25/5/12

Ο μαγκικος αυλός..






Όταν τα αστικά κόμματα φθαρούν και ξεπέσουν  στην συνείδηση του λαού..
τότε αρχίζει ο πιο ουσιαστικός τους ρόλος..ο πραγματικός ..
Η θα διασπαστούν ή θα αλλάξουν όνομα, ή θέσεις..με ένα σκοπό ..να διαμορφώσουν την καινούργια πραγματικότητα..

Πίσω τους ένας συρφετός με πολλά ονόματα τους ανοίγει τον δρόμο παρασύροντας και έναν άμοιρο( ? )  λαό που κοιτάει να κρατηθεί από κάπου
- βαδίζοντας στα τυφλά -  και μαυλίζοντάς τον με ότι θέλει να ακούσει ..τάζοντας του ότι  προσχεδιασμένα του λείπει ..

Αν κοιτάξουμε στο κοντινό παρελθόν και δεν σταθούμε σε ονόματα(*)  αλλά σε -  καλοπροαίρετα έστω - προγράμματα, στόχους , πλάνα  και αποτελέσματα , θα δούμε ότι
έχουμε να κάνουμε με καλά καταστρωμένο σχέδιο που προχώρησε και έφτασε με επιτυχία στον εξ αρχής προορισμό του..

Η προσήλωση μας δε σε ονόματα(*)  και προσωπικότητες -  που πάντα προβάλλονται - δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρά μόνο να μετατίθεται η  ευθύνη ενός συνόλου σε ένα πρόσωπο.. π.χ. προχθές ..ο Σημίτης έφταιγε και όχι το Πασόκ ... χθές.. ο Γαπ έφταιγε και όχι το Πασόκ... και στην σημερινή πραγματικότητα ίσως να δούμε να φταίει και ο Τσίπρας και όχι ο Σύριζα ..εις βάθος χρόνου..

Η καινούργια πραγματικότητα έστω και αν ξεκινάει με τις καλύτερες των προθέσεων  ( για  μερικούς ) είναι πάντα μια μπασταρδεμένη υπόθεση  αλλιώς δεν θα της γινόταν προπαγάνδα θετική ή αρνητική δεν έχει σημασία ..το αποτέλεσμα μετράει.. ( λέγε ότι θές για μένα φτάνει να λές σωστά το όνομά μου)
Πίσω την ακολουθούν οι λακέδες και οι γελωτοποιοί και μετά ένας ανόμοιος στρατός  οργανωμένος ή και άτακτος  μέρος της διάσπασης των κομμάτων που λέγαμε παραπάνω..

...και έτσι δεν αργεί αυτή η πραγματικότητα να πάρει τα νέα  χαρακτηριστικά της με πρώτο και καλύτερο την  ειρωνεία και την απαξίωση  της "παλιάς θρησκείας"
που  εν όψη μιας επερχόμενης  επικράτησης της ,  τυφλή , δεν μπορεί να δει ότι είναι γεμάτη από  κεφάλαια και εδάφια  απ αυτήν την θρησκεία  ξορκίζει.