22/4/15

Η Μεγάλη Πατρίδα ( Τσίγκολελετα - Τσίγκολελετα )






Γράφει η Ιόλη

Εικοσιοκτώ πρόεδροι εθνικών κοινοβουλίων χωρών της ΕΕ και άλλοι τόσοι περίπου εκτός αυτής  εν μέσω τυρού και αχλαδιού και μεταξύ του  palazzo montecitorio  και του Palazzo del Quirinale  καταβρόχθισαν  το τυράκι της φάκας δηλαδή τον ρόλο της ενδυνάμωσης των εθνικών κοινοβουλίων,καθώς και  της συνεργασίας μεταξύ τους  
αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ έλαβαν την πανταχούσα ότι  ήρθε ο καιρός που οι εταιρίες θα πρέπει να αναλάβουν  τον ηγετικό ρόλο στην ευρώπη  δια στόματος Pascal Lamy του  ιδρύματος Ζακ Ντελόρ .

Συμφώνησαν ?? 
Άλλοι ενθουσιάστηκαν φανερά , όπως η συνδικαλιστούμπα  Rosa Pavanelli  και άλλοι συμφώνησαν διαμαρτυρόμενοι εντόνως όμως..όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου..
Τουλάχιστον αυτό φάνηκε όταν στο τέλος των εργασιών αυτής της συνεδρίας  τους έφυγε η ψυχή μέχρι να βρούν ένα όνομα που θα αντικαταστήσει  τις  λέξεις  «επικύρωση»  και «συμφωνία» ..


Παραθέτω μερικές :
@ συναινούμε
@ Λαμβάνουμε υπ όψην
@Σημειώνουμε
@ επιβλέπουμε
@Καλωσορίζουμε  
@ Υιοθετούμε  ( η αντιστασιακή Ζωή του Ελληνικού κοινοβουλίου )
@ Δεν υπήρξαν αντιρρήσεις  ( ο προεδρεύων προκειμένου να υπάρξει συμφωνία  αλλά και ομοφωνία..

Αμ δε!!! Ο Ούγγρος  δεν συμφωνούσε για την ομοφωνία οπότε περάσαμε σε δεύτερο γύρο ..και ξεχάστηκε ο πρώτος ..
Παρά την μεσολάβηση της Κωνσταντοπούλου για συναινετική  απόφαση προτείνοντας στον Ούγγρο να συμφωνήσει  με επιφύλαξη παντός δικαιώματός του  ομοφωνία   δεν υπήρξε,  εξ αιτίας του .. όσο και αν ο Σούλτς τα πήρε στο τέλος και του κούνησε το δάχτυλο λέγοντάς του ούτε λίγο ούτε πολύ πως  «εδώ δεν ειν Βαλκάνια  τα βέτο δεν περνάνε»* ..( ποιητική αδεία )

Τι έγινε παρακάτω?? Δεν ξέρω..γιατί πέρασαν αμέσως στην συνεδρία
με θέμα : 
"Η ενδυνάμωση του πολιτικού λόγου.."


Υ.Γ. Βλέποντας και ακούοντας όλα τα παραπάνω θεωρώ άνευ σημασίας το δημοσίευμα της Αριστερής Εφημερίδας καθώς  και την ανάρτηση της ιστοσελίδας της Σακοράφα σχετικά με  αυτήν την διάσκεψη που έγινε στις 20  - 21 /4  /15..αφορά τους οπαδούς τους..

Δεν υπάρχουν σχόλια: