποντικός τρώει τα ρόυχα δεν φταίνε όλοι. Έτσι και με τους αστυνομικούς. Υπάρχουν ανάμεσά τους κι αυτοί που πάνε στην κυριολεξία για το μεροκάματο. Μωρά παιδιά ήταν αυτά και πλήρωσαν τη σαπίλα ...Οι κουστουμαρισμένοι θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν με το κεφάλι ψηλά και πάλι. Αλίμονο στους χαμένους της χτεσινής φρικτής βραδιάς και στους γονείς τους.
Τουλάχιστον για τον ένανεκρό τον Ευαγγελινέλλη που κατάγεται από το Πλωμάρι έχω να πω πως πλήρωσε με τη ζωή του το ξεροκόμματο που πηγε να βγάλει σε ώρα καθήκοντος.Γιαυτό σου λέω δεν φταίνε όλοι οι ποντικοί. Θύματα και πάλι θύματα. Σε λίγο θα περάσει ο καιρός θα ξεχαστούν και θα μένουν πίσω οι μάνες με το καφτό και πυρωμένο σίδερο στην καρδιά....
Σε φιλώ Λίτσα μου.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Να είσαι καλά laplace.

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Κάτι λέγαμε τις προάλλες για ζητούμενα και αυτονόητα αν θυμάσαι...
Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση το αυτονόητο παραμένει ζητούμενο,
ίσως και εξυπηρετώντας το καλόπιασμα των μαζών...
ίσως και δείχνοντάς μας τί (α)κοινωνία έχουμε γίνει...
Συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.
Καλησπέρα και καλό μήνα.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Υπαρκτό το «κράτος» Μαριανθούλα μου.
Το «νοιώθουμε» καθημερινά ..μια ζωή.
Άλλοι αντιστέκονται και άλλοι το υπηρετούνε .
Μωρά παιδιά τα θύματα… αλλά μωρά του 2011
και όχι τα αγράμματα χωριατόπαιδα του 50
Και θύματα του επαγγέλματός τους.. αν τώρα το θεωρούν καθήκον
έχουν διαλέξει στρατόπεδο για ένα ξεροκόμματο..
Καλό σου βράδυ

Ελιά Μαϊστρα είπε...

SatIRuS
Κι εγώ μέσα σ αυτήν την α-κοινωνία να αναρωτιέμαι θα ξαναγυρίσει ή δραχμή?
Μην χαθεί το ευρώ?
Αναρωτιέμαι όμως (διαβάζοντας σήμερα ορισμένα μπλογκ)
Φταίει το σκυλί μου άν το βάλω να σε δαγκώσει??
Καλό σου βράδυ και καλό μήνα

IonnKorr είπε...

Διακρίνω ένα υποβόσκον μένος κατά της αστυνομίας.
Η αστυνομία εκτελεί εντολές της Κυβέρνησης (της κάθε Κυβέρνησης).
Αν η Κυβέρνηση την στέλνει στην Κερατέα ή να αντιμετωπίσει συνταξιούχους δεν φταίει η αστυνομία. Φταίνε αυτοί που ψηφίζουν την Κυβέρνηση.

Είναι διεφθαρμένη η αστυνομία??? Ναι είναι. Και λοιπόν τι σημαίνει αυτό?
Σε μια χώρα που όλα είναι διεφθαρμένα μέχρι μυελού οστέων γιατί ο αστυνομικός θα είναι αδιάφθορος?

Όταν ο άλλος βλέπει να πυροβολείται και να σκοτώνεται για 800 euro, την στιγμή που υποχρεώνεται τα αγοράσει το αλεξίσφαιρο γιλέκο (αφού το κράτος του δίνει ένα φτηνιάρικο), να βάλει βενζίνη στην μηχανή (αφού το κράτος του λέει πλήρωσε και θα στα δώσω αργότερα) και να κάνει μόνος του την συντήρησή της (αφού το κράτος δεν του παρέχει το κανονικό service) ....

.... δεν είναι αναμενόμενο ότι ο αστυνομικός θα αρπάξει από τα μαλλιά την πρώτη περίπτωση λαθρεμπορίας, εκμετάλλευσης πορνών, προστασίας μαγαζιών, που θα βρεθεί μπροστά του????

Άλλωστε ποιός περιμένουμε να καταταγεί στην αστυνομία και στην φρούρηση των φυλακών??

Ο ποιητής? ο νηπιαγωγός? ο εκλεπτυσμένος λογοτέχνης?

Λογικό δεν είναι να καταλήξει εκεί ο τραχύς χαρακτήρας που δεν έχει τρόπους, που είναι άμυαλος, που είναι απροσάρμοστος γενικώς??

Δεν χρειάζεται να έχουμε μια ανοχή σε αυτό??

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Που είδες το υποβόσκον μένος προς την αστυνομία Ionn ??
Εδώ με τον τίτλο της ανάρτησής μου παραλίγο να βγάλω αθώα και την κυβέρνηση
αφού αναγνωρίζω ότι για όλα φταίνε οι «έμποροι των Εθνών» και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε..

Και γιατί επειδή ζω σε ένα διεφθαρμένο κράτος θα πρέπει κι εγώ να γίνω το ίδιο?

Και γιατί να μένω στον ίδιο εργοδότη όταν με υποχρεώνει τα τσοντάρω για να «κερδίζει» αυτός?
Και ναι ..τσοντάρουν για τα γιλέκα τους για την βενζίνη τους για το σέρβις των μηχανών τους αυτοί που κυνηγάνε τους κλέφτες και τους εγκληματίες.
Τσοντάρουν στον εξοπλισμό τους και αυτοί που κυνηγούν συνταξιούχους δηλαδή οι Ματατζίδες?

Ρωτάς :

«Άλλωστε ποιός περιμένουμε να καταταγεί στην αστυνομία και στην φρούρηση των φυλακών??

Ο ποιητής? ο νηπιαγωγός? ο εκλεπτυσμένος λογοτέχνης?

Λογικό δεν είναι να καταλήξει εκεί ο τραχύς χαρακτήρας που δεν έχει τρόπους, που είναι άμυαλος, που είναι απροσάρμοστος γενικώς??»

Εδώ θα διαφωνήσω.. Ο νηπιαγωγός που δεν βρίσκει δουλειά θα καταταγεί στην αστυνομία.. στο χέρι του είναι αν θα διαβρωθεί ή όχι.. όπως γίνεται και με άλλα επαγγέλματα .. και ή σ αρέσει και μένεις ή τα μαζεύεις και φεύγεις. Μα θα πει κάποιος.. το σπίτι ..η οικογένεια …τα παιδιά ..τα έξοδα!! Ναι μωρέ! Αυτό το ξέχασα!! Μα τι γονιός είμαι …τι άχρηστη μάννα γμτ μου!
Αυτά τα ολίγα
Σε φιλώ σταυρωτά στα μούτρα σου..

τάκης τυρταίος είπε...

φυσικά και μας αγγίζει όλους η ανθρώπινη αυτή τραγωδία,μπορεί κανείς να μην συγκινηθεί για τις μάνες αυτών των παιδιών ή για το πρόωρο τέλος της ζωής τους?πρέπει να έχει πολύ μίσος μέσα του.Όμως,όταν πας να υπηρετήσεις στην αστυνομία ξέρεις ότι δεν θα αρκεστείς να βαράς διαδηλωτές ή να κόβεις κλήσεις αλλά θα βρεθείς αντιμέτωπος και με το σκληρό κοινό έγκλημα,προσμετράς τις ανάγκες σου και τα πιστεύω σου και διαλέγεις.Οι μισθοί εκεί ήταν πάντα αυτοί,το γνωρίζεις.Εργαζόμενοι λοιπόν με επικινδυνότητα όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα που ρισκάρεις τη ζωή σου καθημερινά με κίνδυνο ατυχήματος ή μακροπρόθεσμα με κίνδυνο της υγείας σου.
Ήρωες φτιάχνει η ζωή..
Ελίτσα είσαι ψυχάρα

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Τάκη
Και μέσα στην μαυρίλα και εκεί που λες μέχρι εδώ ήταν ελίτσα..( Ποια ψυχάρα λοιπόν?? οι ψυχάρες δεν κωλώνουν.. )
ξαναγυρίζουν φίλοι και βλέπεις πως δεν είσαι μόνος ..
Χάρηκα αφάνταστα που ξαναέγραψες και εύχομαι κι από δώ να είσαι καλά..
( τώρα δεν μένει τίποτα να περιμένω παρά μόνο να ξαναγυρίσει και ο Πλάτανος)
Καλό βράδυ

Magia da Inês είπε...

Amiga,
Agora, só alegria!...
Feliz Carnaval!!!
♫♫.•*¨*•♫♫¸
ღ°ºBrasil♫º
♥º

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Inés Feliz Carnaval!!!!
Para mim não é bom.
Eu estou doente ..
:(((((
:Ρ P:
Ha! ha!ha!