18/9/09

Στη χώρα του ποτέ...

Εψαξα παντού για να βρώ τη νεράϊδα του καλοκαιριού για να της δώσω το μήνυμά σας.


Πήγα σε όλα τα αγαπημένα της μέρη.Δεν υπάρχει άδεια φωλιά πουλιού σε απόσταση δέκα μίλια που να μήν την έχω επισκεφτεί.Εψαξα στο δαχτυλίδι των μανιταριών όπου συναντιέται η χορευτική της ομάδα,στην κρυψώνα της στην κουφάλα ενός δένδρου...Και πού δεν έψαξα! Μάταια. Και ποιόν δεν ρώτησα. Κανείς δεν την έχει δεί εδώ και πολύ καιρό..Είπα πως κάτι έχει με μένα.... Είπα θα της περάσει όμως στο τέλος ανησύχησα. Πολλές καλοκαιρινές νεράϊδες κουλουριάζονται κάπου αναπαυτικά και κοιμούνται όλο το χειμώνα,αλλά πάλι, συνήθως κάποιος ξέρει που βρίσκεται ο καθένας . Οι νεράϊδες της παγωνιάς τριγυρνούν πολύ, παγώνοντας τα πάντα, και γενικά τους αρέσει να κάνουν φάρσες στις νεράϊδες του καλοκαιριού όπως να τους βάζουν παγοκρύσταλα πάνω στίς μύτες τους ή να τους ξεπαγιάζουν τους πωπούς τους.... Ομως η νεράϊδα του καλοκαιριού άφαντη. Τώρα που το σκέπτομαι.... ίσως να μάζεψε αρκετή μαγεία όλο το καλοκαίρι και χορτασμένη αποκοιμήθηκε.... ίσως πάλι....Κι'άν δάγκωσε το μήλο της κακιάς μάγισσας; Οχι! όχι..... Το βρήκα! Ενα σύννεφο την ταξιδεύει.... Κι'ενας Πήτερ Παν την περιμένει.......
(από το βιβλίο της Λιν Ρέιντ Μπανκς : Μια νεράϊδα με μπλουτζιν)
ΥΓ: Ευχαριστώ.....για όλα..να είσαι καλά.

4 σχόλια:

korinoskilo είπε...

τελευταια πολυ το λεω το νεραιδες... νεραιδουλες....
χμ!!!

Matriga είπε...

Ελίτσα, πολύ όμορφο το απόσπασμα. Δυστυχώς, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Πάντα έχουμε μέσα μας μια νεράϊδα, που ζει στη φαντασία μας και είναι ο φύλακας άγγελός μας.

Σήμερα, με στεναχώρησες λίγο. Ή δεν διάβασες την ανάρτηση μου όλη και σε επηρέασε ο τίτλος ή δεν έδωσε εγώ καλά να καταλάβετε το νόημα αυτής της ανάρτησης. Ήθελα καταρχάς να ευχαριστήσω τον καλό φίλο τον Σκρουτζάκο για την τρυφερή του χειρονομία να μου χαρίσει το λουλούδι της ψυχής και πιο πολύ να σας τονίσω το μεγάλο ευχαριστώ για την παρέα που μου κρατάτε. Αυτή είναι που με κάνει να αφιερώνω χρόνο σ' αυτό το blog. Με ενθουσιάζει η ιδέα ότι έκανα φίλους πραγματικούς με το blogging, που ήρθαν στο σπίτι μου, αφού μπήκαν στην καρδιά μου.
Βέβαια, με κολάκεψε το γεγονός ότι είχα πολλές επισκέψεις χτες, αλλά θα προτιμούσα να περνούν για ένα γεια οι φίλοι μου και να έχω ένα ουσιαστικό δέσιμο με αυτούς που επικοινωνώ.
Το korinoskilo είναι μία από αυτές τις φίλες που αν ανέβω στην Θεσσαλονίκη θα θελήσω να τις γνωρίζω και από κοντά. Ελπίζω να γίνουμε και μεις φίλοι :)

Φιλιά και καλό Σ/Κ

Ελιά Μαϊστρα είπε...

μάλλον εγώ δεν μπόρεσα να γίνω κατανοητή.
Συγνώμη..Ακριβώς ότι έγραφες επιβεβαίωνα δίνοντας μέσω εσού μια απάντηση σ'όσους τελευταία ασχολούνται με τους μπλόγκερς κάνοντας τα πάντα για να τους βάλουν φρένο..
Να είσαστε καλά όλοι
και το κορινόσκυλο.

Matriga είπε...

Ελίτσα, χαίρομαι που συμφωνούμε!
Έχεις δίκιο. Τον τελευταίο καιρό κάνουν πόλεμο σε blogs που καμία σχέση έχουν με διαπλεκόμενα και συμφέροντα. Προχθές, πάλι είχε πρόβλημα το Χαμομηλάκι. Τι να πω...
Ενοχλούμε γιατί λέμε αλήθειες από δω.

Να είσαι καλά και ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια εδώ και στο blog μου :))