18/12/14

Η Δημοκρατία καίγεται κι ο δημοκράτης λούζεται



Δεν σάς ξεπλένει ούτε το «Παρών», ούτε το «Απών», ούτε τίποτε. Όσο σκατό κουβαλάνε στο κεφάλι τους οι ψηφίσαντες «Σταύρο Δήμα» άλλο τόσο σκατό κουβαλάνε και όλοι οι υπόλοιποι.
Πώς είναι δυνατόν να είσαι με τον λαό όταν την ημέρα της ψηφοφορίας για τον «ιερό θεσμό», η Κομισιόν απειλεί τον ίδιο λαό για το 2015 με νέα μέτρα; Αυτόν τον ίδιο λαό που δήθεν εσύ, βουλευτάκο «αντιστασιακέ» τον εκπροσωπείς. 
Πώς είναι δυνατόν να ψωνίζεις «δημοκρατία» στο υποκατάστημα της Ε.Ε που έχει το όνομα «Βουλή των Ελλήνων» μόνο και μόνο για να υπηρετήσεις συμφέροντα Τραπεζών; 
Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεσαι ότι εν μέσω των καλλιστείων για τον καλύτερο Πρόεδρο Δημοκρατίας τα υπόλοιπα κράτη-μέλη ψηφίζουν για το αν θα παραμείνεις για τουλάχιστον δύο μήνες σε παράταση προγράμματος της Τρόικα; 
Ποιον δουλεύετε, ωρέ; Τι «Παρών» και κουραφέξαλα από την στιγμή που η Κομισιόν σε μπουκώνει με μέτρα, με δηλώσεις των επιτρόπων της και με ένα Βερολίνο που αν δεν σκύψει κι άλλο ο ελληνικός λαός θα τον στήσει στον τοίχο; Στην Ελλάδα ψήφιζαν για «Σταύρο Δήμα» και στο Βερολίνο η εκεί Βουλή αποφάσιζε για το αν θα τραβήξει το μαρτύριο των Ελλήνων κι άλλο.
Πόση αντοχή έχει το «Παρών» και το «Απών» απέναντι στα στοιχεία ότι το 40% των παιδιών στην Ελλάδα βρίσκονται ένα βήμα πριν την πείνα; Δώστε ένα κομμάτι ευρωπαϊκή δημοκρατία «Παρόντες» και «Απόντες» να μην αναγκαστούν οικογένειες να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα για ένα αξιοπρεπές χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στολίστε το δέντρο της Δημοκρατίας φέτος με «Παρών», «Απών» και «Σταύρο Δήμα» να φωτιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά, να μπει στις καρδιές των Ελλήνων το Ευρωπαϊκό Νοικοκυραίικο Πνεύμα και ας μην έχουν ρεύμα για τα λαμπάκια της made in China δημοκρατίας που τους φορέσατε.
Η Ελληνική Βουλή μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένα πολυκατάστημα Jumbo. Θα βρείτε ψήφους με 1 ευρώ. Κουκουεδάκια να κρατάνε μουτράκια, Δημαράκια να τρίβουν τα χεράκια, Χρυσαυγιτάκια με κλαμένα τα ματάκια, Πασοκάκια με χρυσά κουταλάκια, Συριζάκια με ευρωπαϊκά κονδυλιάκια και Νδκρατάκια να βαράνε παλαμάκια. Κουκλάκια με μπαταρίες βισματωμένες από την Ε.Ε στην βιτρίνα της Jumbo Δημοκρατίας σας και απέξω το χάος. Στοιβαγμένος λαός να προλάβει την 31η Δεκεμβρίου να κλείσει δόσεις χαρατσιών, να παραδώσει πινακίδες αυτοκινήτων, να βάλει την ζωή του ενέχυρο για να αντέξει να δει την 1η Ιανουαρίου ελπίζοντας ότι κάθε θα αλλάξει. Οι «Παρόντες» και οι «Απόντες» έχετε από την 17η Δεκεμβρίου την ευθύνη για το σκοινί που θα σφίξει ακόμη πιο πολύ γύρω από τον λαιμό των Ελλήνων.
Πανηγυράκι στήνετε για εθνικές εκλογές και τίποτε παραπάνω. Για το ποιος θα υπογράφει δάνεια ενδιαφέρεστε και όχι αν τα δάνεια θα τα πληρώσουν οι έχοντες την θηλιά στο λαιμό. Δεν μίλησε κανείς για κανένα πρόγραμμα εκτός Ε.Ε. Μην πάθει τίποτε η Ε.Ε σας.
Έχετε χεστεί όλοι σας τι βλέπουν τα μάτια των παιδιών επί καθημερινής βάσεως. Αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουν από φόρους και μέτρα είναι οι πραγματικοί και ανόθευτοι ρεπόρτερς που λένε την αλήθεια. Σαν τα παιδιά του Δενδροπόταμου Θεσσαλονίκης που πριν κλείσουν τα 12 τους χρόνια στις εκθέσεις δεν γράφουν «Ω, πόσο αγαπώ την Πατρίδα μου» αλλά περιγράφουν πώς υπάλληλοι της ΔΕΗ με συνοδεία ΜΑΤ έκοβαν το ρεύμα από τα σπίτια τους. Ολόκληρα τετράγωνα οικισμού χωρίς ρεύμα με διαταγές της Ε.Ε. Όχι, λατρεμένοι «Παρόντες», «Απόντες» και «Σταύρος Δήμας», δεν είναι η ανάγκη της χώρας που κάνει τα παιδιά μάρτυρες εγκλημάτων, είναι το δικό σας «Παρών», «Απών» και «Σταύρος Δήμας» που αναγκάζει παιδιά να γίνονται μάρτυρες της εκτέλεσης της αξιοπρέπειας των γονέων τους.
Από την στιγμή που δώσατε το δικαίωμα να χαρακτηρίζεται η Δημοκρατία με ονοματεπώνυμο «Σταύρος Δήμας» και να μην υπάρχει το δικαίωμα του ΟΧΙ για να μην χαρακτηριστείτε φασίστες αν δεν αποδέχεστε το «Σταύρος Δήμας - Δημοκρατία», δεν τρομοκρατήσατε την Δημοκρατία αλλά την σκοτώσατε.  Από την στιγμή που συμμετέχετε σε αυτή την φασιστική διαδικασία έχετε όλοι μερίδιο ευθύνης. Με ματωμένα λεφτά πληρώνεστε, με καθίκια δοσίλογους συναγελάζεστε, τον ίδιο βρωμοαέρα αναπνέετε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και γυρνάτε στα ζεστά σπίτια σας να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας που γίνονται μάρτυρες της δικής σας πουστιάς.-



11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελιτσα είχες δίκιο. Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Αν κρίνω από αυτά που βλέπω στη Ρωσία, εδώ μας περιμένει χοντρό... ησι. Κουράγιο, αφού έτυχε σε μας να το ζήσουμε.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Χα χα ! Δεν ξέρω τι θα γίνει στη Ρωσία..
Αλλά δεν έχω αποθέσει τις ελπίδες μου σ αυτήν για το μέλλον του κόσμου..
Εκτός κι αν αστειεύεσαι..
Όσο για το κουράγιο θα χρειαστεί σε όσους ζουν τον νιρβάνα τους..
Θα μου πεις: ...Καλά..εσύ χαίρεσαι??
Δεν ξέρω..αλλά γελάω πάρα πολύ..

Ανώνυμος είπε...

Λέω για τη Ρωσία επειδή έχει ταρακουνηθει από τις κυρώσεις που της έχουν επιβάλλει. Έχει δικό της νόμισμα και σίγουρα καλύτερη οικονομία από τη δική μας. Φαντάσου τι μπορεί να συμβεί σε μας, που είμαστε πλήρως εξαρτημένοι. Χαίρομαι που βρίσκεις το κουράγιο και γελάς. Εγώ είμαι θυμωμένος. Πολύ.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Τι μπορεί να γίνει Γιάννη περισσότερο απ 'ότι έγινε ??
Εσύ θυμώνεις γιατί είσαι νέος
Ο παλιός είναι αλλιώς..
Και υποθέτω πως είσαι θυμωμένος με την παλιοκακιά Μέρκελ, τα μνημόνια , το ΔΝΤ..εε??
Χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Όχι. Είμαι θυμωμένος με την αδιαφορία του νεοελληνα.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ε όχι και αδιάφορος ο Νεοέλληνας..
Ενδιαφέρεται για τα πάντα .. Από τον ποιόν πρόεδρο δημοκρατίας θα έχουμε αύριο
μέχρι το τί χρώμα βρακί φοράει η "Μενεγάκη".. Για τα υπόλοιπα αφήνει τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους να σκέπτονται γι αυτόν...
από σεβασμό στους θεσμούς..

Anoush Alexnder είπε...

You have a nice blog! I love it, I am very entertained and I learned a lot! I will follow all your posts everyday! You are a genius indeed and all of your words are meaningful, I will promote your blog to my friends and I am very sure they will also like your blog!

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Καλησπέρες και Χρόνια πολλά!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλημέρες και ό,τι επιθυμείτε να πάθετε..

..και καλά να πάθετε :P :)

Ανώνυμος είπε...


Μπράβο βρε Ελίτσα,βάζεις ένα από τα σπουδαιότερα ζητήματα που οι περισσότεροι αποφεύγουν..τα παιδιά Τα παιδιά του δημοτικού π.χ, που βομβαρδίζονται από υποσχέσεις μιας φανταστικής ζωής από τα κανάλια και καταλαβαίνουν μια χαρά από απειλές και "παραμύθια" ενώ πηγαίνουν να κάνουν μάθημα σε παγωμένα σχολεία. Σε λίγα χρόνια θα είναι αρκετά μεγάλοι ώστε να κάνουν τις σωστές ερωτήσεις.Τι θα τους απαντούν τότε;ότι έφταιγε η Μέρκελ;

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Χμ...
Μ εβαλες σε σκέψεις τώρα..
Μεγαλώνει και διαμορφώνεται κάτω απ τις συνθήκες που ζούμε μια νέα γενιά που θα είναι πολύ διαφορετική απ τις προηγούμενες..Πιστεύεις ότι θα μεγαλώσει "σωστά" ώστε να κάνει και τις σωστές ερωτήσεις αύριο ή θα έχουμε φροντίσει να γίνει πιο αδιάφορη από μας στο τι συμβαίνει ?? Μη ξεχνάς ότι της φορτώσαμε ήδη ένα αβέβαιο και δύσκολο μέλλον..