8/1/15

Εν αρχή ην ο λόγος ..

..έλεγαν κάποια βιβλία ..στο χέρι σου ήταν να το ερμηνεύσεις  με ότι μυαλό διέθετες.....Ο λόγος όμως προϋποθέτει σκέψη ..μυαλό , νου και λογική.. που συνοδεύονται  από σεβασμό προς τους άλλους και στον εαυτό μας αλλιώς ο λόγος μετατρέπεται σε κόασμα ..

Μέσα σ όλα που  ευτελίσαμε τα τελευταία χρόνια, όπως λέξεις , έννοιες, ιδεολογίες, θρησκείες, 
λογικό είναι  την μεγαλύτερη φθορά να την φέρει ο μοναδικός  φορέας των παραπάνω , ο άνθρωπος, όχι γιατί έβαλε το μυαλό του να δουλέψει έτσι ώστε ο «λόγος του»  ως σπόρος να προσφέρει καρπούς μακριά  απ τα επίκτητα  χαρακτηριστικά του που τον οδήγησαν παρα ταύτα στον δρόμο της εξέλιξής του , 
αλλά αφέθηκε σε μια  τεχνητή   διαδικασία  «υβριδισμού» του, έτσι ώστε να γίνει πιο ανθεκτικός μα χωρίς αντίσταση στα αρχέγονα ένστικτά του ..

(Τα ανθρώπινα βέβαια και όχι αυτά που δεν τον ξεχωρίζουν απ το κτήνος..)

Αγνόησε αξίες - και ήταν  αναγκαίο αυτό για την μετάλλαξή του-  αξίες που όμως οι «γενετιστές»  του, στηρίχτηκαν  πάνω σ αυτές για να καταφέρουν να τον κάνουν ένα έξυπνο ον μεν  αλλά στα μέτρα που απαιτεί η νέα εποχή  δε..

Λαμβάνοντας υπ όψιν πως οι λέξεις και οι έννοιες έχουν αλλάξει ας σκεφτούμε λοιπόν..

Δεν έχουν «ιδεολογία»  αυτοί οι αόρατοι γενετιστές?? 

Τότε γιατί με τόσο φανατισμό μετατρέπουν ύστερα από μελέτη βέβαια τους ανθρώπους  σε ένα ομοιόμορφο πλήθος  εδώ και χρόνια??

Δεν έχουν «θρησκεία» ??
Τότε πως ως εικονομάχοι επιδιώκουν μέσα  απ τις θρησκείες των άλλων να εγκαθιδρύσουν την δική τους «θρησκεία»  όποια και αν είναι αυτή??
Τα μακελειά  με στόχο τις επεμβάσεις σε χώρες που δεν μας γουστάρουν στο όνομα ποιού θεού γίνονται ??

Τι διαφορά έχει ένας Τζιχαντιστής από έναν Δυτικό που δεν διστάζει  να στείλει στο θάνατο χιλιάδες συμπατριώτες του επειδή  ψυχανεμίστηκε «ως ειρηνιστής» ( χα! ) πως κάπου υπάρχουν πυρηνικά ?

Και τελικά τι είναι χιούμορ?? Μέχρι που φτάνει αυτό?? Γιατί αν σου  επιτρέπει να βρίζεις  και να μην σέβεσαι την θρησκεία του άλλου, - καλή ή κακή -  λογικό δεν είναι σε πονηρούς καιρούς  να σε χρησιμοποιήσουν , να σε κάνουν θύμα  για να χτυπήσουν όποιον δεν τους γουστάρει για δικούς τους λόγους??

Όλοι ξέρουμε τι κακό έχουν κάνει οι θρησκείες στον κόσμο ..Πολλοί θα μπορούσαν να γίνουν εκτιμητές ..
Μόνο όμως αν είχαν την δύναμη να δώσουν στους πιστούς*  ( *και δεν εννοώ τα ιερατεία Ανατολής – Δύσης ) την ελπίδα που ο καθένας έχει ανάγκη σε κάποια στιγμή της ζωής του  και που η ανάγκη αυτή τον σπρώχνει σε λατρείες που όμως του δίνουν κουράγιο  να συνεχίσει τη ζωή του έστω και μέσα από παραμύθια ..

Δημοσίευσα  χθες μια φωτογραφία με ένα ραμμένο στόμα..
Πολλοί  θα νόμισαν πως αφορούσε την καταργηση της ελευθεροτυπίας ενός εντύπου που ούτε καν το είχα ακουστά πρίν την δολοφονία  με αιτία..

Το τραγικό είναι πως αφορούσε  τον αυτοακρωτηριασμό κάποιων που θεωρούν μάταιο να μιλήσουν ..
Τον αυτοακρωτηριασμό γιατί δεν θέλουν να κοάζουν για να γίνουν αρεστοί…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια Ελιτσα ήθελαν και τα έπαθαν οι κύριοι του Charlie Hebdo;

Elitsa Kou είπε...

Σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο..Θα ήμουν τέρας...
Αυτό που θέλω να πω είναι πως οτιδήποτε έχει απήχηση στον κόσμο ( νομίζω είχε το Charlie) θα κοιτάξουν να το εκμεταλλευτούν..

Είναι βλέπεις δύσκολοι καιροί ακόμα και για "ανέμελο" και "αυθόρμητο" χιούμορ..

παραδείγματα έχουμε...Σκέψου τι απήχηση έχει το f/b......και πόσες "εξεγέρσεις" έγιναν μέσω αυτού..

Elitsa Kou είπε...

Χαχαχα Γιάννη
Εσύ ήσουν ??
Χρόνια πολλά για την γιορτή σου εύχομαι..

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ. Ποιος άλλος θα ήταν; Το αγαπημένο σας μουσατο troll του διαδικτύου! Βέβαια, τι να λέμε, το Facebook είναι από μόνο του επανάσταση...

Elitsa Kou είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο είσαι τρόλλ του διαδικτύου ..γενικώς..
αλλά στο f/b ειδικώς..τα πρωτεία τα έχω εγώ...( αμα έχω κέφι):P
¨
Υ.Γ. Οχι ...μούσι δεν έχω..μούσι είμαι από μόνη μου...