4/4/11

Και πως το ήθελες το net ρε ; Μετερίζι ;




Κάπου εκεί ανάμεσα, πάνω αριστερά μου φαίνεται - αν βλέπω σωστά - είμαι κι εγώ..
Νούμερο αλλά και «νούμερο». Έτσι με βλέπουν.. Αν με ενοχλεί? Όχι …νομίζω..
Γιατί ? μια χαρά είμαι.. Ξαναζώ μια «Λεσβιακή άνοιξη» όπως ο παππούς μου.. Έγινα κι εγώ μια «βαζιβουζούκα».. με υπολόγιστή. Είναι και η εξέλιξη βλέπεις..

Άλλο πράγμα να μαζεύεσαι στα «καφέ σαντάν» ( Χι χι ) και να αγορεύεις με περιορισμένο κοινό που έχει ξανακούσει και τις απόψεις σου, (άσχετα αν η σαντέζα τζιέρι ’μ λιποθυμά στην κάθε σου κουβέντα) και άλλο να επικοινωνείς με κομπιούτερ.

Με τις φιλοσοφίες μου, τα ποιήματά μου, την βαθειά ανάλυση όσων συμβαίνουν στη γειτονιά μου .
και σιγά μην αναρωτηθώ «τις πταίει» σαν τον «αρχηγό» Κουτρή απ τον Πολυχνίτο. Αυτό μου έλλειπε να με βγάλετε κι εμένα γραφικό όπως αυτόν.
Ξέρεις ρε τι δείκτη νοημοσύνης πρέπει να διαθέτεις για να βγάλεις προς τα έξω τα ταλέντα σου (που κανένας δεν τα ανακάλυψε μέχρι τώρα)? Η να πάρεις τα όρη και τα άγρια βουνά και να μας αποκαλύψεις ότι εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει ένα μυστικό και να το συνοδεύεις και με το ανάλογο άσμα? Η να γράψεις ένα ποίμα?
Π.χ.

Εσύρθηκα στο σώμα σου - Βρήκα το μονοπάτι
Σκαρφάλωσα στο στήθος σου - Μα μού’κλεισες το μάτι
Πως κάτι πίσω άφησα - Μισοτελειωμένο…
Σόρυ σου εψιθύρισα - μα δεν καταλαβαίνω!
Και φώναξες με έξαρση - Α! να χαθείς χαμένο!

Ή το άλλο ξαναπ.χ.

Τα σούρουπα, σ απορροφούν τα κύτταρα μου
Και το αίμα μου γίνεται μενεξελί
Αν με ακούς ξανα ανάτειλε
Μόνο με κόκκινο χρώμα μπορούν να λειτουργούν οι φλέβες μου..

Εεεεε? Μεγαλείο !!!
Δεν Θέλουν αυτά δείκτη νοημοσύνης Ε? εεεεεεεε λέω???
Βέβαια η τεχνολογία δεν σ αφήνει να ακούσεις τους αναστεναγμούς της σαντέζας που λέγαμε.. και τι έγινε ?? το like και τα σχόλια γιατί τα έχουμε !!

(Στη μνήμη του παππού μου.. του «βαζιβουζούκου» που τι ανάγκη είχε.. τσιφλικάς ήτο και έχασκε όλημερίς..
Και εις μνήμην της γιαγιάς μου της «τουρκάλας» που ήταν υπηρέτριά του.. και το IQ της το είχαν κλέψει οι καταστάσεις..)


17 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Αν πω ότι κατάλαβα το νόημα της ανάρτησης θα πω ψέματα.

Αλλά αυτό είναι συνηθισμένο στις αναρτήσεις σου. Οι περισσότερες είναι δυσεξήγητες, ασαφείς, νεφελώδεις, ακατανόητες, απροσδιόριστες, αινιγματικές, ανεξήγητες, ... και άλλα πολλά που δεν μούρχονται τώρα.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

"και άλλα πολλά που δεν μούρχονται τώρα. "

Και γιατί δεν περίμενες να σου έρθουν για να μου τα σούρεις καλύτερα?

Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που μου τα λές, αναρωτιέμαι γιατί με διαβάζεις??

τάκης τυρταίος είπε...

Καλησπέρα Λίτσα!
Άνοιξη,ποιήματα και καλή διάθεση
βλέπω..ελπίζω να παίζει και έρωτας,απαραίτητο συμπλήρωμα της εποχής..
Την σαντέζα λες και την ακούω..
πολλά φιλιά!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

ΤΑΚΗ
....ελπίζω να παίζει και έρωτας,απαραίτητο συμπλήρωμα της εποχής.....

Παντού υπάρχει έρωτας.. απαραίτητο συμπλήρωμα ζωής.. ( Αν και για μένα ισχύει το αντίστροφο)

:((( πάλι άρχισα τα δυσνόητα ???
Καλή σου μέρα
(μας λείπεις)

kariatida62 είπε...

Εγώ σε κατάλαβα νονούκα, γιατί σαν να τάλεγες για μένα μου φάνηκε, που πήρα τα όρη και τα βουνά τις προάλλες και έβαλα και τον Υμηττό για άσμα!
Βέβαια εγω το τσαμένο δεν παριστάνω ότι έχω υψηλό IQ αλλά λέμε τώρα...
Τώρα τι να πω για τον παππού σου τον τσιφλικά και την γιαγιά σου την Τουρκάλα...ευτυχώς που πέρασε εκείνη η εποχή ανεπιστρεπτί...
Εφυγααααααααα!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Μπάστα ΜΑΜΟΥΝΗΗΗΗΗΗ!
Απ την βιασύνη σου ξέχασες και το όνομά σου!
Στείλε διεύθυνση ανάρτησης για να σε πιστέψω!! με περασμένη ημερομηνία βέβαια εεεεεεεε?
Φιλι!

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

Οχι, επίτηδες ήρθα με το προσωπείο της Κάρυς μη φάω κανένα κλωτσίδι!
28.3 Στην ταράτσα της Αθήνας! Επειδή μου φάνηκε πως σε είδα να περνάς εκείνες τις ημέρες απ'έξω απο το σπίτι μας είπα, μήπως και εμπνεύστηκες απ'εμάς...χιχιχιχι!
Ο θείος δεν κατάλαβε ε? Τι να καταλάβει αυτός? Καταλαβαίνει και τίποτα? χαχαχαχαχαχαχα!
Εφυγαααααα ωχ ξέχασα ν'αφήσω και ένα φιλάκι! χαχαχαχαχχα έφυγααααααα!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

ΒΡΕ ΜΑΜΟΥΝ(Η)
Κολλάει βρε η σελίδα και δεν μπόρεσα να τη δώ όλη. Νομίζω πως για τα τουρκοβούνια λέτε εκεί . Τι δουλειά έχει το δικό μου βουνό??

Όμως δεν έπεσες και πολύ έξω.. για ποιητές εκ του προχείρου έλεγα όπως και η αφεντιά μου (δεν υπάρχουν πιά και ημερολόγια τοίχου να αγοράσουν τα στιχάκια μου)αλλά και για μπλογκεράδες που είχαν κάνει τον κόσμο άνω κάτω προεκλογικά και τώρα μιλάνε περί ανέμων και υδάτων και χου χου χου και έτσι και αλλιώς.

Καί βάζω μέσα και τα απωθημένα μου περί Αιολικής Άνοιξης μιας και είχα γνώση για το ποιόν, αρκετών απ αυτούς. (λές να μου την πέσει κανάς Μυτιληνιός τώρα?)

Όσο για τον θείο σου δεν καταλαβαίνει γιατί (πιστεύω) δεν διαβάζει τι γράφω..
Απλά έρχεται για να με βρίσει. να με εκνευρίσει να με κάνει τούρκο και πολλά άλλα που δεν μού ρχονται τώρα.
Φιλί λοιπόν ΜΑΜΟΥΝΗ

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Βάζεις πάρα πολλά, σε σημείο ή να ρίξω κανένα "σεντόνι" ή απλώς να καλησπερίσω!! Αλλά προσπαθώντας να κάνω κάτι...ενδιάμεσο θα σταθώ σε ένα από τα τελευταία της ανάρτησης:
Δεν κατάλαβα δηλαδή.
Αν αυτουνού οι φλέβες μπορούν να λειτουργούν μόνο με κόκκινο χρώμα,
εσύ, (όχι πες μου δηλαδή)
τί ζόρι τραβάς?? Εεε??!!!
Χαχαχα!!
Ρε μάθετε το τόπι και τα αψηλά νοήματα ρεεεεε.....
Ξανα χαχαχα!!
Αν και για να είμαι δίκαιος, αν αυτό το έβλεπα γραμμένο από κάποιον γνωστό και μου εξηγούσε τί εννοούσε, θα μπορούσα να κρίνω αν είναι ή όχι μια έξυπνη, εύστοχη κλπ κωδικοποίηση του τί αισθάνεται.

Αλλά... Αλλά, αν και αυτός (ο κάθε τέτοιος εννοώ) είναι δίκαιος, πρέπει να πάψει να αρνείται τον "τίτλο" του καλλιτέχνη σε όποιον δεν είναι πχ αφηρημένος (αποκαλώντας υποτιμητικά πχ τον ζωγράφο που απεικονίζει φυσικές εικόνες ως..."τεχνίτη" κι όχι καλλιτέχνη),
θα πρέπει ο ποιητής ή "ποιητής" να πάψει να εννοεί με την λέξη "στιχουργός" (την οποία προφέρει υποτιμητικά ή και...συμπονετικά) έναν "απαίδευτο" πονηρό στιχοπλόκο, τον οποίο και αποφεύγει σαν μίασμα.
Ο "έντεχνος" (άκου "έντεχνος"...) να...φωνάζει συνεχώς πως είναι έντεχνος μην τυχόν και τον μπερδέψουν με τίποτα αυτοδίδακτους, αμόρφωτους κλπ "τραγουδοποιούς"-(μπλιαχ!).
Και γενικώς πολλοί να "υπηρετούν" την Τέχνη, όπως οι...πρωθυπουγοί τους λαούς.
Τί είπα? να κάνω κάτι...ενδιάμεσο??
Χαχαχα! Τα...σεντόνια μου μέσα!!
Καλησπέρα

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Satire
Αν διάβασες την απάντηση στο βαφτιστήρι μου, δεν μπορεί…θα κατάλαβες σε ποιους «ποιητές» απευθύνομαι..
(αλήθεια σου είπα ποτέ πως κάποιον μου θυμίζεις?) χα χα !
Αν αυτό που διάβασες ήταν ζωγραφική θα το ονόμαζα μια ατάλαντη απόπειρα σπουδής στην καρικατούρα, σαν «στίχο» (λέμε τώρα).. δεν ξέρω πώς να το ονομάσω.. ή μάλλον στη δική μου γλώσσα θα το ονόμαζα άρτζι μπούρτζι και λουλά..

Οπότε κανένα νόημα δεν υπάρχει από πίσω παρά μόνο μια εικόνα.. μιάς βαθυστόχαστης φάτσας που κοιτάει ώρες τον ταβάνι ενίοτε καπνίζοντας την καπνοσύριγγα του (γιατί είμεθα και προσεκτικοί τι γράφουμε μιας και δεν ξέρουμε η κυρία Google σε ποια γειτονιά θα μας κατατάξει) και που λές , ύστερα από ώρες του έρχεται η φλασιά και γράφει σε στίχο τον νταλγκά του που μπορεί να αφορά την γκόμενα που του έφυγε ή και την απέχθειά του για την νύχτα που έρχεται.. Από κει και πέρα δεν θέλει και πολύ να την ψωνίσει.. Λίγο οι ευγενικοί φίλοι που θα του δώσουν συγχαρητήρια για να τον ξεφορτωθούν λίγο οι γλείφτες ( αν αυτός ανήκει κοινωνικά κάαααπου ) με σχόλια τύπου : τεεεεεεέλειοοοοο !!! υποκλίνομαιιιιιιι !!!! με ταξίδεψεςςςςςςςςς !!!! και το γλυκό ήρθε και έδεσε.. Και απορούν μετά οι εκδότες γιατί δεν διαβάζουν οι κωλοέλληνες και όπως διάβασα πρόσφατα βάζουν τον εαυτό τους μέσα στα θύματα της κρίσης..(ας μην επεκταθώ για το πώς γίνονται οι εκδόσεις και προπαντός οι ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ)
(ακολουθεί κι άλλο! λέμεεε!)

Ελιά Μαϊστρα είπε...

( σ.σ Εκδόσεις- διαφήμηση- επανέκδοση.. για να ξέρουμε και τι λέμε)

Για να μιλήσω σοβαρά τώρα υπάρχουν σελίδες και μπλόγκ που ενώ δεν ασχολούνται με την λογοτεχνία κατά καιρούς βρίσκω μέσα στίχους συνταρακτικούς !! Μα και σε μπλογκ που διαβάζω εγώ ποίηση απογοητεύομαι που δεν έχουν επισκέψεις και σχόλια τόσα όσα τους αξίζουν. Αν δεν έγραφα «κείμενα» (χαχαχα.. λέμε τώρα! ) ή αν είχα αμέτρητους σχολιαστές, ( για να μην βρεθούν ηλίθιοι να νομίσουν πως παραπονιέμαι ) θα σου μιλούσα για τα διαμάντια κειμενογράφους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και όμως ..τα σχόλια είναι μηδαμινά.(χωρίς βέβαια να υπονοώ ότι όσοι έχουν πολλά σχόλια δεν αξίζουν..αλλά πόσα είναι αυτά? ενα ? δύο? Άντε τρία ! Γι αυτό τα παίρνω βρε Satire.. γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τόσα να δώσουν και πάνε χαμένοι.. θα μπορούσα να σε παραπέμψω στις σελίδες αυτές αλλά είμαι σίγουρη πως οι ίδιοι δεν θα το ήθελαν..
Να την λοιπόν η διαφορά του ποιητή απ τον «ποιητή» και του λογοτέχνη απ τον «λογοτέχνη»
Έχω κι άλλα να σου πω αλλά αυτή τη στιγμή βαριέμαι και μου τέλειωσαν και τα τσιγάρα μου και βγαίνω έξω να πάρω.. θα επανέλθω για τα υπόλοιπα.. αλλά μην είσαι και σίγουρος γιατί και ο Μήτσος για τσιγάρα μου είπε πως πάει και μην τον είδατε… χαχα!
Με παρέσυρες και έγινα σεντονού..και..
αλήθεια σου είπα πως κάποιον μου θυμίζεις???


(Και δεν κατάλαβα αγαπητέ μου Satire τι εννοείς γράφοντας « αν αυτό το έβλεπες γραμμένο από κάποιο ΓΝΩΣΤΟ» εγώ τι είμαι δηλαδή? Μη βλέπεις που τα άτιμα κυκλώματα με έχουν αποκλείσει γιατί δεν έχω μπάρμπα στην Κορώνη …χα χα!
Ρε γμτ μου!! αλήθεια κάποιον μου θυμίζεις!!)
:Ρ :Ρ

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Δεν διαφωνώ σε όσα αναφέρεις για τα μπλογκ, τα σχόλια, το περιεχόμενο, τα χαμένα ταλέντα, τις εκδόσεις κλπ. Κατάλαβα σε τί αναφέρεσαι, και εγώ αναφέρομαι στους στίχους ως κάτι που μπορεί να είναι..."αρλουμποειδές" για κάποιον, αλλά πολύ σπουδαίο γι κάποιον άλλον.
Με το "γνωστός" που λέω βέβαια,
δεν εννοώ κάποιον επώνυμο, αλλά απλά κάποιον γνωστό μου (έχεις δίκιο, δεν έβαλα το "μου")που ξέρω πώς σκέφτεται, τί δυνατότητες έχει, πώς αισθάνεται κλπ. Έτσι και αλλιώς οι επώνυμοι έχουν εξασφαλίσει την αποδοχή και τον έπαινο σε κάθε αρλούμπα πριν καν την δημοσιεύσουν...Χααχα! Αυτοί κι αν είναι...
Ποιον να σου θυμίζω? Κανέναν...σεντονά..!
Καλησπέρα

Ελιά Μαϊστρα είπε...

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΑΤΥΡΕ
Απάντησες χωρίς να περιμένεις να γυρίσω απ τα τσιγάρα..Οπότε φάε στην μάπα την συνέχεια που σου έγραψα.. και αν δεν την θές διέγραψέ τη

Ελιά Μαϊστρα είπε...

I'm again

Γράφεις στο τέλος του σχολίου σου τα παρακάτω:
« Αλλά... Αλλά, αν και αυτός (ο κάθε τέτοιος εννοώ) είναι δίκαιος, πρέπει να πάψει να αρνείται τον "τίτλο" του καλλιτέχνη σε όποιον δεν είναι πχ αφηρημένος (αποκαλώντας υποτιμητικά πχ τον ζωγράφο που απεικονίζει φυσικές εικόνες ως..."τεχνίτη" κι όχι καλλιτέχνη),
θα πρέπει ο ποιητής ή "ποιητής" να πάψει να εννοεί με την λέξη "στιχουργός" (την οποία προφέρει υποτιμητικά ή και...συμπονετικά) έναν "απαίδευτο" πονηρό στιχοπλόκο, τον οποίο και αποφεύγει σαν μίασμα.
Ο "έντεχνος" (άκου "έντεχνος"...) να...φωνάζει συνεχώς πως είναι έντεχνος μην τυχόν και τον μπερδέψουν με τίποτα αυτοδίδακτους, αμόρφωτους κλπ "τραγουδοποιούς"-(μπλιαχ!). »

Για τον έντεχνο που λές γνώμη μου είναι πως υποστηρίζει άσχημα αυτό που είναι..
Αν είσαι καλός άσε να το κρίνουν οι άλλοι.. Μα και πάλι τι είναι καλό για μένα και τι για σένα? Κι αν για μένα είναι καλό ένα «σκυλοτράγουδο» ; όχι απαραίτητα με όσα το συνοδεύουν; Πώς θα ξεχωρίσεις αυτά που ακούς εσύ απ τα δικά μου? Γνωρίζω σκυλοτράγουδο που τύφλα να χει ο χχχχχ έντεχνος

Στιχοπλόκος! και ήρθαμε στα χωράφια μας… Και πάλι θα μιλήσω για την Λεσβιακή Άνοιξη.. Διάβασα πρόσφατα μια ιστοσελίδα που έγραφε γι αυτήν αναλύοντας όλη αυτήν την περίοδο και διευκρίνιζε ότι μέσα σ αυτό το πολιτιστικό περιβόλι υπήρχαν άνθρωποι όλων των τάξεων και όλων των επαγγελμάτων θέλοντας να τονίσει λίγο πολύ ότι όλοι οι Μυτιληνιοί γράφουν.. Ναι υπήρχαν ανάμεσα στους βαζιβουζούκους όπως είχαν ονομάσει τον εαυτό τους και άνθρωποι της εργασίας… Το πώς τους έβλεπαν είναι για μένα το πρόβλημα.. γιατί μπορώ να σου πώ πως αυτά τα «μιάσματα που έγραφαν στιχέλια, κατά την αιολικήν» γράφανε καλύτερα απ τους κουλτουριάρηδες γόνους γνωστών και πλουσίων ( χα! είχε γούστο!) οικογενειών του τόπου μου.. Μιλάω για την παλιά λεσβιακή άνοιξη γιατί κάποιοι μ΄χρι και σήμερα βαφτίζονται συνεχιστές της..
Και προτιμώ τον στιχοπλόκο, τον στιχουργό, τον ποιητή και τον συγγραφέα που μπορεί να ανακαλύψει ( όπως είπε κάποιος που δεν θυμάμαι ) καινούργιες παραλλαγές αισθαντικότητας και να μου τις μεταφέρει κάνοντάς έτσι το συναίσθημά μου πιο συνειδητό .. παρά τον έξαλλο και εκκεντρικό ποιητή που αυτά που γράφει παρά τα μοναδικά αισθήματα που ίσως διαθέτει δεν μπορεί να τα μεταδώσει στους άλλους.. Και αν τα καταφέρει το έργο του είναι τέτοιο που δεν βοηθάει κανέναν..
Και επειδή είμαστε και εργαζόμενες ξανά (όχι δημ. υπάλληλος και ούτε κλέβω εργατοώρες απ το αφεντικό μου για να ασχοληθώ με το νετ ) σας χαιρετούμε χαρωπά και σχολάμε ..γιατί πεινάσαμε κιόλας
Καλό απόγευμα Σάτυρε..

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Σεντονά??
Ε?

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Αυτά περίπου πιστεύω και εγώ σε γενικές γραμμές.
Γιατί σε κάποια πράγματα η...σχετικότητα του "καλού" είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, οι απονομή "τίτλων", σε κάποιες περιπτώσεις, μοιάζει με ένα ιδιότυπο αλισβερίσι, οι δε διαχωρισμοί και αποκλεισμοί, παραπέμπουν σε λειτουργία..."πνευματικής-καλλιτεχνικής" κλίκας ...
Καλημέρα.

Υγ.Τα παραπάνω τα αναφέρω γενικεύοντας και επεκτείνοντας πανελλαδικά ή και...ακόμα παραπέρα.!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Καλή σου μέρα Σάτυρε!
:))))