28/3/14

Οι χτίστες πέθαναν ..ζήτω το προκάτ..



...... Της Πατρίδας μου η σημαία..

Πριν μερικά χρόνια  σαν έβγαινε κανείς στο μπαλκόνι του..
σε μέρες γιορτινές ..και τη στιγμή που ηχούσε  κάπου μακριά ένα κανόνι
το μόνο που έκανε τη διαφορά και σου θύμιζε πως κάτι είναι σήμερα ήταν καμιά πλαστική σημαιούλα μπηγμένη σε γλάστρα που το κλάμα ενός παιδιού την έσωσε απ τα σκουπίδια αφού είχε λήξει ο εφήμερος χμ..ωριαίος συμβολισμός της
Είχε αρχίσει βλέπεις η προεργασία πριν από χρόνια
Για να βγω και να πως πως η σημαία είναι ένα κουρελόπανο. έπρεπε πρώτα κάποιος να την κάψει, για να ανοίξει το θέμα, και να γίνει η διαπίστωση..
Μετά κατεβάζαμε τα κιτάπια  κάναμε αναλύσεις επί των αναλύσεων
φωνάζαμε , τσακωνόμαστε , οι ιστορικοί έβρισκαν αφορμή να μας δείξουν τις γνώσεις τους , οι πολιτικοί μέτραγαν από που θα γείρει η ζυγαριά για να πουν τη γνώμη τους...
 
Άλλοι πάλι ρομαντικοί που είχαν συνδέσει την σημαία με την Πατρίδα τους απ άκρη σ άκρη και μέσα σ αυτές τις άκρες χωρούσαν τα πάντα της καρδιάς τους που δεν λέγονται , δεν φαίνονται , παρα να τα νοιώσει μπορεί κανείς
αυτοί λοιπόν οι ρομαντικοί δεν έκαναν τίποτα  αφού η εποχή του ρομαντισμού είχε περάσει και έπρεπε να κάνουν στην άκρη για να έρθουν οι νεότεροι..με τις καινούργιες ιδέες  με τα καινούργια συνθήματα : Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά ..
σφιχτή αγκαλιά. ..για να τη νιώσει όλη η γη και να ξυπνήσει... και να κάνει ακόμα μια στροφή να πάει ο κόσμος μπροστα΄..
Και τη σημαία την ξέχασαν και την αντικατέστησαν με χιλιάδες άλλες κομματικές
και γίνανε τα μπαλκόνια χρωματιστά και βούιξε ο τόπος από ύμνους και παιάνες
και ο καθένας είχε τον δικό του, τις περισσότερες φορές εισαγόμενο , ή κλεμμένο,
γιατί η μούσα για να γράψει ύμνο στην Πατρίδα πρέπει να την κοιτά στα μάτια
να βλέπει τα χρώματά της να μυρίζει το δέρμα της ..κι η μούσα είχε τώρα μπροστά της μια φτιασιδομένη φιγούρα λουσμένη στο πατσουλί  για να σκεπάζει την σήψη που είχε αρχίσει..
 
Έτσι χάσαμε την μούσα μας αφού πια δεν την χρειαζόμασταν , κι ούτε την αναζητήσαμε  ξανά..
Κι αυτή  ενώθηκε με κάτι απόπαιδα μονίμως ξεχασμένα που μόνο τις νύχτες μπορείς καμιά φορά να τα δεις και να ναι καλοκαίρι και να μυρίζει το γιασεμί
και να ακούγεται από μακριά ήχος από σαντούρι και ζουρνά κι αυτά σαν γαβριάδες να τρέχουν και να παίζουν στα σοκάκια .. και να κοντοστέκονται μετά  και να αναρωτιούνται..Που είναι η Πατρίδα μας??
Εδώ και κάνα δυο χρόνια γέμισαν πάλι τα μπαλκόνια με σημαίες γαλανόλευκες ..
Κι ήταν η πιο αισχρή επίδειξη πατριωτισμού..
Ήταν ή αποδοχή ότι ναι... Η σημαία είναι ένα κουρελόπανο που το χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν..

18 σχόλια:

Βσιλικη Χατζηπάντου... είπε...

Θλιβερή διαπίστωση.....

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Και ξέρεις Βασιλική...
Οποιος κάνει τέτοιες διαπιστώσεις τον στέλνουν αμέσως να κάνει παρέα στα "παλιοπαιδα" των σοκακιών...

Ανώνυμος είπε...

Θα στο ξαναπώ
Μπορείς να κάνεις τα πάντα φτάνει να το θές
Τρόποι υπάρχουν.
Χ.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλημέρα σου
Θα επιμείνω Χρήστο
Μπορώ π.χ να κάνω ενα σεμινάριο, να διαβάσω μερικά βιβλία και να χτίσω ένα σπίτι με πέτρα πελεκητη επειδή λέω πως αγαπώ καθε τι παραδοσιακό?
Και να σου επαναλάβω ..Υπάρχει μεράκι στη δουλειά σου?? Στους συναδέλφους σου?
Η τελευταία δασκάλα που συνάντησα με μεράκι ετοιμαζεται να τα παρατήσει
Και έγινε δασκάλα από επιλογή..και όχι γιατί δεν μπόρεσε να περάσει αλλού
Εχει αηδιάσει με συναδέλφους , διευθυντές , γονείς ...
Το μόνο που την κρατάει ακόμα στο σχολείο είναι τα παιδιά

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Βλέπεις, δεν "περιφρουρήθηκε" ο συμβολισμός ειδικά της δικής μας σημαίας. Σύμβολο ξεσηκωμού κι ελευθερίας. Όπως γεννήθηκε.
Αλλά η εξουσία για να παραμείνει στο σβέρκο σου, από όλα γαντζώνεται κι όλα τα μεταλάσσει... Και σημαίες και πατρίδες, κι όλα...

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Εμ ...τα ήθελε και μας ο κώλος μας..
Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν είναι in να ασχολιόμαστε με σημαίες και άλλες τέτοιες αηδίες..Τι θα πεί ο έξω καλός κόσμος !! Οτι είμαστε υπανάπτυκτοι...

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Κοίτα να δεις πώς το σκέφτομαι(ο πάνσοφος...)το θέμα:
Έχουμε να λέμε και να καμαρώνουμε πως οι πόλεμοί μας ήταν οι πιο πολλοί αμυντικοί χωρίς να τους έχω βάλει ποτέ σε ζυγαριά ή να τους μετρήσω.
Έχουμε να λέμε επίσης πως ξεσηκωθήκαμε ξυπόλητοι και πεινασμένοι ραγιάδες απέναντι σε μια αυτοκρατορία-οργανωμένο κράτος με στρατό, χαράτσια κλπ.
Αυτή η σημαία γεννήθηκε από αυτόν τον ξεσηκωμό.
Αυτή η σημαία λοιπόν έπρεπε να συμβολίζει (όχι μόνο για τους ακαδημαϊκούς αλλά κυρίως βαθιά μέσα στην ψυχή του καθένα μας)τους αγώνες για την ελευθερία όχι μόνο την δική μας, αλλά τον συνεχή αγώνα για την ελευθερία του κάθε καταπιεσμένου και σκλαβωμένου της γης κι ως τέτοιο σύμβολο έπρεπε να την έχουμε κάνει γνωστή στα πέρατα της γης. Ποιοί? Εγώ, αυτός, αυτή, όλοι...
Όπως θαύμασαν την προσπάθεια εναντίον μιας αυτοκρατορίας, όπως έμειναν έκπληκτοι απέναντι στην νίκη κατά του άξονα, έτσι να ριγούν από συγκίνηση και να θυμούνται κάθε σκλαβωμένο της γης κάθε φορά που κυματίζει η γαλανόλευκη.
Εμείς όμως με την αδιαφορία μας κι οι κρατούντες με τις επιδιώξεις τους, καταφέραμε ό,τι καταφέραμε.
Και φυσικά μεγαλύτερος εχθρός της σημαίας από αυτόν που σε αναγκάζει να την υψώνεις, δεν υπάρχει. Η ψυχολογία βλέπεις: Αν κάνεις κάτι με το ζόρι, μόλις σου επιτραπεί να έχεις επιλογή, σίγουρα δεν θα το κάνεις. Κάπως έτσι τέλοσπάντων τα έχω στο μυαλό μου τα πράγματα τελείως περιληπτικά (σκέψου να το αναλύσω κιόλας...)
υγ: σχολίασα για κανένα εξάμηνο.......!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Δεν έχω διαβάσει πολλά πράγματα για ξεσηκωμούς παρα μέσες άκρες ..
και ποτέ δεν πίστεψα τυφλά τους ιστορικούς γνωρίζοντας ( πιο πολύ από ένστικτο) ότι καθένας απ αυτούς κοιτάει τα πράγματα απ τη δική του σκοπιά ..

Ακόμα δεν ξέρω ποιοι μας θαύμασαν αλλά κυρίως δεν ξέρω γιατί μας θαύμασαν και για πιο σκοπό μας θαύμασαν..

Γνωρίζω όμως πια ..πως θα ξεσηκωθώ για πολλούς λόγους στους οποίους η ελευθερία είναι ο τελευταίος παράγοντας έστω αν την χρησιμοποιούν σαν δόλωμα βάζοντάς την μπροστά.
Άλλοι γιατί κινδυνεύει η ΔΙΚΗ τους ελευθερία όπως την ερμηνεύουν οι ίδιοι,
άλλοι γιατί θέλουν να έχουν προσωπικά οφέλη απ την ελευθερία των πρώτων,
άλλοι πάλι από ρομαντισμό , μεγαλοιδεατισμό, ακόμα και "ραγιαδισμό" ( ο πιο βρώμικος απ όλους τους ραγιαδισμούς ) αφού είναι δυνατόν να τους βάλει ξένος παράγοντας να ξεσηκωθούν για δικό του συμφέρον..

Δεν υπάρχουν λοιπόν πατριώτες??
Υπάρχουν...Είναι αυτοί οι οποίοι δεν τους ενδιαφέρει ποιοι θα τους θαυμάσουν,
που πολεμούν για την δική τους Πατρίδα γιατί το λέει η ψυχή τους χωρίς να τους περνάει απ το μυαλό αν θα γίνουν παράδειγμα , γιατί κάτι τους ωθεί σε μια συγκεκριμένη στιγμή να αγνοήσουν ακόμα και τη ζωή τους αηδιασμενοι αφού έχουν γνωρίσει πολύ καλά τους παραπάνω που στην ουσία είναι οι δυνάστες τους ..
Είναι αυτοί , που όλοι οι άλλοι τους χρησιμοποιούν σαν σκαλοπάτι στις επιδιώξεις τους ..
τους ονομάζουν ήρωες όποτε θέλουν μη μπορώντας να κάνουν αλλιώς .. έχοντας όμως την έννοια στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι τούτοι εδώ είναι επικίνδυνοι και πρέπει να λείψουν..ακριβώς για να μην δώσουν το παραδειγμα.

Προσωπικά για μένα η γαλανόλευκη είναι ένα σύμβολό που όποιος μου επέβαλε να την υψώσω , ακόμα και για δικούς του λόγους την ύψωσα με δέος και περηφάνια ..αλλά για δικούς μου λόγους ..
Αυτό με προφύλαξε απ της επιδιώξεις των εχθρών όπως κι εσύ λές της σημαίας
ώστε να μην πέσω στη λούμπα του άλλου άκρου..
Δεν ξέρω αν είμαι σωστή ή λάθος ..
Κανένας που τον οδηγεί η αγάπη του για την Πατρίδα και όχι για την τσέπη του
δεν ξερει αν είναι σωστός για τους άλλους .. Ξέρει όμως πως είναι σωστός για τον εαυτό του

Χαιρετισμούς από μιαν άλλη πάνσοφη που αισθανεται ηλίθια μεσα σε τόσο έξυπνο κόσμο..
:) :)

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

"Ακόμα δεν ξέρω ποιοι μας θαύμασαν αλλά κυρίως δεν ξέρω γιατί μας θαύμασαν και για πιο σκοπό μας θαύμασαν.."
Υποθέτω αυτοί που ήταν κι είναι άξιοι να θαυμάσουν μια πράξη άξια θαυμασμού (σίγουρα όχι ο...Μέτερνιχ) που γίνεται όχι με κίνητρο και σκοπό τον θαυμασμό.

"Γνωρίζω όμως πια ..πως θα ξεσηκωθώ για πολλούς λόγους στους οποίους η ελευθερία είναι ο τελευταίος παράγοντας έστω αν την χρησιμοποιούν σαν δόλωμα βάζοντάς την μπροστά."
Βέβαια αναφέρομαι στον αγώνα του '21, αλλά και στην γενική έννοια της ελευθερίας κι όταν αυτή είναι πραγματικό ζητούμενο και δεν με απασχολούν άλλες πλευρές παραπλάνησης ούτε το συνδέω με τα σημερινά διλήμματα από πατριδοκάπηλους που πχ με φοβερίζουν με τον Τούρκο για να ψωνίζουν οπλάκια, ή να τσιμπάνε ψηφαλάκια κλπ.

"Δεν υπάρχουν λοιπόν πατριώτες??
Υπάρχουν...Είναι αυτοί οι οποίοι δεν τους ενδιαφέρει ποιοι θα τους θαυμάσουν..."
Και φυσικά δεν εννοώ πράξεις με σκοπό να προκαλέσουν θαυμασμό, απλά αναφέρομαι σε κάτι που εκ των υστέρων θαυμαστηκε όπως πχ αυτό που κι εσύ αναφέρεις: "...που πολεμούν για την δική τους Πατρίδα γιατί το λέει η ψυχή τους χωρίς να τους περνάει απ το μυαλό αν θα γίνουν παράδειγμα , γιατί κάτι τους ωθεί σε μια συγκεκριμένη στιγμή να αγνοήσουν ακόμα και τη ζωή τους αηδιασμενοι αφού έχουν γνωρίσει πολύ καλά τους παραπάνω που στην ουσία είναι οι δυνάστες τους .."

"Προσωπικά για μένα η γαλανόλευκη είναι ένα σύμβολό που όποιος μου επέβαλε να την υψώσω , ακόμα και για δικούς του λόγους την ύψωσα με δέος και περηφάνια ..αλλά για δικούς μου λόγους .."
Δεν υπάρχει περίπτωση να με αναγκάσει κάποιος να κάνω κάτι, και να το κάνω με χαρά, ακόμα κι αν είναι να τρώω κα΄θε μέρα το πιο αγαπημένο μου φαί. Με την καμία λέμε..!!
Και τελικά η πατρίδα αποτελείται κι από ανθρώπους και αναφέρομαι στους πατριδοκάπηλους, και ειδικά σε κάτι δήθεν "τοπικιστές", στην ουσία εαυτούληδες..!
Πάνσοφες καλησπέρες!!








Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ας αρχίσω απ το τέλος ( κουσούρι που ποτέ δεν θα μου φύγει αφού ακόμα και τα βιβλία απ το τέλος αρχίζω να τα ψάχνω )

Μιλάμε για την σημαία αν δεν κάνω λάθος .. Και βέβαια δεν θα το κάνεις με χαρά αν σου επιβάλει κάποιος να την υψώσεις Αλλά για την εντολή ..και όχι για το σύμβολο..Τότε να παραδεχτούμε ότι καλά κάνουν ορισμένοι οι οποίοι σήμερα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη σημαία επειδή δεν γουστάρουν ( όπως κι εγώ ) το καθεστώς.. και που είναι ποιο μπροστα απ αυτό. αφου πρωτοπορούν καταργώντας την πρίν τους το επιβάλλει ( ακόμα ) κανένας..

Τοπικιστής..Επειδή τώρα τελευταία οι λέξεις έχουν αλλάξει νόημα και δεν παρακολουθώ τις εξελήξεις της νέας γλώσσας , εννοείς αυτόν που δίνει προτεραιότητα στα συμφέροντα της ιδιαίτερης πατρίδας τους ή το άλλαξαμε και εννοούμε της Πατρίδας μας??
Αν ισχύει το δεύτερο ..ναι ανήκω σ αυτούς..

Μεγάλη ιστορία το 21
Μην ξεχνάς πως πρίν την επανάσταση ήδη είχε αρχίσει ένας ιδεολογικός πόλεμος
απ τους ελληνες των ελληνικών παροικιών με την ανατολή και εμφανιση της αστικής τάξης ..Καθε επανάσταση είναι ένα βήμα μπροστα στην εξέλιξη της κοινωνίας , δεν το αρνούμαι ..Ετσι αλλάζουν τα κοινωνικά συστήματα ..με αίμα..
Και πάντα μπροστά - επιμένω - η ελευθερία , η οποία όταν έρθει μετα από αγώνες πάντα βρίσκονται πατριδοκάπηλοι, προδότες πουλημένοι. και εαυτούληδες.. βλέπεις η υψηλή πυλη πάντα υπάρχει άσχετα αν υπάρχει μόνο σαν όρος που αφορά τα αφεντικά όλων των τυχοδιωκτών πολιτικών και μή ..Αγγλοι , Αμερικάνοι, Ευρωπαίοι...

Και πάλι επιμένω πως ο θαυμασμός για ηρωικές πράξεις ..έχει πολλές συνιστώσες ..
Χαχα!! Μόλις χθές μας θαύμασε ο Σόιμπλε...ως νεος Τσώρτσιλ ( αν δεν κανω λάθος στο όνομα..για τη φραση πως οι ήρωες πολεμανε σαν Ελληνες )
Ακου λοιπόν και την φραση της άλλης πάνσοφης ..η οποία δεν θα γραφτεί ποτε στην ιστορία

Τα χαιδέματα δεν είναι για τους πραγματικούς ήρωες... αλλά για προβατάκια
Την καλημέρα μου
...με μια φάπα αγάπης στο σβέρκο ...:P :P

Υ.Γ
Πιθανώς κάπου να είμαι δυσνόητη..
Γι αυτό φταίει που δεν διαβαζω για δεύτερη φορα τι εχω γράψει επειδή βαριέμαι
γι αυτό σου ζητώ συγνώμη..Θα δώ βέβαια τις συντακτικές μου ατασθαλίες όταν δημοσιευθεί το σχόλιο αλλα θα είναι αργα για να το διορθώσω..

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Όχι δεν είσαι δυσνόητη απλά "κόλησες" λίγο εμβαθύνοντας σε συγκεκριμένα σημεία που απλώς ανέφερα για να στηρίξω αυτό που πιστεύω πως δλδ θα έπρεπε (πάντα κατά τη δική μου γνώμη)και θα άξιζε στη γαλανόλευκη να είναι ένα παγόσμιο σύμβολο ελευθερίας (πέρα από το ό,τι είναι για τον καθένα μέσα του και τί αισθάνεται)

Σαν διευκρινήσεις (μια και τα πιάσαμε) να πω ότι εννοώ και σέβομαι το θαυμασμό πάντα των απλών ανθρώπων και δεν υπάρχει καμιά σχέση με λογοπαίγνια ή του γυμνοσάλιαγκα Τσώρτσιλ ή άλλων μεγαλόσχημων λογάδων. Κι επειδή το μπέρδεψες κι απαντάς σαν να είπα πως μου είναι αρεστό το να μας θαυμάζουν και να μας χαϊδεύουν (δλδ με λες με τρόπο προβατάκι..!) ξαναματαλέω πως αυτό το αναφέρω σαν συνέπεια ενός γεγονότος (που ήδη είχε γίνει κι ακολούθησε ο θαυμασμός)κι όχι σαν κίνητρο και σκοπό...

Τοπικιστή εννοώ αυτό που ξέρουμε απλά το βάζω σε εισαγωγικά για τους δήθεν (κάποια στιγμή θα αναλύσουμε και τον "τοπικιστή"..!)

Επιμένω κι εγώ στην άρνηση της αναγκαστικότητας (όχι του συμβόλου το οποίο και θα ύψωνα οποιαδήποτε άλλη στιγμή, γιατί είμαι και στριμμένο άντερο...)

Ελευθερία είναι ελευθερία με όποια μορφή ξεσηκωμού κι αν απαιτηθεί κι όποιο όνομα κι αν της δώσουν( πχ "κοινωνική εξέγερση", "λαϊκή επανάσταση", "εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας" κλπ)
Κι ένας πχ που δουλεύει 12ωρα και παίρνει ψίχουλα, όταν ξεσηκωθεί και κατακτήσει καλύτερες συνθήκες και κανονική αμοιβή, εκείνος μπορεί να λέει και να νιώθει πως λευτερώθηκε και κάποιοι άλλοι να λένε γι αυτόν πως απλά
τακτοποιήθηκε.
Καλησπέρα!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Είναι τελικά όμως ελευθερία ??
Η είναι η ελευθερία των μερικών αναλογα τη φορά και αναλογα ποιος εχει το πάνω χέρι?? Οταν έφυγε η δεξιά και ήρθε το Πασόκ ήρθε η αλλαγή??
Οταν γίνει κυβέρνηση ο Συριζα θα πάμε ένα βήμα μπροστά??
Βλέπουμε πχ σήμερα οι τράπεζες καί όλο το τριγύρω απ απ αυτές συνονθύλευμα να έχει αποκτήσει μια μεγάλη ελευθερία εις βαρος του λαού..
Και οι εργοδότες εδώ στην Ελλάδα σήμερα είναι ελεύθεροι όσο ποτέ να κανουν ότι έκαναν πάντα..
Και η κυβέρνηση είναι ελεύθερη να ξεπουλάει την Ελλάδα..Και όλα αυτά ελέω όλων των κομματων τα οποια ασχολούνται με τον προεκλογικό τους αγώνα και με ότι δόλωμα τους πετάνε τα ΜΜΕ,ελεύθερα να σέρνουν ένα λαό στην πλάνη..( ΜΜΕ και κόμματα )

Αρα τότε μπορούμε να πούμε πως κι αυτός που αγωνίζεται για την πάρτη του , την ησυχία του την τσέπη του είναι αγωνιστής ..Το λέει εξ άλλου κι αυτός όταν τον ρωτήσεις τι κάνει..Αγωνίζομαι σου λέει .. Ειναι όλα ελευθερία και όλα αγώνας?

Συνήθως οι απόψεις οι σκέψεις και ο θαυμασμός των απλών ανθρώπων δεν γίνεται γνωστός γι αυτό σου ανεφερα τον Τσώρτσιλ..

Δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί η σημαία της Ελλάδας να γίνει παγκόσμιο σύμβολο?? Αλλοι λαοί δεν κανανε απελευθερωτικούς αγώνες ?? Αλλου δεν υπήρξαν ήρωες??

Και όχι ..Δεν μπέρδεψα τίποτα, όπως και δεν λέω εσένα προβατάκι
Προβατακια είναι όσοι τους χαιδεύει το αφεντικό στην πλάτη κι αυτοί αποχαυνώνονται..
Με ποιό δικαίωμα άλλωστε να πώ κάτι τέτοιο?..Τις απόψεις σου λές εσύ και τό ίδιο κάνω κι εγώ..
Οπως βλέπεις θέλουμε ..περίπου και εν μέρη τα ίδια πράγματα , απλά από άλλη γωνία τα βλέπεις εσύ κι από άλλη εγώ..
Την Καλησπέρα μου

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Ένα σύμβολο παγκόσμας εμβέλειας μαζί με τα άλλα, δεν είπα να είναι το μοναδικό (και πάντα κατα τη γνώμη μου δεν λέω σώνει και καλά). Απλά από την αρχή είπα πως μιας και καυχιόμαστε για τα διάφορα είχαμε και την υποχρέωση να ταυτίσουμε και την σημαία με τα διάφορα.

Όλα είναι σχετικά κι ο καθένας μπορεί να βαφτίσει όπως θέλει την ελευθερία του άλλου (ειδικά όταν πρόκειται για την ατομική ελευθερία), ή να βαφτίσει οτιδήποτε άλλο "ελευθερία" η έννοια της ελευθερίας πάντως παραμένει τεράστια και κάποιοι γενικευμένοι μεγάλοι αγώνες την περιέχουν σε πολυ μεγάλο ποσοστό σαν επιδίωξη.

Πολλές φορές υπάρχει λαϊκό κύμα συμπα΄θειας για τον αγώνα ενός άλλου λαού.

Μην ξαναμιλήσεις για ελευθερία των εργοδοτών εχθρέ της ανάπτυξης...!

Και ναι όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ ήρθε και η αλλαγή....!

Τα γράφω λίγο σύντομα και βιαστικά (που λέει ο λόγος) γιατί κάτι πόνοι στο χέρι κάνουν αφόρητο το πληκτρολόγιο
Καλησπέρα!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Καλημέρα!!!

Να είσαι καλά που μέκανες και γέλασα πρωινιάτικα ~~

Ιδίως στην αλλαγή του Πασόκ..

Επίσης σ ευχαριστώ που μου δίνεις την αφορμή να ξαναπώ πράγματα που τα έχω πεί πολλές φορές .. σε συζητήσεις , σε παρέες, σκόρπιες κουβέντες , που με την πάσα που μου δίνεις ήρθε η στιγμή να βρεθούν όλες μαζί, όχι για κανέναν άλλο λόγο παρα για να υπάρχουν σ αυτό το ιστολόγιο..

Πάρε λοιπόν αναπαυτική θέση, πάρε ένα Ντεπόν για το χέρι σου.. για να μπορείς να με μουτζώνεις διαβάζοντας (μη θαρρείς πως δεν σε βλέπω χα χα! ) και άκου..

( το σχόλιο συνεχίζεται )

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Χαχα την αλλαγή του πασοκ επίτηδες το έγραψα που ξέρω πως το...συμπαθείς!!!
Μην κάτσεις και γράψεις τζαμπα, ή μάλλον γράψε για να υπάρχει η άποψή σου στο νετ, αλλά δεν διαφωνώ μαζί σου, αφού τα έχουμε ξαναπεί αυτά δεν θυμάσαι?

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Εμ γιαυτό δεν τέλειωσα το σχόλιο, θυμήθηκα ότι τα είχαμε πεί και ξαναπεί..
Χαχαχα!! Και γιατί με τσιγκλάς μωρέ αφου ξέρεις πως όταν ακούω Πασόκ μου γυρίζει το μάτι.. Εεε?????

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Χαχα!
Για να μην ξεχνιέσαι και χάνεις τον στόχο! Τώρα που το πασοκ ξανάρχεται...

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Είδες??
Πρίν προλάβουμε καλά καλά να πούμε:
στον αγύριστο λατρευτό μου Πασόκ..
λέμε ..καλώς τον Σύριζα...