26/8/09

Και όταν χάνονται οι λέξεις ......επανέρχεσαιΛέξεις….που υπάρχουν και πλανιόνται γύρω σου, απλώνεις τα χέρια σου , τις αρπάζεις και φτιάχνεις στοίχους, ζωγραφίζεις .Λέξεις που σε παρασύρουν σε ό, τι θα ήθελες να ήταν…και βαυκαλίζεσαι, και αναρωτιέσαι γι’ αυτή την εναλλαγή των συναισθημάτων σου. Όμως …εσύ φταις…Οι λέξεις, του μυαλού σου ήταν. Της δικής σου πλάνης. Και ….το φοβόσουν ……Κι’ απόφευγες να κοιτάξεις μάτια γιατί ήξερες πως τίποτα δεν υπάρχει.

Και όταν το αποφάσισες χάθηκαν όλα…και οι λέξεις και η μουσική…(χα -χα …η μουσική) και στη σκηνή ανέβηκε ο θεατρίνος που φοβόσουν, γυμνός, ολόγυμνος. Να κοιτάς πάντα τα μάτια….μη δέχεσαι να σου ταράσσουν τη ζωή….έκανες τόσο κόπο να τη στρώσεις.

Κι’ όταν σου τελειώσουν οι λέξεις είναι ανώφελο να ψάχνεις, να ρωτάς να ενδιαφέρεσαι. Αρκεί ,που κατάλαβες την (αξιολύπητη) πρόθεση του άλλου..

ΥΓ. Ηθοποιός …. Λέξη που την καταχραστήκαμε, κατά το δοκούν και έγινε τρόπος ζωής μας.
(έγραψε η Ιόλη...παλιά..πολύ παλιά)

4 σχόλια:

Εβίτα Καφούρου είπε...

ευχαριστώ ξέρεις, γιατί αυτά που λες τα παίρνω σαν συμβουλές και στα δικά μου λάθη...
καλό απόγευμα. θα τα πουμε και τηλεφωνικώς εμείς. αν μου αρέσει κάτι, μπορώ να το αναδημοσιεύσ και να πω βέβαια οτι είναι από σένα... όπως αυτό ας πούμε...

ελίτσα είπε...

Γλυκό μου
Αν πρόσεχες λίγο πρίν σε συνεπάρουν τα πάθη, θα έβλεπες ότι δεν το έγραψα εγώ.
Οσο για την αναδημοσίευση δεν νομίζω ότι θα έχει αντίρρηση η Ιόλη, αρκεί να αναφέρεις το όνομα της φίλης, της Ελίτσας

Δημητρης είπε...

Είτε η Ιολη είτε η Ελίτσα, γεγονός είναι οτι εκείνο που ήταν να πάρω, το πήρα και ευχαριστώ πολύ. Πόσες φορές θεατρίνος και πόσες φορές θεατής!! Να είσαι καλά! Καλή σου μέρα!

ελίτσα είπε...

Στο ίδιο έργο θεατές και θεατρίνοι....παρ'όλες μας τις διαφορές,τις απόψεις,τις ιδέες!
Αν το καταλάβουμε πόσο απλά θα γίνουν όλα!

Δημήτρη
χάρηκα που σε είδα.
Κι'εσύ να είσαι καλά.