25/5/11

ΙΟΛΗ


Ελιά!

Δεν απογράφηκα..

Τα τρία σημειώματα που άφησαν στην πόρτα τα έκανα σαΐτες.. η μια είναι ακόμα πάνω στο φωτιστικό..



Αν με ρωτήσεις γιατί καλά-καλά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω.

Ήταν μια αντίδραση .. μια απ τις μοναχικές μου αντιδράσεις ..απ αυτές που δεν  χρειάζεται αρχηγός για να σου δείξει τα βήματα.

Απ αυτές που λες θα το κάνω και ας βρω τον μπελά μου χωρίς να πάρεις άλλους στο λαιμό σου αφού δεν έχεις τίποτα να προτείνεις..
Ακου και τα άλλα νέα μου
Λέω μέσα μου σήμερα:

Θα μπορούσες κι εσύ να θιχτείς από το σύνθημα των Ισπανών..

ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Όχι όμως ..όσο κι αν δαγκώνεις τα χείλη σου..

Θίγονται αυτοί που πιστεύουν ακόμα , και άρα έχουν αποθέματα ελπίδας και φόβο για να μην χάσουν ότι τους εχουν αφήσει..

Εσύ όχι … γιατί χρόνια τώρα ήξερες πως είσαι Ελληνίδα , αλλά το ήξερες μόνο εσύ και κανένας άλλος! Ούτε κι αυτή η Ελλάδα !

Εσένα σε έτρεχε η Πατρίδα ..  αντάμα με «τα παιδιά της Ελλάδος παιδιά !»

Είχες χάσει τη γη κάτω απ τα πόδια σου ! Έφτασες πολλές φορές στο σημείο ο ακάλυπτος της πολυκατοικίας σου να δεχτεί έναν οικονομικό- αυτόχειρα- ντόπιο –μετανάστη, ερχόμενο εκ του 8ου ορόφου. Η σκέψη ότι η ρετσινιά του τρελού, του πρεζονιού, που θα σου κόλλαγαν και που θα πέρναγε στο παιδί σου σε κράτησε. Και όλα αυτά τον καιρό που η Ελλάς ευημερούσε ..

Α! δεν μάζεψα και αποδείξεις για την εφορία .. πάλι από αντίδραση ..

Και δεν ξαναψήφισα από τότε που η Ελλάδα πέρασε σε άλλα χέρια.



Οπότε Ελίτσα  το σύνθημα των Ισπανών αφορά τα άσπρα πρόβατα..

Και δεν με ενδιαφέρει αν θα ξυπνήσουν ή όχι!

Θέλω να ξέρεις όμως πως αν έχετε σκοπό (γιατί δεν το βλέπω πουθενά να το αναφέρετε όλοι σας) να γκρεμίσετε αυτήν την Πατρίδα για να φτιαχτεί απ την αρχή σε άλλες βάσεις ,  μαζί σας κι εγώ .. με όση δύναμη μου έχει μείνει αν δεν έχει ξενερώσει εν τω μεταξύ  απ τις λογοτεχνικές επαναστατικές παροτρύνσεις που σε ενθουσιάζουν τόσο.. και αν σε πλήγωσαν Ελιά οι ισπανοί  κάνε ότι εγώ.



Που εξακολουθώ και δαγκώνω τα χείλια μου ..αλλά γνωρίζω το φάρμακο .. λίγο αλάτι πάνω και ψήνεται η πληγή.

20 σχόλια:

Magia da Inês είπε...

Boa quinta-feira!
Beijinhos.
°º♫
°º✿ Brasil
º° ✿♥ ♫° ·.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Πέμπτη είναι σήμερα???
Πώς περνούν τα χρόνια έτσι? :))))))
Φιλιά και καλημέρες Ινές

kariatida62 είπε...

Νονά για
σένα!

Eγώ Καρυωτάκης δεν γίνομαι...

ΜΑΜΟΥΝΗ

(Αν βάλω μόνο την φατσούλα μου το link που σου έβαλα δεν θα ανοίξει...γι'αυτό δανείζομαι την Κάρυ!

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Κάτι λέγαμε πιο παλιά για συλλογική διεκδίκηση... (όσον αφορά το σχόλιο των Ισπανών)
Καλησπέρα

korinoskilo είπε...

παντα υπαρχει ελπιδα... και ας ειναι απο την κατεδαφηση και πανω..
φιλι μεγαλο χ2

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Μικρό μου ΜΑΜΟΥΝΗ
Μεγάλο το βίντεο που μου έστειλες και δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου
Το λίγο που είδα δεν με ενθουσίασε, τους λόγους θα στους πω μια άλλη στιγμή..
Τώρα θα σου απαντήσω μόνο για τον Καρυωτάκη επειδή μου τον αναφέρεις για δεύτερη ή τρίτη φορά (ύστερα απ΄το τραγούδι που σου έστειλα με τους στίχους του) ένα ποίημα απ τα ελάχιστα «καλά» που έγραψε και ακριβώς αυτό και μερικά άλλα τον επιτρέπουν να βρίσκεται στο πάνθεον των ποιητών (άποψή μου εε??)
Με ρώτησες αν πρέπει να αυτοκτονήσεις όπως αυτός..
Όμως γιατί αυτοκτόνησε?? Μπορεί κανένας να μου πει? Και τι σχέση έχει η αυτοκτονία του με την συζήτησή μας.. παρα μόνο ότι ζούμε σε μια άρρωστη εποχή με «ολίγον νευρωτισμόν» πασπαλισμένο με μπόλικο
δημόσιο υπαλληλίκι. Αν κάποιος αισθάνεται πως είναι φορέας όλων αυτών ε! ναι ! το μόνο που τον σώζει (αν είναι ηθικός και έχει συνείδηση) είναι να δέσει μια πέτρα στο λαιμό του και τα λοιπά και τα λοιπά.. Αλλά και πάλι ένας τέτοιος είναι δυνατόν να είναι ηθικός και με συνείδηση ώστε να καταλάβει τι πρέπει να κάνει?
Μη σε κουράζω μικρό μου Μαμούνη κάνε την επανάστασή σου.. μαζί σου αν έχεις καθαρή καρδιά και απέναντί σου αν ότι κάνεις το κάνεις συνειδητά..
Σε φιλώ και σου ξαναστέλνω την ευχή μου αφού τόσο πολύ πιστεύεις στις ευχές και να σου πω ότι φέτος για πρώτη φορά στα γενέθλιά μου κατέβασα ρολά ακριβώς γιατί δεν ήθελα ευχές.. (βλέπεις και σε μένα κάποτε μου άρεσε να τις πιστεύω)

( Προσωπικό για Κάρυ..
Βρέ Κάρυ μου
Όπως είδες το μικρό ( Μαμούνη) καβαλάει στο όνομά σου και
και το παίζει Τσε .. Μάζεψέ το, δεν το βλέπεις πως δεξιοσυνασπιζοπασοκίζει του κερατά ?
Είδες βέβαια ότι απ το σπίτι σου μου ζητάει να κάνω προτάσεις ..)

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Σατυρε
@Θύμισε μου τι ακριβώς λέγαμε?

Αλλά με την Ιόλη θα ψιλοσυμφωνήσω.. γιατί όσο και αν έθιξαν κάποιους οι Ισπανοί ( κάτι ανάλογο με το Φόκους μου έρχεται στο νου ) άλλο τόσο με έθιξε εμένα ότι βγαίνω στο δρόμο όχι για τους συνταξιούχους όχι για το ξεπούλημα όχι για το μπάχαλο αλλά για να μην μου πουν ότι κοιμάμαι..
… που κοιμάμαι…γμτ..

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Ναι! βρε Κορινό μου
«Αθάνατη» αυτή η ελπίδα ! σαν την Ελλάδα ένα πράγμα..
Να μας αποχαιρετάνε και οι δύο αργά και βασανιστικά και πάλι μπροστά μας να είναι.. ρε! αυτές είναι ζόμπι..:Ρ:Ρ:Ρ
Φιλιά χ2

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

"κάτι ανάλογο με το Φόκους μου έρχεται στο νου".
Του Φόκους είχε τα στοιχεία (πχ έντυπο με κάποιον ή κάποιους ιδιοκτήτες, "γραμμή", μεγάλη κυκλοφορία, και άλλα)για να το κατηγορήσει κάποιος ως προπαγανδιστικό-λαϊκίστικο (προς τον γερμανικό λαό) που θα επέτρεπε στην Αγκέλα να κρατήσει την στάση που είχε επιλέξει ή να φτιάξει την κοινή γνώμη σε μια φάση επιθυμητή.
Γι αυτό των Ισπανών, δεν ξέρω αν έχει τέτοια στοιχεία (αν δεν τα έχει, τότε δεν με ενοχλεί καθόλου,) επειδή, όσο κι αν φαίνεται "κάπως", δεν ενημερώθηκα
για τις λεπτομέρειες, έχοντας την αίσθηση κι εγώ αυτού που λες κι εσύ:
"...με έθιξε εμένα ότι βγαίνω στο δρόμο όχι για τους συνταξιούχους όχι για το ξεπούλημα όχι για το μπάχαλο αλλά για να μην μου πουν ότι κοιμάμαι.."

Πόσο με εκνευρίζει που ενώ πάντα τους μιμούμαστε τους Ευρωπαίους, ποτέ δεν διδασκόμαστε επί της ουσίας αν υποθέσουμε πως σε κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να διδαχθούμε ή να φτιάξουμε κάποιες ανάλογες δομές ή αντιστάσεις. Παρά σαν χαχόλοι περιμένουμε να δούμε τί και αν θα κάνουν για να το μιμηθούμε επιφανειακά σαν συμπεριφορά και μόνο, ή για να τους "δείξουμε" κάτι...
Καλησπέρα

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Δικό μου το λάθος Σάτυρε που δεν διευκρίνισα γιατί ανέφερα το Φοκους
Μου θύμισε δικές μας αντιδράσεις καθόλου ψύχραιμες , σαν να μας πάτησαν τον κάλο, σαν να μας έθιξαν το φιλότιμο και πήραμε μπουρλότο..
Ούτε εγώ το έχω ψάξει για τους ισπανούς και να σου πω την αλήθεια δεν μ ενδιαφέρει …όπως και δεν μ ενδιαφέρει τι γίνεται στο σύνταγμα και μόνο αν τολμήσουν να τους πειράξουν θα τρέξω.
Θα μ ενδιέφερε αν ήμουν ακόμα στο κόμμα και θα τα έπαιρνα άγρια αν είναι αλήθεια ότι δεν άφησε τα μέλη του να κατέβουν κάτω ..
Για τας ευρώπας…. Χα!χα! ακριβώς έτσι όπως το είπες…
Η μικροαστική νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο…
( μικροαστική ?? πα! πα! πα! τι λέξη !!! )

ΥΓ Ωραίο το βίντεο «ο ήρωας με τις παντούφλες» και…σκέτη μελαγχολία το συγκεκριμένο σημείο μα εσύ το νιάτο τι ανάγκη έχεις ..αυτά μελαγχολούνε μόνο τις γυναίκες κάθε ηλικίας χαχα

kariatida62 είπε...

Αν δεν είναι αυτός Καρυωτακισμός που σε χαρακτκηρίζει τότε τι είναι βρε Νονά?
Κάθε προσπάθεια για αλλαγή την βρίσκεις μάταιη...ακόμα ακόμα και τις ευχές "μου" (που δεν είναι τίποτα άλλο απο έκφραση επιθυμίας)για προσωπική υγεία και ευτυχία σου,στα γεννέθλια!
Νονά, ποτέ στην ζωή μου δεν κομματικοποιήθηκα, μα ποτέ! Ίσως γι'αυτό και να νομίζεις πως δεξιοσυνασπιζοπασοκίζω...μα δεν είναι έτσι!
Αν σκεφτώ με τον τρόπο που σκέφτεσαι εσύ τότε δεν θα μου μείνει τίποτα άλλο απο το να ενταχθώ σε ομάδα τύπου "Πυρήνες της φωτιάς..."
Δεν θέλω να φτάσω σ'αυτό το στάδιο,γιατί θα ξέρω πως έχω φτάσει σε επικινδυνο σημείο...να ξεπεράσω την κόκκινη γραμμή!
Αυτό θέλεις να κάνω?

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Μικρό πικρό μου Μαμούνη

Αν σε ενδιαφέρει ο Καρυωτάκης σε παραπέμπω στο ψυχίατρο Σκούρα που καταπιάστηκε μ αυτόν κάποτε ..να εμπεδώσεις τον «καρυωτακισμό» από επιστήμονα παρ όλο που κι αυτός δεν με πείθει..
Επίσης ο Κορδάτος είχε πει γι αυτόν ότι ήταν ένας άρρωστος- βλαμμένος
που κι αυτόν δεν τον ασπάζομαι γιατί πάντα σέβομαι την ανθρώπινη«παραγωγή» του μυαλού ή των χεριών που σκοπό έχει να βοηθήσει τον άλλον να του κάνει πιο εύκολη τη ζωή ή να τον κάνει να σκεφτεί λίγο περισσότερο απ τις δυνατότητές του , αλλά από κεί και πέρα νομίζω πως έχω το δικαίωμα να κρίνω τι διαβάζω και πως μπορεί να ερμηνευτεί..
Η δική μου απαισιοδοξία ξεκινάει απ την ηλιθιότητα , μιμητισμό , και χαχολισμό (όπως είπε ένας φίλος) της πλειοψηφίας του λαού μας .
Παρ όλη την «απαισιοδοξία» είμαι ερωτευμένη με τα πάντα και αν το ξέρεις ο έρωτας εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο στον καθέναν..
Για τον έναν ο έρωτας προς την Πατρίδα του ( δεν μιλάω για Ελλάδα ή για Έθνος εγώ ..αλλά ας μην επεκταθώ ) είναι να προσεύχεται , να εύχεται και να περιμένει την θεία φώτιση τον θείο πνεύμα και τον θείο απ την Αμερική (αυτό ήταν καρφί αν δεν το κατάλαβες )
Για άλλον πάλι είναι ο χαμός η στάχτη η αφαίρεση του καρκίνου έστω και αν στο τέλος καραδοκεί θάνατος ..
Επί πλέον ..έτσι για να γελάσει το χειλάκι σου.. δεν είμαι ένας θηλυκός «μισογύνης» (δεν μπορώ να βρω τη σωστή λέξη) που ήταν ο Καρυωτάκης!!
Αν με έχεις διαβάσει και καταλάβει, περισσότερο τα βάζω με τις γυναίκες παρά με τους άντρες..
Αν επιμένεις λοιπόν με την λέξη καρυωτακισμός και εννοείς την απαισιοδοξία
κάτσε και σκέψου λίγο γιατί μπορεί να μην έχουν την ίδια αφετηρία
Επειδή μόλις τώρα έχασα πάλι το δίκτυο και δεν μπορώ να πάω στο σχόλιο σου να δω τι άλλο μου λές.. σταματώ εδώ και σου στέλνω την απάντηση ως έχει όποτε μπορέσω γιατί αν γράψω κάτι μετά βαριέμαι να το ξανακοιτάξω και να το συμπληρώσω..
Φιλί! πικρόχολό μου ..προβληματισμένο μου…και πολύ «διάφανό» μου Μαμούνη γιατί απ τη νονά σου δεν μπορείς να κρυφτείς από τίποτα…μα από τίποτα λέμε….

Υ.Γ και Μαμούνη ,
Ο Καρυωτακισμός ως φιλολογική επιδημία έχει περάσει… πόσο χρονών είσαι ρε νήπιο?

kariatida62 είπε...

Θα ψάξω να βρω τι είπε ο Σκούρας Νονά για τον ίσως παρεξηγημένο ποιητή μας.
Ξέρεις για έναν άνθρωπο που έχει πλέον πεθάνει και έχει ζήσει στον προηγούμενο αιώνα δεν θέλω να κάνω μια επιφανειακή κριτική...θέλω πρώτα να καταλαβω την τότε κοινωνική ισχύουσα κατάσταση, τα προσωπικά του βιώματα και μετά να βγάλω συμπεράσματα και να ερμηνεύσω,ενίοτε να διδαχτώ...
Όσον αφορά τα όσα μου γράφεις περί "ερωτικής ματιάς" σου τάχω αντιληφθεί προ καιρού και για τον λόγο αυτό δεν έχω παρεξηγήσει την φαινομενική "επιθετικότητα" που αφήνεις να βγει προς τα έξω...
Είσαι πρόσωπο μεγάλης ψυχαναλυτικής έρευνας και ενδιαφέροντος για μένα γι'αυτό με βρίσκεις πάντα ξαπλωμένο στα σκαλοπάτια σου να σε κοιτά στα μάτια και να σ'ακούει προσεχτικά.
Η βιολογική ηλικία μου Νονά μπορεί να έφτασε σχεδόν τον μισό αιώνα, όμως δεν έχασε την αθώα-αφελή ματιά που χαρακτηρίζει ένα νήπιο!
Ισως σ'αυτό να βοήθησε το γεγονός ότι δεν χτυπήθηκα απο τον υιό της έπαρσης που ελλοχεύει στις ιδιαίτερες "γνώσεις"που αποκτά κανείς,αν αποκτά στις μέρες μας, μέσα απο την Πανεπιστημιακή του εκπαίδευση...

Τώρα ίσως ξεκαθάρισα και γω την παρουσία μου στο σπίτι σου και την προσπάθεια που κάνω(θα τόχεις αντιληφθεί-δεν μπορεί)να επικοινωνήσω μαζί σου....
Φιλιά πολλά αγνά και ανθρώπινα,χωρίς ίχνος κακεντρέχειας και πικροχολίασης...

Ο χρόνος πάντα σύμμαχος για την απόδειξη των λόγων και δηλώσεων! :)

Ελιά Μαϊστρα είπε...

«Ισως σ'αυτό να βοήθησε το γεγονός ότι δεν χτυπήθηκα απο τον υιό της έπαρσης που ελλοχεύει στις ιδιαίτερες "γνώσεις"που αποκτά κανείς,αν αποκτά στις μέρες μας, μέσα απο την Πανεπιστημιακή του εκπαίδευση...»

Πα!πα!πα!πα! καρφάρα ωρέ κακούργο που έριξες κι αν μας την πέσουνε θα αφήσω εσένα να καθαρίσεις.. (μα τι εμμονή είναι αυτή διάφανό μου?)

Ναι ! οι άνθρωποι που βρίσκονται σε διαφορετικούς κόσμους ψάχνουν και ερευνούν το σκεπτικό του άλλου και αρκετές φορές δεν μπορούν να το κατανοήσουν γιατί ξεχνούν πως η θεωρία από μόνη της δεν φτάνει.
Δεν είναι όμως καθόλου δύσκολο αν έχεις ζήσει καταστάσεις «επιστημονικής φαντασίας" Εύχομαι (άντε πάλι) να μην τις ζήσεις ποτέ ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος και ακόμα χειρότερα ακούσια και χωρίς δικαίωμα επιλογής ούτε καν διαφυγής
Αυτό έχει και τα καλά του μην ανησυχείς..
Δυναμώνει το ένστικτο βρε κουτό! Ναι ναι ακριβώς όπως τα ζώα! Χαχαχαχαχα!

@ καλά !! ξέρεις πόσα ερευνητικά κέντρα πανεπιστήμιων θέλησαν να με ψάξουν???
Δεν με άντεξαν ούτε ένα μήνα… (ναι.. μου έδωσαν χαρτί που λέει πως μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερα)
@ Και στην πραγματική σου ζωή Μαμούνη εκτός μπλογκόσφαιρας εννοώ
αλλά και εδώ ..γιατί όχι? μην τολμήσεις ποτέ να αμφισβητήσεις την επιθετικότητα ενός ντόπερμαν

ΜΑΜΟΥΝΗ είπε...

Χαχαχαχα!
"Και στην πραγματική σου ζωή Μαμούνη εκτός μπλογκόσφαιρας εννοώ
αλλά και εδώ ..γιατί όχι? μην τολμήσεις ποτέ να αμφισβητήσεις την επιθετικότητα ενός ντόπερμαν"

Με προειδοποιείς? Αυτό σημαίνει, πως ήδη έχεις αρχίσει να νοιάζεσαι για μένα και δεν θέλεις να με δεις πληγωμένο απο τα δόντια σου....
χιχιχιχιχιχιχιχιχιχι!
Γειά σου Νονουλα...καλό Σ/κο νάχεις!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Όχι βρε! γενικά μιλάω .. τι έχουμε να χωρίσουμε εξ άλλου
κι εγώ θαρρείς ότι δαγκώνω παιδάκια?
Καλό Σ/Κ και σε σένα …και δημιουργικό.. αν θα πάς κάτω..
Γιατί για «παραγωγικό» δεν το βλέπω…και το νου σου
μην περάσεις την κόκκινη γραμμή .
καλό βραδυ

Ανώνυμος είπε...

γεια σου Ιόλη και ελιά!!!!!
σε παίρνω τηλ. αλλά δεν ξερω τι εγινε.... το αλλαξες;;;;

ΕΥΗ

Ελιά Μαϊστρα είπε...

EYH
(Ποια Εύη είσαι? η Εμμ...δου?
η Κον....ρα? της Μυρσίνης η αδερφή?
του κυρ Τάσου η κόρη?)

Για την Ιόλη δεν ξέρω, δεν έχω το τηλ της.
Εγω δεν είμαι στο σπίτι θα γυρίσω τον Σεπτέμβρη..
τίποτα δεν έχω αλλάξει.. μόνο τάξη!

Ανώνυμος είπε...

Καλό χειμώνα εύχομαι, με υγεία και τα απαραίτητα στην ζωή. Πλησιάζονταας η 13 Δεκέμβρη 2021, ως τελευταία
ημέρα απογραφής για τον καθένα -και με κάποια ανησυχία, μήπως ανοίξουν οι πόρτες των κελιών για όσους δεν
θα απογραφούν- σκέφτηκα να ψάξω λίγο στο ίντερνετ, σχετικά. Οπότε βρήκα την ανάρτηση σας. Αν και δεν μας
είπατε τι συνέβη τελικά που δεν απογραφήκατε -αν σας ενόχλησαν μετά, τηλεφωνικά ή χτυπώντας το κουδούνι της
πόρτας- οι δικοί μου λόγοι που δεν απογράφομαι, είναι επίσης προσωπική, με τόνους αντίδρασης. Προς ένα κράτος,
ειδικά σήμερα, πλήρως φασιστικό και καταπιεστικό, όπου αδιαφορεί για τους άνεργους Έλληνες, αλλά δίνει
επιδόματα και τσάμπα λεφτά στους εισερχόμενους μετανάστες. Ένα κράτος που αφήνει πλήρως ελεύθερους, τους μη
χριστιανούς, όπου ανήκουν ο καθένας, ως μη Έλληνες. Ένα κράτος που αδιαφορεί για την αύξηση των τιμών σε
αγαθά και υπηρεσίες. Παρομοίως έχω να ψηφίσω αρκετά χρόνια, επειδή όλοι τους είναι ίδιοι. Δέκα χρόνια λοιπόν,
μετά ή 11, αποφάσισαν να απογράψουν τον εδώ πληθυσμό. Κάποιοι έχουν πει πως το κάνουν εν καιρό πανδημίας, για
να φακελώσουν τους αντιεμβολιαστές, ώστε αργότερα να μπορούν να στείλουν βάση διεύθυνσης, δικηγόρο και
αστυνομία. Τους εισαγγελείς, ήδη, τους έχουν του χεριού τους για κάθε ύποπτη κίνηση, ειδικά όταν αυτή η
κίνηση αφορά τα fake news: δηλαδή ειδήσεις που αποκαλύπτουν τι συμβαίνει με τα εμβόλια. Ναι, ούτε εμβόλιο
κάνω και ούτε έκανα ποτέ, τεστ, σχετικό. Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για την υπομονή σας, να διαβάσετε τα
παραπάνω. Με σεβασμό, Γεράσιμος Μηνάς.

Ελιά Μαϊστρα είπε...

'Αργησα λίγο να δω το σχόλιό σας γιατί δυστυχώς έχω ξεχάσει πως λειτουργεί ένα blog αφού γράφω σπάνια , και φοβάμαι πως κι εσείς δεν θα δείτε την απάντησή μου .

Θα ξεκινήσω με την ερώτησή σας αν η μη απογραφή μου τότε, είχε συνέπειες .
Οχι δεν αντιμετώπισα τίποτα αλλά δεν γνωρίζω σε ποιες περιπτώσεις υπήρχαν κυρώσεις .

Τις "κυρώσεις " τις αντιμετώπισα σ αυτήν την απογραφή και όχι απ την πολιτεία ( που ίσως να υπάρξουν αργότερα ) αλλά κυρώσεις από έναν "άγραφο νόμο " που επιβάλλει τους ανθρώπους να χαρακτηρίζουν τον καθένα .
Ετσι , με χαρακτήρισαν γραφική βάζοντάς με στην λίστα των συνωμοσιολόγων Δηλ κατά της απογραφής , κατά των εμβολιασμών κλπ κλπ

Με τους μετανάστες και τους χριστιανούς στους οποίους αναφερόσαστε δεν με χωρίζει τίποτα αφού δεν ανήκω σε καμιά θρησκεία πρώτον και όσο για τους μετανάστες δεν μου έφαγαν το ψωμί μου ούτε μου πήραν την δουλειά μου αφού και τα δύο ήταν προβληματικά πριν ακόμα ρθουν μετανάστες στην χώρα μας πριν δλδ ο Σαμαράς ανοίξει τα σύνορα .

Λυπάμαι για την θέση που τους έφεραν αλλά μέχρι εκεί .

Με ενοχλεί όμως αφάνταστα να βρίζουν την θρησκεία των δικών μου όσο και την θρησκεία οποιουδήποτε , με εξαγριώνει το σκεπτικό όσων αποφάσισαν την μετακίνηση πληθυσμών για δικούς τους λόγους
και με κάνουν έξαλλη όσοι παραβλέπουν τα σχέδια τα οποία έχει η ΕΕ η ΗΠΑ και οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης γενικά οι οποίοι χειροκροτούν, αλλά και η υποκρισία να μιλούν για αλληλεγγύη βάζοντας στην ίδια θέση τους δικούς μας πρόσφυγες απ την Μ. Ασία με τους πάσης φύσεως μετανάστες της εποχής μας . Όσο για τον ιό και τα εμβόλια.... μεγάλη και βρώμικη ιστορία .

Εύχομαι καλή συνέχεια ..